top of page
2023
 
2023

We verwelkomen jullie graag in februari 2023 om opnieuw samen carnaval te vieren !

Een ander jaartal kiezen

2022
 
2022

Op 4 april 2022 moesten we - net voor de aanvang van de carnavalsweken - helaas afscheid nemen van onze prins van 1981 Willy Heernaert.

Wij danken hem voor alles wat hij betekende voor de Orde !

Omwille van de gekende corona-pandemie was het dit jaar niet mogelijk om carnaval te laten doorgaan tijdens de gekende periode (februari – maart).

Er werd begin januari 2022 een spoedvergadering samengeroepen met alle ordeleden aanwezig, waarin beslist werd om carnaval 2022 op te schuiven met 2 maanden naar de periode van 6 april 2022 tot 6 mei 2022. 

Dit bleek achteraf een succesvol idee te worden, er waren ‘bijna’ geen covid-maatregelen meer waarmee we rekening dienden te houden bij de organisatie van ons evenement en het was het eerste grote evenement na 2 jaar covid-beperkingen, de knaldrang was meer dan ooit aanwezig onder de Gullegemse bevolking, wat resulteerde in grote opkomsten tijdens onze verschillende activiteiten.

 

OPENINGSRECEPTIE

​Na de meer dan geslaagde edities van de vorige jaren, zullen we ook deze speciale editie van de Gullegemse carnavalsfeesten openen met een verzorgde openingsreceptie op vrijdag 22 april 2022. Deze avond is traditiegetrouw opgedeeld in twee delen.

Om 19u11 werden de feesten officieel geopend met een receptie aangeboden door de orde onder aanwezigheid van de voltallige Orde van de Vlaskapelle, de heer burgemeester en schepenen, al onze sponsors vanaf 100€ en alle medewerkers van carnaval van het afgelopen werkjaar. Prinsen Paul, Mathieu, Thomas en hun team bemannen er verschillende eetstandjes om zo een smakelijke receptie te voorzien voor alle genodigden.

Vanaf 21u was iedereen dan uiteraard uitgenodigd om samen het afscheid van uittredend prins Stef Masschelein te vieren en tegelijk de langverwachte feesten van 2022 te openen.

De muzikale omlijsting werd van 19u tot 22u30 verzorgd door prins Glenn I en de GD Sound Band om er dan vanaf 22u30 helemaal in te vliegen met een dj-set van Bjorn Verhoeven.

De kandidaten voor de komende prinsverkiezing waren hier uiteraard ook aanwezig met hun supporters. Bovendien werden ook binnen de Orde drie mannen gevierd, namelijk stoetenbouwer Hans Deltour die als oprichter aanwezig was van het carnaval te Gullegem en dus 50 jaar actief was binnen carnaval Gullegem, prins José Depuydt, die dit jaar 40 jaar met zijn pluimen mag pronken en Keizer Jean Pierre die dit jaar 40 jaar als keizer aanwezig was binnen de orde.

 

KINDERCARNAVAL

 Het Kindercarnaval vond plaats op zaterdag 23 april om 14u in de feesttent op het marktplein te Gullegem. Alle verklede Gullegemse kinderen zijn welkom.
De toegang is gratis. De ouders zijn ook welkom. Zij nemen plaats achteraan in de tent.

Dit jaar wordt de show verzorgd door clown Papa Chico!  Hij komt de kleinsten onder ons een onvergetelijke namiddag bezorgen. Goochelen, komische situaties, muziek en animatie: hij doet het allemaal !
Tijdens de pauze worden alle kinderen verwend met een ijsje.

Op het einde van de shownamiddag wordt het kinderprinsenpaar verkozen. Het zijn de kinderen zelf die door applaus het winnende koppeltje aanduiden (origineelst verkleed). Het zijn enkel Gullegemse kleuters die hiervoor in aanmerking komen. Dit mini-prinsenpaar krijgt ook zijn plaats in de kinderoptocht en in de stoet.
Na de verkiezing van het kinderprinsenpaar is er ook nog mogelijkheid voor de kinderen om hun eerste danspasjes uit te voeren op de kinderdisco tot 17u!

Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar winnen de "Pauwtjes".
Het nieuwe Kinderprinsenpaar zijn Lilly Desloovere (°20/01/2017), dochter van Gieljan en Sarah Mathijs uit de Kloosterbosstraat 30 en Matteo Quidousse (°28/08/2017) zoon van Roel en Yaël Vanneste uit De Westakker 104.

50ste PRINSVERKIEZING

De prinsverkiezing vond plaats in de verwarmde feesttent op het marktplein te Gullegem op zaterdag 23 april om 20u.

Dit jaar bestond de verkiezing uit een mix van proeven uit de afgelopen 49 edities van onze prins carnavalverkiezing.

De  Prinsverkiezing  bestaat traditioneel uit twaalf proeven, waarvan er twee vooraf gekend zijn bij de kandidaten, de voorstelling en het vrije podium, de tien overige proeven worden samengesteld door een ploeg van zes ordeleden.
De puntentelling : 80% op de proeven en 20% door stemming

De kandidaten verkopen al sinds enkele weken hun stemkaarten. Daarvan gaat een deel naar de kandidaat. Elke toeschouwer mag (en kan !) slechts één stem op zijn favoriete kandidaat uitbrengen. De kandidaten duiden elk twee afgevaardigden aan. Eén ter controle bij de jury en één om de goede gang van zaken te volgen aan de stembak en om na de proeven de kaartentelling te controleren.

De proeven worden gejureerd door 6 niet-Gullegemnaars.
Filip Vanhoutte is voorzitter van de jury.

Voor de opvolging van Prins Stef I melden zich drie kandidaten :

- Dieter Desnouck als Dietje de Viking (De Gullewappers)

- Maxim Debrabandere als Maxim gaat Oranje (Bockor Café)

- Tjörven Deschamps als The Greatest Showman (De Losse Pols/Café Den Osse)

 

 

Presentatie van het gebeuren is in handen van prins Dominique.

De nieuwe Prins Tjörven Deschamps als The Greatest Showman (Den Osse en Losse Pols) haalt bij de proeven 443 punten en telt 521 stemmen (99 punten), een eindscore van 542 punten.

Op plaats twee eindigt Maxim Debrabandere alias Maxim gaat oranje (Bockor Café). Hij behaalt 472 punten in de proeven en 170 stemmen (32 punten) met als totaal 504.

Op plaats drie komt Dieter Desnouck alias Dietje de Viking (Café ’t Katje en Gullewappers) en behaalt 411 punten in de proeven en 95 stemmen (18 punten) met als totaal 429.

Het vrij podium wordt gewonnen door Maxim.

Prins Stef Masschelein installeert Tjörven Deschamps alias The greatest showman als Prins Carnaval 2022!
 

1STE DARTSTORNOOI

Op zondag 24 april 2022 om 11 uur vond het eerste Open Darts Tornooi plaats in onze feesttent.

Deze werd voor de gelegenheid omgetoverd naar het welom bekende “Ally Pally”. In de Ally Pally worden twee halve finales en een grote finale geworpen. De speaker scheidsrechter loodst alle deelnemers doorheen de wedstrijd, die je ook op groot scherm kan volgen.

 

Het tornooi zelf:

 

Ons dartstornooi wordt georganiseerd op 10 dartsbanen voor 64 deelnemers, die zullen deelnemen aan een dubbel-knock-out-tornooi.

Dit wil zeggen dat iedere speler zeker twee wedstrijden speelt in een format van een best-of-3.

De voorrondes worden dus gespeeld in een format van best-of-3. Na verloop van het tornooi zal de wedstrijdleiding overgaan naar een best-of-5.

De halve finale wordt een best-of-7. De finale is een best-of-9 waar de finalist van de winnende zijde één leg voorsprong krijgt omdat hij nog geen enkele wedstrijd heeft verloren.

Wanneer een speler één wedstrijd verliest, wil dit niet zeggen dat hij/zij is uitgeschakeld, maar wel verhuist naar de tabel van de verliezende kant.

Wint hij/zij daar steeds zijn volgende wedstrijden? Dan kan die speler alsnog de finale bereiken op het einde van het tornooi.

Verliest hij/zij nog een wedstrijd? Dan is eliminatie van het toernooi een feit.

 

Wie geen ticket voor het tornooi zelf kon bemachtigen, is zeker ook welkom met zijn of haar dartspijltjes gezien op twee andere banen nog een tienworp wordt georganiseerd waar ook nog mooie prijzen te winnen vallen.

 

40ste CARNAVALSHOW VOOR SENIOREN EN ZIEKEN

Deze vond plaats op woensdag 27 april om 14u in de verwarmde feesttent op het marktplein. 

De toegang bedraagt 3 euro. Wie dat wenst, wordt thuis afgehaald.
De show is een variatie van sketches, zang- en dansnummertjes door ordeleden.  Na de pauze ziet u een niet te versmaden toneelstuk, gebracht door de orde.  

Dit jaar brengt de orde het toneelstuk:  ‘Platse-Lik talent’  Het toneelstuk, voor de gelegenheid helemaal zelf geschreven door prins Pieter I en vlasbabe Jessica Corty, wordt gespeeld door Prins Bart, Eveline Vanoosthuyse, Prins Brecht, Jessica Corty en Prins Nico.

De presentatie van de ganse shownamiddag is in handen van Glenn I en Dario (accordeon en piano begeleiding).

Ysco, Grootmoeders Koffie en de Gullegemse bakkers zorgen dat alle aanwezigen voorzien worden van spijs en drank.

Tijdens de pauze wordt een nieuw seniorenpaar verkozen : Mia Goemaere (De Westakker 93) en gehuwd met Dirk Vandekerckhove en Geert Desmet (Ter Elst 19) en gehuwd met Lucine Lapiere.

Voor de winnaars wordt een plaatsje in de stoet vrijgehouden.

 ​

24ste CARNAVALSOPTOCHT VOOR KINDEREN

Dit jaar was onze carnavalsoptocht de opener van onze carnavaslfeesten op vrijdagnamiddag 22 april vond de 24ste kinderoptocht plaats.

Het gaat hier zowaar om een minicarnavalstoet voor alle Gullegemse kinderen. De plaatselijke lagere- en kleuterschool nemen hieraan deel. Dit houdt in dat wij met enkele honderden verklede kinderen volgend parcours afleggen: Koningin Fabiolastraat vanaf ingang rode poort, Processieweg, Gulleheemlaan,  Pastorijweg, Bissegemstraat, Dorpsplein, Kerkstraat tot aan de feesttent.

Na de optocht zorgen we met alle Gullegemse schoolgaande kinderen voor een slot-apotheose buiten aan de feesttent op het marktplein.

Dit jaar vond er "een battle" plaats tussen de jongens en de meisjes, die onbeslist eindigde.

Na de optocht wordt de kinderen een versnapering aangeboden door de Orde van de Vlaskapelle.

Voor de ouders en grootouders is er de mogelijkheid ondertussen te genieten van een lekker kopje koffie.

 

35ste BOEMELNACHT

 

Deze vindt plaats als afsluiter van de feesten op vrijdag 6 mei vanaf 20u in de deelnemende cafés.

Dit jaar nemen 8 Gullegemse cafés deel aan de boemelnacht.
Ieder café werkt rond een zelfgekozen thema :

 • Sporthal - Hawai

 • Kantine FC Gullegem – Black and White

 • Café de Klokke – De KLOKKE van de Gullegemse Notre Dame

 • Café den Osse – Purple rain by Prince

 • Gouden Bank – HO HO HO !!! / Vamos a la Playa

 • Café 't Katje - Viking

 • Café 't Pleintje – Code groen

 • Pro Mille -  Rockabilly

Volgende prijs is door de cafés te winnen : de wisseltrofee voor het beste boemelcafé. De jury voor deze wisseltrofee wordt samengesteld uit één afgevaardigde van elk deelnemend café en tien onafhankelijke juryleden.

 Er rijdt een boemeltreintje van het nonnenbos met carnavalmuziek die door de boxen van het treintje galmen.

Volgende prijzen vervolledigen de prijzentafel : prijs voor de beste boemelaar en de prijs voor de best verklede boemelgroep

Dit jaar is er terug een fotostand voorzien tot 24u aan de kerk voor de kandidaten beste boemelaar en boemelgroep.

De uitreiking van bovenvermelde prijzen vond dit jaar via social media plaats omwille van het niet meer aanwezig zijn van de feesttent.

De succesformule met de boemelkaarten blijft van toepassing. Iedere boemelaar kan een kaart afhalen in de deelnemende cafés.  Met die kaart trekt de boemelaar dan naar de verschillende cafés.  In elk café zal een verschillende stempel op de kaart worden geplaatst. De volle kaarten dienen afgegeven te worden in één van de boemelcafés.

Het centrum van Gullegem blijft verkeersvrij van 20 uur tot 05 uur !!

​​

Uitslag Boemel 2022 :

 • Beste boemelcafé 2022 : 

Café de Klokke – De KLOKKE van de Gullegemse Notre Dame

 

 • ​Beste boemelgroep : Oud-leiding KSA De Grietjes met ‘Dora’
   

 • Beste boemelaar : Mathijs Casteele en Paulien met ‘koffie en melk’
   

 • Zij vielen in de prijzen met hun volle boemelkaart :

  • Anthony Ooms

  • Nick Balcaen

  • Stephanie Devos

 

​20ste KIDSFUIF

Deze vond plaats op vrijdag 29 april van 17u tot 19u in de feesttent op het marktplein.

De kidsfuif zit dit jaar in een nieuw kleedje.  Hij vond plaats in de tent net voor aanvang van de grote 90’s party.  Een spetterende party voor onze jeugd vanaf het 3de leerjaar t.e.m. 15 jaar.

DJ Keesie en meester Simon draaien voor ons de laatste plaatjes en jullie zorgen voor de ambiance.

Toegangsprijs: 3 euro (1 consumptie + gadget inbegrepen).

Vanaf 18u30 mogen de ouders komen kijken hoe hun kroost het doet op de dansvloer.

​​

2de VLASTIVAL "Back to the 90's"

Op vrijdag 29 april wordt voor de tweede maal een 90's party georganiseerd in de feesttent.

Het wordt een groot succes, en is een mum van tijd uitverkocht (meer dan 1000 aanwezigen).

Tickets in VVK kosten 15 euro.

Volgende artiesten prijken op de affiche:

Deba, Fragil en Nellie, Sven Ornelis, Jessy from the Mackenzie, DJ Wout, Yves Deruyter, Michiel Cnudde,  Bongo en Kwak
 

48ste  CARNAVALSSTOET


Dit hoogtepunt van de festiviteiten gaat door op zondag 1 mei.

De stoet start die zondag om 14u.

Dit jaar werd volgend parcours gedaan:
Start in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt het parcours :
Bissegemstraat - Dorpsplein – Bankstraat – Schuttershoflaan –  Kon Fabiolastraat – Grote Ieperstraat – Albrecht Rodenbachlaan - Hugo Verriestlaan – Pastorijweg – Gulleheemlaan – Processieweg – Kon Fabiolastraat - linksaf Kerkstraat waar ter hoogte van de feesttent het podium opgesteld staat.
De stoet wordt ontbonden via de Kerkstraat.

Tijdens de stoet is het de bedoeling om via actuele thema’s en een brok folklore, de toeschouwers een namiddag gezonde leute en plezier te bezorgen. Gevat inspelen op de gebeurtenissen die de krantenkoppen halen, is zowat een must. Daarbij laten de deelnemers niet na even de draak te steken met politieke toestanden op plaatselijk, regionaal, nationaal of internationaal vlak.

De vergoede groepen buiten beschouwing gelaten, dingt iedereen mee naar de lucratieve prijzenpot van 15.000 euro. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een viertal categorieën als daar zijn:

 • wagens

 • mobiele groepen

 • groepen

 • individuelen 

                                                                                                        
Zonder nog te spreken van de carnavalsprijs en de Vlaskrote die naar de groepen gaan die er op één of andere manier bovenuit steken.

 

Uitslag 48ste Carnavalstoet 2022 (zie stoet)

 

 

 

 

CARNAVALSHAPPENING

Vanaf 17u vindt in de feesttent de carnavalshappening plaats waarop iedereen, de deelnemers aan de stoet in het bijzonder, welkom is. De prijswinnaars van de stoet worden omstreeks 20u30 bekend gemaakt. De toegang is gratis!

Omstreeks 21u30 volgt een optreden van Sam Gooris in aanwezigheid van Kelly Pfaff.

Ambiance verzekerd die avond.

Deze avond wordt georganiseerd door de Orde van de Vlaskapelle.
 

REVUE

Deze gaat door in de feesttent op zaterdag 30 april om 20u.

De revue is zowaar een kopie van de show voor senioren.

In het eerste deel tonen de prinsen het beste van zichzelf in dolkomische sketches. 
Net als vorig jaar brengen we ook dit jaar na de pauze terug een toneel "Platse Lik talent".
 
Dit jaar brengt de orde het toneelstuk:  ‘Platse-Lik talent’  Het toneelstuk, voor de gelegenheid helemaal zelf geschreven door prins Pieter I en vlasbabe Jessica Corty, wordt gespeeld door Prins Bart, Eveline Vanoosthuyse, Prins Brecht, Jessica Corty en Prins Nico.

Kaarten: voorverkoop  5 euro / aan de deur   6 euro

De presentatie is in handen van Prins Simon en Prins Tom.

Met andere woorden: de revue wordt ook dit jaar de fitness voor je lachspieren. Een echte aanrader!!

Achteraf is er nog dansgelegenheid met “The Cotton Sound”.

Een ander jaartal kiezen

2021
 
2021

2021, een jaar waarbij het carnaval te Gullegem niet op een normale manier kan en mag verlopen...
Ook hier moesten we bij de organisatie van carnaval rekening houden met tante Corona en de verschillende maatregelen die hiermee verbonden waren.


Na menig digitaal vergaderen met de Orde, waren we bijzonder trots om volgend Corona-proof programma te kunnen voorstellen.
Dit jaar mocht er, omwille van de corona, geen deur aan deur verkoop plaatsvinden met onze brochure, dus brachten we carnaval aan huis in de bubbel, onze carnavalsbrochure 2021 werd gratis aangeboden aan ALLE Gullegemse gezinnen. 4200 exemplaren werden gedrukt en daarna door de ordeleden gebust.

 

Verder verkozen we dit jaar niet één Prins Carnaval, maar organiseerden we een heuse Bubbelprinsverkiezing, waarbij de gezinnen per bubbel een prins konden verkiezen.  Daarvoor werd een box te koop aangeboden waarin een tiental proeven zaten en heel wat versnaperingen en drankjes om er een leuke, gezellige avond van te maken. De winnaar kon zich echt prins wanen, want in iedere box zat ook een prinsenhoed.  Er werden 100 boxen samengesteld en deze waren in een mum van tijd uitverkocht. Iedereen was heel enthousiast over het alternatieve concept.


Ook werd dit jaar een heuse TikTok-challenge georganiseerd tussen de Gullegemse carnavalsgroeperingen en carnavalisten, jeugdbewegingen,… Ook dit was een groot succes. Iedereen kon zijn TikTok posten op social media.


Van al deze TikToks + van de verschillende winnaars van de Bubbelprinsverkiezing werd een schitterende compilatie gemaakt die getoond werd aan het brede publiek tijdens een 4 uur durende live-stream uitzending. Tijdens deze uitzending werd ook van alle deelnemende boemelcafés een filmpje gemaakt waarbij hun top 10 van favoriete carnavalsmuziek werd afgespeeld. De live-stream uitzending werd aan elkaar gepraat door de voorzitters, Nico en Brecht.


Er werden dit jaar ook 2 carnavalswandelingen uitgestippeld doorheen Gullegem. Er werd aan de verschillende Gullegemse handelaars gevraagd om hun etalage zo carnavalesk mogelijk in te kleden. Er namen maar liefst 77 handelaars aan deel ! Het werd een groot succes.
Gedurende 3 weekends kon iedere carnavalist de wandelingen doen en de verschillende etalages beoordelen. Bij iedere deelnemende handelaar werd ook een vraag i.v.m. de Orde van de Vlaskapelle gesteld. Aan de hand van een QR-code, kon je dit alles scannen en invullen. Wie deelnam, maakte kans om waardebonnen te winnen die dan gespendeerd konden worden bij de deelnemende handelaars.


Ook werd aan de particulieren gevraagd om hun huizen (vensters) te versieren in carnavalssfeer tijdens de Gullegemse carnavalsperiode. Ook hier werd een winnaar verkozen.
 

Verder werd aan de Gullegemse schoolgaande kinderen dit jaar een kleurprent meegegeven. Er werd gevraagd om deze in te kleuren en aan het raam te hangen. Ook hier werden 4 winnaars uitgekozen die een waardebon wonnen van de Supra Bazar.
 

Het alternatief corona-proof programma van carnaval werd door iedereen positief onthaald, maar het is hopen dat we volgend jaar terug op een normale manier carnaval kunnen vieren !!

Op 1 juni 2021 moesten we helaas ook afscheid nemen van mede-oprichter en ere-penningmeester van de Orde Rolf Schiff, wat later op 't jaar - op 21 augustus 2021 - betreurden we ook onze prins van 1974 Gilbert Pattyn en op 3 oktober 2021 ontviel onze prins van 1977 Serge Derveaux ons.

Wij danken hen voor alles wat ze betekenden voor de Orde !

 

 


 

Een ander jaartal kiezen

2020
 
2020

OPENINGSRECEPTIE

Op vrijdag 14 februari 2020 worden om 19u11 de Gullegemse carnavalsfeesten geopend met een verzorgde openingsreceptie. Prins Mathieu en z’n team bemannen alle eetstandjes. 
Dit alles vindt plaats in de feesttent op het marktplein.
Deze avond is opgedeeld in 2 delen.
 
Om 19u11 worden de feesten officieel geopend met een receptie aangeboden door de Orde onder aanwezigheid van de voltallige Orde van de Vlaskapelle, de heer burgemeester en schepenen, al onze sponsors vanaf 100€, en alle medewerkers van carnaval van het afgelopen werkjaar. 
“GD Sound Band” zal op de receptie zorgen voor de muzikale toets.

Nieuw dit jaar is onze promowall voor sponsors vanaf 250 euro, de commentaren waren alvast bijzonder positief en dit kan alleen maar het beste verhopen voor de toekomst.
Vanaf 21u wordt iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Davy Himpe zijn afscheid te vieren en carnaval 2020 feestend te openen.  De inkom is gratis deze avond.
Onze DJ The Cotton sound zorgt voor de ambiance.
Op deze avond zullen ook onze prinskandidaten 2020 aanwezig zijn met hun supporters, en kan er misschien al een eerste opdracht volgen…!! Het wordt een avond vol dans- en feestmuziek, kortom een voltreffer !

 

KINDERCARNAVAL

 

Het Kindercarnaval vindt plaats op zaterdag 15 februari om 14u in de feesttent op het marktplein te Gullegem. Alle verklede Gullegemse kinderen zijn welkom.
De toegang is gratis. De ouders zijn ook welkom. Zij nemen plaats achteraan in de tent.

Dit jaar wordt de show verzorgd door clown Papa Chico Junior !  Hij komt de kleinsten onder ons een onvergetelijke namiddag bezorgen. Goochelen, komische situaties, muziek en animatie: hij doet het allemaal !
Tijdens de pauze worden alle kinderen verwend met een ijsje.

Op het einde van de shownamiddag wordt het kinderprinsenpaar verkozen. Het zijn de kinderen zelf die door applaus het winnende koppeltje aanduiden (origineelst verkleed). Het zijn enkel Gullegemse kleuters die hiervoor in aanmerking komen. Dit mini-prinsenpaar krijgt ook zijn plaats in de kinderoptocht en in de stoet.
Na de verkiezing van het kinderprinsenpaar is er ook nog mogelijkheid voor de kinderen om hun eerste danspasjes uit te voeren op de kinderdisco tot 17u!

Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar winnen de "De Carrossiers".
Het nieuwe Kinderprinsenpaar zijn  Vic Vandenbussche, °12/06/2015 en Tess Vandenbussche, °13/10/2016.  Zoon en dochter v
an Bram Vandenbussche en Deborah Wullaert, Torrestraat 170, Gullegem

 

49ste PRINSVERKIEZING

De prinsverkiezing vindt plaats in de verwarmde feesttent op het marktplein te Gullegem op zaterdag 15 februari om 20u. Deuren open vanaf 19:00 uur!

De  Prinsverkiezing  bestaat uit twaalf proeven, waarvan er twee vooraf gekend zijn bij de kandidaten, de voorstelling en het vrije podium, de tien overige proeven worden samengesteld door een ploeg van zes ordeleden.
De puntentelling : 80% op de proeven en 20% door stemming

De kandidaten verkopen al sinds enkele weken hun stemkaarten. Daarvan gaat een deel naar de kandidaat. Elke toeschouwer mag (en kan !) slechts één stem op zijn favoriete kandidaat uitbrengen. De kandidaten duiden elk twee afgevaardigden aan. Eén ter controle bij de jury en één om de goede gang van zaken te volgen aan de stembak en om na de proeven de kaartentelling te controleren.

De proeven worden gejureerd door 6 niet-Gullegemnaars.
Filip Vanhoutte is voorzitter van de jury.

Voor de opvolging van Prins Davy I melden zich drie kandidaten :

         Frank Dewaegenaere alias Vader Abraham
        Hans Deceuninck alias Hansi aus Tirol
        Stef Masschelein alias Stef Stuntpiloot

Presentatie van het gebeuren is in handen van prins Dominique.

De nieuwe Prins Stef Masschelein als Stef Stuntpiloot (Den Osse) wint de proeven met 487 punten en telt 401 stemmen (74 punten), een eindscore van 561 punten.

Op plaats twee eindigt Hans Deceuninck alias Hansi aus Tirol (Bockor Café). Hij behaalt 430 punten in de proeven en 202 stemmen (38 punten) met als totaal 468.

Op plaats drie komt Frank Dewaeghenaere alias Vader Abraham (Café De Klokke) en behaalt 425 punten in de proeven en 205 stemmen (38 punten) met als totaal 463.

De voorstelling en het Vrij Podium worden beide gewonnen door Stef Stuntpiloot.

Bij de zaalproef moeten de supporters zoveel mogelijk rostjes zien te verzamelen in 10 minuten tijd, hiervoor worden de ingangen van de tent 10 minuten afgesloten. Stef wint de zaalproef.


Prins Davy Himpe installeert Stef Masschelein alias Stef Stuntpiloot als Prins Carnaval 2020 !
 

39ste CARNAVALSHOW VOOR SENIOREN EN ZIEKEN

Deze vindt plaats op woensdag 19 februari om 14u in de verwarmde feesttent op het marktplein. 

De toegang bedraagt 3 euro. Wie dat wenst, wordt thuis afgehaald.
De show is een variatie van sketches, zang- en dansnummertjes door ordeleden.  Na de pauze ziet u een niet te versmaden toneelstuk, gebracht door de orde.  

Dit jaar brengt de orde het toneelstuk: Het “valt” niet mee.  Marcel kan sinds kort van zijn pensioen genieten.  Alhoewel, genieten zit er niet echt in.  Tot zijn beste vriend Norbert een handje toesteekt om daar verandering in te brengen…
Een toneel spelen gaat niet zonder spelers dus zorgen Bart Gevers, Christ Cottyn, Nico Six, Brecht Clauws, Eveline Vanoosthuyse, Lieve Seynaeve en Ann Seynaeve voor de invulling van de rollen.
De regie is in handen van Nico Six.
De presentatie van de ganse shownamiddag is in handen van Glenn I en Dario (accordeon en piano begeleiding).

Ysco, Grootmoeders Koffie en de Gullegemse bakkers zorgen dat alle aanwezigen voorzien worden van spijs en drank.

Tijdens de pauze wordt een nieuw seniorenpaar verkozen : Lucine Lapiere (Ter Elst 19 - °22/10/1950) & Dirk Vandekerckhove (De Westakker 93 - °11/11/1955).

Voor de winnaars wordt een plaatsje in de stoet vrijgehouden.

 

23ste CARNAVALSOPTOCHT VOOR KINDEREN

Op vrijdagnamiddag 21 februari vindt de 23ste kinderoptocht plaats.

Het gaat hier zowaar om een minicarnavalstoet voor alle Gullegemse kinderen. De plaatselijke lagere- en kleuterschool nemen hieraan deel. Dit houdt in dat wij met enkele honderden verklede kinderen volgend parcours afleggen: Koningin Fabiolastraat vanaf ingang rode poort, Processieweg, Gulleheemlaan,  Pastorijweg, Bissegemstraat, Dorpsplein, Kerkstraat tot aan de feesttent.

Na de optocht zorgen we met alle Gullegemse schoolgaande kinderen voor een slot-apotheose in de verwarmde feesttent op het marktplein.

Dit jaar vond er "een battle" plaats tussen de jongens en de meisjes, die onbeslist eindigde.

Na de optocht wordt de kinderen een versnapering aangeboden door de Orde van de Vlaskapelle.

Voor de ouders en grootouders is er de mogelijkheid ondertussen te genieten van een lekker kopje koffie.

 

34ste BOEMELNACHT

 

Deze vindt plaats op vrijdag 21 februari vanaf 20u in de deelnemende cafés.

Dit jaar nemen maar liefst 11 Gullegemse cafés deel aan de boemelnacht.
Ieder café werkt rond een zelfgekozen thema :

 • Bockor café - "Hansi aus Tirol"

 • Café Olympia - "Allo Allo"

 • Café Ponderosa - "Ne slinger en ne ballong, tes weere boemel in de Pong"

 • Sporthalle - "Het kosmisch toekomst"

 • Kantine FCG- "Disco"

 • Café De Klokke - "Vader Abraham in de mix"

 • Café Den Osse - "In de wolken met Stef Stuntpiloot"

 • Gouden Bank - "De zoeten Bank"

 • Café 't Katje - "Krismas"

 • Café 't Pleintje - "Après-ski mit Sven und Nelly"

 • Pro Mille - "Plastiek in de zee
   

Volgende prijs is door de cafés te winnen : de wisseltrofee voor het beste boemelcafé. De jury voor deze wisseltrofee wordt samengesteld uit één afgevaardigde van elk deelnemend café en tien onafhankelijke juryleden.

 

Er rijdt een boemeltreintje van het nonnenbos met carnavalmuziek die door de boxen van het treintje galmen.

Volgende prijzen vervolledigen de prijzentafel : prijs voor de beste boemelaar en de prijs voor de best verklede boemelgroep

Dit jaar is er terug een fotostand voorzien tot 24u aan de kerk voor de kandidaten beste boemelaar en boemelgroep.

De uitreiking van bovenvermelde prijzen heeft plaats tijdens de happening.

De succesformule met de boemelkaarten blijft van toepassing. Iedere boemelaar kan een kaart afhalen in de deelnemende cafés.  Met die kaart trekt de boemelaar dan naar de verschillende cafés.  In elk café zal een verschillende stempel op de kaart worden geplaatst. De volle kaarten dienen afgegeven te worden in één van de boemelcafés.

De winnaars worden uitgeloot tijdens de Happening. Aanwezig zijn is wel de boodschap!

Het centrum van Gullegem blijft verkeersvrij van 20 uur tot 05 uur !!

Uitslag Boemel 2020 :

 • Beste boemelcafé 2020 : 

  1. Café 't Pleintje met "Après-ski mit Sven und Nelly"​ 

  2. Café Den Osse

  3. Bockor café

 

 • ​Beste boemelgroep : "De Bloempotten" door oud-leiding +13 werking Gullegem​​.
   

 • Beste boemelaar : "Gender Bender" door Mathijs Casteele en Paulien Deseure.​
   

 • Zij vielen in de prijzen met hun volle boemelkaart :

  • Florian Cottyn

  • Milan Seys

  • Harm Buyck

  • Yolande Vandamme

 

19de KIDSFUIF

Deze vindt plaats op zaterdag 22 februari van 14u tot 17u in de feesttent op het marktplein.

De kidsfuif zit dit jaar in een nieuw kleedje.

Een spetterende FLUOparty voor onze jeugd vanaf het 3de leerjaar t.e.m. 15 jaar.

DJ Kwak en prins Simon draaien voor ons de laatste plaatjes en jullie zorgen voor de ambiance.

Toegangsprijs: 3 euro (1 consumptie + gadget inbegrepen).

Vanaf 16u30 mogen de ouders komen kijken hoe hun kroost het doet op de dansvloer.

1ste VLASTIVAL "Back to the 90's"

Op zaterdag 22 februari wordt voor de eerste maal een 90's party georganiseerd in de feesttent.

Het wordt een groot succes, met maar liefst 820 betalende entrees.

Tickets in VVK kosten 10 euro en ADD 13 euro.

Volgende artiesten prijken op de affiche:

20u - 21u: Fragil en Nellie

21u - 21u45: Michiel Cnudde

21u45 - 22u: Zippora

22u - 23u30: DJ Wout

23u30 - 24u30: 2 Fabiola ft. Loredana

24u30 - 1u30: Da Rick

1u30 - 3u: Bongo en Kwak
 

47ste  CARNAVALSSTOET


Dit hoogtepunt van de festiviteiten gaat door op zondag 23 februari.

Door de hevige wind (net geen storm) is het heel lang nagelbijten of de stoet al dan niet zal kunnen doorgaan.

Tegen de middag hebben bijna alle externe groeperingen afgezegd omwille van het slechte weer.

Om 12u volgt nog een laatste veiligheidsoverleg met de burgemeester, brandweer, politie en organisatie.

Daarin wordt beslist om de stoet zeker te laten doorgaan, zij het in een verkort parcours en een uur later te laten starten.

De stoet start die zondag pas om 15u ipv 14u.

Om 12u30 worden alle deelnemers aan de stoet hiervan op de hoogte gebracht + volgt nog een grondige check-up van alle wagens.

Dit jaar werd volgend parcours gedaan:
Start in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt het parcours :
Bissegemstraat - Dorpsplein – Bankstraat – Schuttershoflaan –  Hugo Verriestlaan – Pastorijweg – Gulleheemlaan – Processieweg – Kon Fabiolastraat - linksaf Kerkstraat waar ter hoogte van de feesttent het podium opgesteld staat.
De stoet wordt ontbonden via de Kerkstraat.

De lus via Kon Fabiolastraat - Grote Ieperstraat - Albrecht Rodenbachlaan wordt eruit gehaald.

De stoet verloopt zonder problemen en na afloop is iedereen tevreden met de manier waarop alles verlopen is.

 

Tijdens de stoet is het de bedoeling om via actuele thema’s en een brok folklore, de toeschouwers een namiddag gezonde leute en plezier te bezorgen. Gevat inspelen op de gebeurtenissen die de krantenkoppen halen, is zowat een must. Daarbij laten de deelnemers niet na even de draak te steken met politieke toestanden op plaatselijk, regionaal, nationaal of internationaal vlak.

De vergoede groepen buiten beschouwing gelaten, dingt iedereen mee naar de lucratieve prijzenpot van 10.000 euro. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een viertal categorieën als daar zijn:

 • wagens

 • mobiele groepen

 • groepen

 • individuelen 

                                                                                                        
Zonder nog te spreken van de carnavalsprijs en de Vlaskrote die naar de groepen gaan die er op één of andere manier bovenuit steken.

 

Uitslag 47ste Carnavalstoet 2020

Carnavalsprijs : Geen as meer in ons glas - De Gullewappers
 

Vlaskroote : Gullegem bekent kleur - De krachtpaSTers
 

Wagens : 

 1. Secret Garden - De Moaten

 2. d'Apero-indianen - D'aperitievers

 3. Tomorrowland - De Plakkers

 • Pizzeria più tredici - +13 Werking​

 • Plastic for Climate - No Name No Shame
   

Mobiele groepen : 

 1. Pirates of 't kerkeputje - The Curse of Carnaval - De Losse Pols

 2. Veni, Vidi, Vici - KSA Arbeid Adelt

 3. Een trio met brio - +30

 • Babydorm Bastards - Vermeulen en Co

 • Piraten op weg - De Babes

Groepen : 

 1. China - KSA De Grietjes

 2. De lion king - Chiro Okido Gullegem

 3. Hoog in de wolken - BBC Gullegem

 • Corona virus in het dorp - De voetbalveteranen​
   

Individuelen : 

 1. Met de wagen of te voet - De Kozens

 2. Cross door het bos - Rue de la colère

 3. Woar es de latte ? - De Polsstokspringer

 • Terracottakrijgers (Unesco-werelderfgoed) - De Pijplapperkes

 • Op't Laatste moment - 4 man en een paardekop

 • De laatste defilé - Meisje van boven de 40

 • Clown - Rwo Neuze

 • Kerstboomverbranding - De kerstboomrebellen

 • Goat wel zien - Sefke, Picquart & Johny

 • Ben de boane kwit - De vrienden van 't hoge

 • Patrick Lefevere & C(E)O - Patrick Lefevere & Co​

   

CARNAVALSHAPPENING

Vanaf 17u vindt in de feesttent de carnavalshappening plaats waarop iedereen, de deelnemers aan de stoet in het bijzonder, welkom is. De prijswinnaars van de stoet worden omstreeks 21u bekend gemaakt. De toegang is gratis!

Op de happening vindt ook de trekking plaats van zowel boemelprijzen als de volle boemelkaarten. Om in aanmerking te komen, moet men aanwezig zijn. En uiteraard niet vergeten de volle boemelkaart afgegeven te hebben in één van de boemelcafés.  De prijswinnaars van de boemel worden omstreeks 20u bekend gemaakt.

Deze avond wordt georganiseerd door de Orde van de Vlaskapelle.
 

SING AND DANCE WITH BLITZ

Op woensdag 26 februari organiseren we een toffe, GRATIS kidsactiviteit in de feesttent "Sing and dance with Blitz"

Het popkidsduo brengt een fantastische show vol met dans, muziek, spel en plezier!

Ze brengen zowel gekende kids medleys, alsook hun eigen BLITZ-hits (gekend van o.a. VTM Kzoom en Ketnet Hits)

Puur amusement voor de kids en waar de ouders, familie en vrienden met een big smile meekijken!

 

Voor het optreden van Blitz, zien we nog de winnaars van vorig jaar van onze eerste Gullegem's got talent aan het werk.


Dit alles vindt plaats in onze feesttent op het marktplein.

Deuren open vanaf 14u, de show zelf begint om 14u30.  Inkom is gratis.

De presentatie deze namiddag gebeurt is in handen van Jessica Corty.

 

REVUE

Deze gaat door in de feesttent op vrijdag 28 februari om 20u.

De revue is zowaar een kopie van de show voor senioren.

In het eerste deel tonen de prinsen het beste van zichzelf in dolkomische sketches. 
Net als vorig jaar brengen we ook dit jaar na de pauze terug een toneel "Het valt niet mee".
 
Een toneel spelen gaat niet zonder spelers dus zorgen Bart Gevers, Christ Cottyn, Brecht Clauws, Nico Six, Eveline Vanoosthuyse, Lieve Seynaeve en Ann Seynaeve voor de invulling van de rollen.
Dit alles in een regie van Nico Six.
Kaarten: voorverkoop  5 euro / aan de deur   6 euro

De presentatie is in handen van Prins Simon en Prins Tom en Prins Pieter II.

Met andere woorden: de revue wordt ook dit jaar de fitness voor je lachspieren. Een echte aanrader!!

Achteraf is er nog dansgelegenheid met “The Cotton Sound”.

Een ander jaartal kiezen

2019
 
2019

OPENINGSRECEPTIE

Na de meer dan geslaagde edities van de vorige jaren, zullen we ook dit jaar de Gullegemse carnavalsfeesten openen met een verzorgde openingsreceptie. 
Prins Paul en z’n team bemannen terug alle eetstandjes.  Dit jaar smullen we in het thema “reis rond de wereld”.
Dit alles vindt plaats op vrijdag 22 februari 2019 vanaf 19.11u in de feesttent op het marktplein.
Deze avond is opgedeeld in 2 delen.
 
Om 19u11 worden de feesten officieel geopend met een receptie aangeboden door de orde onder aanwezigheid van de voltallige Orde van de Vlaskapelle, de heer burgemeester en schepenen, al onze sponsors vanaf 100€, en alle medewerkers van carnaval van het afgelopen werkjaar. 
“GD Sound Band” zal op de receptie zorgen voor de muzikale toets.
Maar zijn de carnavalsfeesten niet voor heel Gullegem?  Ja, daarom is vanaf 21u iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Mathieu Van Landuyt zijn afscheid te vieren en carnaval 2019 feestend te openen.  De inkom is gratis deze avond.
Onze DJ The Cotton sound zorgt voor de ambiance.
Op deze avond zullen ook onze prinskandidaten 2019 aanwezig zijn met hun supporters, en kan er misschien al een eerste opdracht volgen…!! Het wordt een avond vol dans- en feestmuziek, kortom een voltreffer!

 

KINDERCARNAVAL

 

Het Kindercarnaval vindt plaats op zaterdag 23 februari om 14u in
de feesttent op het marktplein te Gullegem. Alle verklede Gullegemse kinderen zijn welkom.
De toegang is gratis. De ouders zijn ook welkom. Zij nemen plaats achteraan in de tent.

Dit jaar wordt de show verzorgd door clown Papa Chico!  Clown Papa Chico komt de kleinsten onder ons een onvergetelijke namiddag bezorgen. Goochelen, komische situaties, muziek en animatie: hij doet het allemaal!
Tijdens de pauze worden alle kinderen verwend met een versnapering.

Op het einde van de shownamiddag wordt het kinderprinsenpaar verkozen. Het zijn de kinderen zelf die door applaus het winnende koppeltje aanduiden ( origineelst verkleed ). Het zijn enkel Gullegemse kleuters die hiervoor in aanmerking komen! Dit mini-prinsenpaar krijgt ook zijn plaats in de kinderoptocht en in de stoet.
Na de verkiezing van het kinderprinsenpaar is er ook nog mogelijkheid voor de kinderen om hun eerste danspasjes uit te voeren op de kinderdisco tot 17u!

Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar winnen de "De Kippetjes".
Het nieuwe Kinderprinsenpaar zijn Tuline Defieuw (06/05/2016), dochter van Kevin en Eefje Verstraete (Hendrik Consciencestraat 31) en Ella Geldhof (12/01/2016), dochter van Sander en Annelies Vandyck (Schoonwater 87).

 

48ste PRINSVERKIEZING

De prinsverkiezing vindt plaats in de verwarmde feesttent op het marktplein te Gullegem op zaterdag 23 februari om 20u. Deuren open vanaf 19:00 uur!

De  Prinsverkiezing  bestaat uit twaalf proeven, waarvan er twee vooraf gekend zijn bij de kandidaten, de voorstelling en het vrije podium, de tien overige proeven worden samengesteld door een ploeg van zeven ordeleden.
De puntentelling : 80% op de proeven en 20% door stemming

De kandidaten verkopen al sinds enkele weken hun stemkaarten. Daarvan gaat een deel naar de kandidaat. Elke toeschouwer mag (en kan!) slechts één stem op zijn favoriete kandidaat uitbrengen. De kandidaten duiden elk twee afgevaardigden aan. Eén ter controle bij de jury en één om de goede gang van zaken te volgen aan de stembak en om na de proeven de kaartentelling te controleren.

De proeven worden gejureerd door 5 niet-Gullegemnaars.
Filip Vanhoutte is voorzitter van de jury.

Voor de opvolging van Prins Mathieu I melden zich drie kandidaten:

         Frank Dewaegenaere alias Kabouter Klus
        Davy Himpe alias Kiekeboe
        Michiel Thermote alias Michiel Bond 004

Presentatie van het gebeuren is in handen van prins Dominique en prins Simon.

 

De nieuwe Prins DAVY HIMPE als Marcel Kiekeboe (De Gullewappers en Gouden Bank) wint de proeven met 490 punten en telt 290 stemmen (40 punten), een eindscore van 530 punten.

Op plaats twee eindigt Michiel Thermote alias Michiel Bond 004 (Café Den Osse) behaald 385 punten in de proeven en 587 stemmen (82 punten) met als totaal 467.

Op plaats drie komt Frank Dewaeghenaere alias Kabouter Klus (Bockor café) behaald 412 punten in de proeven en 202 stemmen (28 punten) met als totaal 440.

De voorstelling wordt gewonnen door Kiekeboe en het Vrij Podium is voor Michiel Bond 004.

Bij de zaalproef moeten de supporters vijf vragen helpen oplossen en bij een juiste oplossing kan de kandidaat een hangslot open maken. Kiekeboe kan drie sloten openmaken en wint de zaalproef.


Prins Mathieu Van Landuyt installeert Davy Himpe alias Kiekeboe als Prins Carnaval 2019 !
Hij haalt het van Michiel Thermote alias Michiel Bond 004 en Frank Dewaegenaere alias Kabouter Klus.

 

38ste CARNAVALSHOW VOOR SENIOREN EN ZIEKEN

Deze vindt plaats op woensdag 27 februari om 14u in de verwarmde feesttent op het marktplein. 

De toegang bedraagt 3 euro. Wie dat wenst, wordt thuis afgehaald.
De show is een variatie van sketches, zang- en dansnummertjes door ordeleden.  Na de pauze ziet u een niet te versmaden toneelstuk, gebracht door de orde.  
Tante Martha komt op bezoek bij haar neef Tom die ze maandelijks voorziet van een toelage om zijn zangstudies te bekostigen. Tom gebruikt die toelage echter voor iets totaal anders.
Dus m.a.w. hoe gaan Tom en zijn vrouw Mia dat oplossen en uitleggen...
Een toneel spelen gaat niet zonder spelers dus zorgen Bart Gevers, Christ Cottyn, Jessica Corty, Eveline Vanoosthuyse, Véronique Sabbe en Glenn Deswarte voor de invulling van de rollen.
De regie is in handen van Nico Six.
De presentatie van de ganse shownamiddag is in handen van Glenn I en Dario (accordeon begeleiding).

Ysco, Grootmoeders Koffie en de Gullegemse bakkers zorgen dat alle aanwezigen voorzien worden van spijs en drank.

Tijdens de pauze wordt een nieuw seniorenpaar verkozen : Josiane Callens (Kerkstraat 2 bus 0102 - °04/10/1948) & Ronny Verroken (Lage Kouter 58 - °18/04/1954).

Voor de winnaars wordt een plaatsje in de stoet vrijgehouden.

 

22ste CARNAVALSOPTOCHT VOOR KINDEREN

Deze vindt plaats op vrijdag 1 maart om 13u30.

Het gaat hier zowaar om een minicarnavalstoet voor alle Gullegemse kinderen. De plaatselijke lagere- en kleuterschool nemen hieraan deel. Dit houdt in dat wij met enkele honderden verklede kinderen volgend parcours afleggen: Koningin Fabiolastraat vanaf ingang rode poort, Processieweg, Gulleheemlaan,  Pastorijweg, Bissegemstraat, Dorpsplein, Kerkstraat tot aan de feesttent.

Na de optocht zorgen we met alle Gullegemse schoolgaande kinderen voor een slot-apotheose in de verwarmde feesttent op het marktplein. Zeker en vast iets om te komen bekijken.

Na de optocht wordt de kinderen een versnapering aangeboden door de Orde van de Vlaskapelle.

Het loont beslist de moeite om dit kleurrijk en vertederend schouwspel bij te wonen !

 

33° BOEMELNACHT

 

Deze vindt plaats op vrijdag 1 maart om 20u in de deelnemende cafés.

Dit jaar nemen 9 Gullegemse cafés deel aan de boemelnacht.
Ieder café werkt rond een zelfgekozen thema :

 • De Gouden Bank - Happy Days

 • FCG Kantine - The Jungle

 • De Sporthal - Pirates Of The Caribbean

 • Bockor Café - De Melkherberg

 • Den Osse - Den Osse Veugelt

 • Olympia - Alcatraz            

 • ’t Kroontje - Arachnaphobia

 • De Klokke - The Flintstones

 • ’t Katje - The Pussycat


Volgende prijs is door de cafés te winnen:
De wisseltrofee voor het beste boemelcafé. De jury voor deze wisseltrofee wordt samengesteld uit één afgevaardigde van elk deelnemend café en tien onafhankelijke juryleden.

Er rijdt een boemeltreintje van het nonnenbos met carnavalmuziek die door de boxen van het treintje galmen.

Volgende prijzen vervolledigen de prijzentafel : prijs voor de beste boemelaar en de prijs voor de best verklede boemelgroep

Nieuw dit jaar is dat een fotostand voorzien wordt tot 24u aan de kerk voor de kandidaten beste boemelaar en boemelgroep.

De uitreiking van bovenvermelde prijzen heeft plaats tijdens de happening.

De succesformule met de boemelkaarten blijft van toepassing. Iedere boemelaar kan een kaart afhalen in de deelnemende cafés.  Met die kaart trekt de boemelaar dan naar de verschillende cafés.  In elk café zal een verschillende stempel op de kaart worden geplaatst. De volle kaarten dienen afgegeven te worden in één van de boemelcafés. Onder die volle stempelkaarten wordt een prijzenpot van 400 euro verdeeld! De winnaars worden uitgeloot tijdens de Happening. Aanwezig zijn is wel de boodschap!

Het centrum van Gullegem blijft verkeersvrij van 20 uur tot 05 uur !!

UITSLAG BOEMEL

 • Beste boemelcafé:

  1. Den Osse met Den Osse Veugelt

  2. Olympia met Alcatraz

  3. Bockor Café met De Melkherberg

 • Beste boemelgroep :

  • KSA De Grietjes met "De Douches"

 • Beste boemelaar: 

  • ​Ruben Neyrinck met "De boemelclown"

 • Volle boemelkaarten :

  • Deryckere Barbara

  • Huyse Dominique

  • Sturm Arne

18de KIDSFUIF

Deze vindt plaats op zaterdag 2 maart van 14u tot 17u in de feesttent op het marktplein.

DJ Kwak en prins Simon draaien voor ons de laatste plaatjes en jullie zorgen voor de ambiance. Alle kinderen vanaf het 3° leerjaar tot 15 jaar zijn welkom om, al of niet verkleed, de krokusvakantie spetterend in te zetten. Toegangsprijs: 3 euro (1 consumptie + gadget inbegrepen).

Vanaf 16u30 mogen de ouders komen kijken hoe hun kroost het doet op de dansvloer.

2de MODESHOW

Op zaterdag 2 maart, tussen de boemel en de stoet, organiseren wij voor de 2de maal een modeshow met enkele Gullegemse handelszaken.
Volgende handelszaken showen er hun nieuwe zomermode 2019, gebracht door personen met een hart voor carnaval:

 • Vestiti Flo

 • La Luna

 • In de kleine wereld

 • Miss Poppy wear

 • Optiek Meuwes

 • Mmode

 • Impuls

 • Outlet shoes for kids Juul en Guust

 • Boetiek Sandra

 • Supra Bazar

 • Nolf

Mensen uit het gemeentebestuur, prinsen en babes, kinderen, jongeren uit jeugdbewegingen en carnavalsgroepen, cafébazen en bazinnen, personen van rijpere leeftijd…   Kortom geen mannequins met ideale maten maar de gewone mens uit de Gullegemse straten zullen het beste van zichzelf tonen.
De apotheose van de avond wordt verzorgd door de ordeleden zelf.
De avond zelf is opgesplitst in 2 delen, tijdens de pauze komt charmezanger Jens zorgen voor de nodige muzikale ondersteuning.
Dit alles gaat door in de feesttent op het marktplein en de toegang is gratis!!  Een reden te meer om de Gullegemse vedetten aan het werk te zien.  De deuren gaan open om 19u en de modeshow begint om 20u.
De drijvende krachten achter de hele organisatie die avond zijn Ilse Vanwynsberghe, Eveline Vanoosthuyse en Elissa Stove.

46ste  CARNAVALSSTOET


Dit hoogtepunt van de festiviteiten gaat door op zondag 3 maart vanaf 14u in de Gullegemse centrumstraten.

Dit jaar volgen we het volgende parcours.
Start in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt het parcours :
Bissegemstraat - Dorpsplein – Bankstraat – Schuttershoflaan – rechtsaf Kon Fabiolastraat – Grote Ieperstraat – Albrecht Rodenbachlaan – Hugo Verriestlaan – Pastorijweg – Gulleheemlaan – Processieweg – Kon Fabiolastraat - linksaf Kerkstraat waar ter hoogte van de feesttent het podium opgesteld staat.
De stoet wordt ontbonden via de Kerkstraat.

Tijdens de stoet is het de bedoeling om via actuele thema’s en een brok folklore, de toeschouwers een namiddag gezonde leute en plezier te bezorgen. Gevat inspelen op de gebeurtenissen die de krantenkoppen halen, is zowat een must. Daarbij laten de deelnemers niet na even de draak te steken met politieke toestanden op plaatselijk, regionaal, nationaal of internationaal vlak.

De vergoede groepen buiten beschouwing gelaten, dingt iedereen mee naar de lucratieve prijzenpot van 10.000 euro. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een viertal categorieën als daar zijn:

 • wagens

 • mobiele groepen

 • groepen

 • individuelen 

                                                                                                        
Zonder nog te spreken van de carnavalsprijs en de Vlaskrote die naar de groepen gaan die er op één of andere manier bovenuit steken.

De deelnemers bij de wagens, mobiele groepen en groepen ontvangen opnieuw een verzekerd bedrag van respectievelijk 450, 350, 200, 100 en 75 euro.

Dit jaar zijn we bijzonder trots om naast al onze gevestigde waarden, de deelname te bevestigen van de steltenlopers uit Merchtem.

Wie alsnog beslist om aan de stoet deel te nemen, neemt best contact op met stoetenbouwer Hans Deltour, Kerkstraat 13, tel. 056/41 07 39, gsm.0489 95 60 59.

De Kerkstraat blijft verkeersvrij tot 21 UUR!

UITSLAG STOET

                                                                            

Carnavalprijs :

 1. Politieke kermis - De Gullewappers

                                                                              

Vlaskroote :

 1. Eentje om in te kaderen - +30

                                                                              

Wagens :

 1. De zoete zonde van de moaten - De Moaten

 2. Schudden maar !!! - D'aperitievers

 3. +13 goes to space - +13 Werking

 • Gekelderd - No Name No Shame

 • De vervuilende koe - KLJ Rumbeke

                                                                              

Mobiele groepen :

 1. Starwars - KSA Arbeid Adelt, Gullegem

 2. American high school - De Losse pols

 3. Fortnite - The Jets

 • ABBA - De Babes

 • EHBC Eerste hulp bij Carnaval - Patrick Lefevere & co

Groepen :

 1. Het sprookjesbos - Chiro Okido Gullegem

 2. Winter Wonderland - KSA De Grietjes

 3. Team Rex - BBC Gullegem

 • Zwaai-lampen - De Pijplapperkes

 • Gullegem zoekt - BV's light

 • Optimist ??? Werken tot in de kist - De vrienden van 't Hoge

 • De Orcs - Vermeulen & Co

 • Uitverkoop ABC Carnaval - De voetbalveteranen

 

    

Individuelen :

 1. De processiestoet is back - Sefke en Picquart

 2. Koortsmeetsysteemstrook - De Palindromers

 3. Boer zoekt…. - Gullegem

 • Meisjes boven de 40 zetten de bloemetjes buiten - Meisjes van 40

 • Spongebob's - De Kozens

 • Afscheid van een icoon - De Heilige Tweevuldigheid

 • Ook wij zijn er telkenjare terug bij - 4 man en een paardekop

 

CARNAVALSHAPPENING

Vanaf 17u vindt in de feesttent de carnavalshappening plaats waarop iedereen, de deelnemers aan de stoet in het bijzonder, welkom is. De prijswinnaars van de stoet worden omstreeks 21u bekend gemaakt. De toegang is gratis!

Op de happening vindt ook de trekking plaats van zowel boemelprijzen als de volle boemelkaarten. Om in aanmerking te komen, moet men aanwezig zijn. En uiteraard niet vergeten de volle boemelkaart afgegeven te hebben in één van de boemelcafés.  De prijswinnaars van de boemel worden omstreeks 20u bekend gemaakt.

Deze avond wordt georganiseerd door de Orde van de Vlaskapelle.
 

GULLEGEM’S GOT TALENT JUNIOR

Op woensdag 6 maart 2019 kunnen Gullegemse kids deelnemen aan onze eerste talentenshow.
Deze vindt plaats in onze feesttent op het marktplein.

Deuren open vanaf 14u, de show zelf begint om 15u.  Inkom is gratis.

De presentatie deze namiddag gebeurt is in handen van Jessica Corty en prins Simon.

Voorwaarden tot deelname:

 • Wonen te Gullegem of leerling zijn op een Gullegemse school of lid zijn van een Gullegemse vereniging.

 • Max. 16 jaar

Inschrijven voor deelname kan tot 1 maart, door een mailtje te sturen naar jessicacorty@hotmail.com, en je ontvangt onmiddellijk het inschrijvingsformulier in je mailbox. 

Er wordt ook een professionele jury voorzien die bestaat uit:

 • Elsje Vanthomme

 • Ulrike Vandermersch

 • Mathieu Verfaillie

 • Jan Folens

De kinderen die deelnemen zullen opgedeeld worden in 4 verschillende leeftijdscategorieën.  Per categorie wordt dan een winnaar gekozen.
Voor iedere deelnemer wordt een aandenken voorzien!!

De “grote winnaar” van onze talentenshow, mag zijn act voor het grote publiek komen doen op onze revue.

Stip deze woensdagnamiddag alvast aan in jullie agenda en wees met jullie supporters op post !!

 

REVUE

Deze gaat door in de feesttent op vrijdag 8 maart om 20u.

De revue is zowaar een kopie van de show voor senioren.

In het eerste deel tonen de prinsen het beste van zichzelf in dolkomische sketches. 
Net als vorig jaar brengen we ook dit jaar na de pauze terug een toneel.
Tante Martha komt op bezoek bij haar neef Tom die ze maandelijks voorziet van een toelage om zijn zangstudies te bekostigen. Tom gebruikt die toelage echter voor iets totaal anders.
Dus m.a.w. hoe gaan Tom en zijn vrouw Mia dat oplossen en uitleggen...
Een toneel spelen gaat niet zonder spelers dus zorgen Bart Gevers, Christ Cottyn, Jessica Corty, Eveline Vanoosthuyse, Véronique Sabbe en Glenn Deswarte voor de invulling van de rollen.
Dit alles in een regie van Nico Six.
Kaarten: voorverkoop  5 euro / aan de deur   6 euro

De presentatie is in handen van Prins Simon en Prins Tom.

Met andere woorden: de revue wordt ook dit jaar de fitness voor je lachspieren. Een echte aanrader!!

Achteraf is er nog dansgelegenheid met “The Cotton Sound”.

 

Een ander jaartal kiezen

2018
 
2018

In 2018 schudde de Orde van de Vlaskapelle alweer een prachtig programma uit de mouwen. Het werd een creatief jaar met heel wat nieuwigheden. Hoe alles verliep kan je hier nalezen.

OPENINGSRECEPTIE

Op vrijdag 1 februari opende carnaval 2018 officieel om 19u11 voor de derde keer met een openingsreceptie. Sponsors en sympathisanten konden er genieten van de culinaire hoogstandjes van chef kok Paul Gheysen en echtgenote Greta. Prins Glenn verzorgde de avond muzikaal onder begeleiding van Dario en de GD-soundband.

KINDERCARNAVAL

Op vrijdag 2 februari 2018 kwam clown Rocky de kleintjes vermaken, nadien koos de orde zijn kinderprinsenpaar. Het werd een nek-aan-nek-race, gewonnen door Camille Debruycker & Mats Desloover als ballonnetjes.

PRINSVERKIEZING

’s Avonds was er de 47ste verkiezing. Een bomvolle tent zag drie kandidaten strijden voor het allerhoogste doel: een prinsensteek. Dit waren de kandidaten:

 • Mathieu Coopman (47) alias Chiquita

 • Maxim Debrabandere (21) alias Hazes Junior

 • Mathieu Van Landuyt (35) alias Kapitein Iglo

De proevenmakers (Serge, Paul, Bram, Fabian, Frans en prins Robrecht) boksten een aantal prachtige proeven in elkaar. In een gelijkopgaande en uiterst spannende verkiezingshow zag een volgeladen tent hoe Mathieu Van Landuyt aka Skamèle aan het langste eind trok.
De presentatie was in handen van Prins Dominique en Prins Simon, de muzikale omlijsting gebeurde voor een eerste keer door twee DJ’s: Bongo en Kwak.

Jury: Filip VANHOUTTE (voorzitter)

BOEMEL

In de 8 volgende cafés :

 • Den Osse - Candy Shop

 • Bockor Café - In de Jordaan

 • Sporthal - ‘t Wilde Westen

 • Gouden Bank - Let’s Go Kitch

 • Olympia - The Addams Family

 • Kroontje - ‘t Kobbegat

 • FCG Kantine - Black & white

 • De Klokke - De Charleston

 

Prijs beste boemelaar ging naar Saskia Wylin en Wendy Deroo als Smileys

De beste boemelgroep werd de Kwallen door de oud-leiding van de Scouts

Den Osse werd beste boemelcafé.

SWINGPALEIS

Op zaterdag 10 februari organiseerde de Orde voor een eerste keer zijn Swingpaleis. De organisatie was in handen van prins Glenn I en zijn vriend Wim Vanduyfhuys.
Zij selecteerden een vrouwenteam en een mannenteam :

 

Op Facebook verscheen dit bericht:

SWINGPALEIS

Zie hier het vrouwenteam !
De ene maakt het waar achter de toog, de andere in de politiek. De 3de feest met de Moatn en de laatste zorgen voor de jeugd bij de grietjes en Chiro!

 • Nele Verweirder (Den Osse)

 • Lobke Maes

 • Hannelore Carlu

 • Anke Descamps (KSA de Grietjes)

 • Emmely Soubry (Chiro)

Zie hier ons mannenteam !
De ene maakt het waar achter de toog, de andere in de politiek. De 3de organiseert wijkfeesten en de laatste zorgen voor de jeugd in de klas of in de jeugdbeweging !

 • Diederik Hanssens

 • Mathieu Desmet

 • Bernard Van Nieuwenhuyse

 • Simon Delrue

 • Donovan Eggermont

In een leuke show gingen de twee teams met elkaar in de strijd onder presentatie van prins Brecht en Glenn. Het publiek zag dat het goed was. De mannen wonnen.

STOET

 

Op 11 februari reed de 45ste stoet door de Gullegemse straten. Als extra prijs koos de Orde ervoor om de ‘Vlaskroote’ in het leven te roepen : een originaliteitsprijs gekozen door de stoetenbouwers. De Carnavalsprijs gaat dan naar de deelnemer met het hoogste aantal punten. De punten worden gegeven door toeschouwers in het publiek. Voor een tweede jaar op rij waren er opnieuw 45 deelnemers, en zo beleeft de stoet zijn tweede jeugd. Volgens de politie stonden 17 000 toeschouwers langs het parcours.

Dit was de uitslag:

Categorie

Plaats

NR in de stoet

Thema

Deelnemer

     

Carnavalprijs

 

Het nieuwe Noord-Koreaans leger - De Gullewappers

Vlaskroote

 

Telkenjare erbij ('t Klokske) - De Heilige Tweevuldigheid

 

Groepen

 1. Mexico - Chiro Okido Gullegem

 2. Bollywood - KSA De Grietjes

 3. Funny MUM & MIE - BBC Gullegem

 • Tom Derveaux fanclub - De voetbalveteranen

 • Verrassing - De vrienden van t' Hoge
   

Individuelen :

 1. Uit de hoogte Meisjes van 40

 2. # Tootme - Rue de la colère

 3. Sorry voor alles - #ikkewok

 • Hopelijk volgend jaar opnieuw erbij - Gullegem

 • We zin der were bie - Sefke en Picquart

 • D'o( r )de an d'orde - Oltid leute

 • ikke JA, ikke NEE - Carlo Dewinter

 

Mobiele groepen :

 1. Waar zijn die handjes - De bv's

 2. De Billietubbies - Vermeulen & Co

 3. Sjakie en de chocoladefabriek - KSA Arbeid Adelt

 • Na 45 jaar stoet nog steeds jong van bloed - +30

 • Les babes fénoménales - De Babes

 • Ta ta ta taa - De Pijplapperkes

 • Op glad ijs - The Jets

 • Après ski - De Losse pols

Wagens :

 1. De Moaten Goes jabedabedoe - De Moaten

 2. Apéro Flight - D'aperitievers

 3. Baywatch - +13 Werking

 • What happens on carnaval stays happen - No Name No Sham
   

Het parcours zag er als volgt uit:

Bissegemstraat - Dorpsplein – Bankstraat – Schuttershoflaan – rechtsaf Kon Fabiolastraat – Grote Ieperstraat – Albrecht Rodenbachlaan – Hugo Verriestlaan – Pastorijweg – Gulleheemlaan – Processieweg – Kon Fabiolastraat - linksaf Kerkstraat waar ter hoogte van de feesttent het podium opgesteld stond.

REVUE

Dit jaar liet de Orde de tent een week langer staan, zo kon de Revue ook plaatsvinden in de feesttempel. Het talrijk opgekomen publiek zag de prinsen zich van hun beste kant tonen.
Na de pauze was er de toneelvoorstelling Boer Zoekt Vrouw.
De korte inhoud leest als volgt:

“Koen is nogal een simpele wereldvreemde vrijgezel. Hij woont nog steeds op de boerderij bij zijn ouders. De ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van de boerderij. Er moet dringend getrouwd worden zodat er een opvolger kan komen op de boerderij. Dat loopt echter niet van een leien dakje.”

Dit toneel werd gebracht door de volgende spelers: Bart Gevers, Christ Cottyns, Simon Martin, Lieve Seynaeve, Eveline Vanoosthuyse, Ilse Vanwynsberghe en  Veronique Sabbe. De regie was in handen van Nico Six. Prins Pieter II en Prins Tom stonden in voor de presentatie.

Nog te vermelden:

Verder was er ook nog een kidsfuif op 10 februari.

 

Op 14 februari was er de Valentijnswandeling i.s.m. Gemeente Wevelgem.
Op Facebook werd de activiteit als volgt aangekondigd :

Maak samen met je partner een gezellige wandeling op Valentijnsdag. Je stopt op 4 haltes waar je kan proeven van lekkere drankjes en hapjes. Een glaasje bubbels kan zeker niet ontbreken !
De wandeling is ongeveer 3 kilometer lang en start in de tent op het marktplein van Gullegem.
Om de intimiteit te bewaren start elk koppel om de 3 minuten vanaf 18u00.
Je kan jullie startmoment op voorhand reserveren.

Een ander jaartal kiezen

2017
 
2017

 

OPENINGSRECEPTIE

De Gullegemse carnavalsfeesten starten in de verwarmde tent op het marktplein.
Vrijdag 17 februari om 19u11 werden de feesten officieel geopend door de burgemeester en er werd een uitgebreide en goed verzorgde receptie aangeboden aan alle sponsors (vanaf €75) en de medewerkers aan Carnaval van het afgelopen jaar. Er werd hulde gebracht aan Serge Derveaux als 40 jaar Prins.
Prins Glenn I onder begeleiding van Organist Dario en band zorgen voor de muzikale toets. Ook DJ The Cotton Sound zorgde voor de aangename dans- en feestmuziek om er plezante avond van te maken.
Vanaf 21u was natuurlijk iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Simon Martin zijn afscheid te vieren en Carnaval 2017 feestend te openen. Ook waren de twee prinskandidaten 2017 aanwezig met hun supporters !

 

KINDERCARNAVAL

 

Zaterdag 18 februari kan Clown Tobi de allerkleinsten gans de namiddag amuseren.
Bij de verkiezing van het Kinderprinsenpaar winnen de "Prinsesjes Nelle & Nore". Het nieuwe Kinderprinsenpaar zijn Nelle Vandenheede (°16-2-2013, dochter van Stijn en Maaike Baert) & Nore Mestdagh (°11-9-2012, dochter van Bart en Sanne Depuydt).

 

PRINSVERKIEZING

 

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins VINCENT VERSTRAETE als The Bodyguard (gesteund door de Gouden Bank en Keuvelcafé Olympia) wint de proeven met 521 punten en telt 415 stemmen, goed voor 79 punten, een eindscore dus van exact 600 punten.
Hij wint vóór Tom Descheemaeker alias Cowboy Tommy (gesteund door café Den Osse) die 498 punten behaalt in de proeven en 376 stemmen (71 punten), in totaal 569 punten.
Vincent wint bij de voorstelling en het vrij podium.
Voor de zaalproef waarbij condooms verzameld moeten worden wint Tom overduidelijk, waarbij Vincent akkoord gaat dat er geen telling hoeft gedaan te worden !
Tijdens de verkiezing kon men genieten van “DJ Cotton Sound” en de pauzes werden gevuld met de zang van Prins Glenn begeleid door de organist Dario. Na de proeven zorgt Dietwin de Jodelaar voor de gezellige sfeer.

 

SENIORENSHOW

 

De presentatie is in handen van Pieter II en Tom.
De Orde komt "uit de kast" voor Lieve en ook de Keizer wordt betrapt in de kast. Daarna volgt het ordelied.
De allerkleinsten doen ook een dansje. De Babes dansen mee op de tonen van 'Ik weet niet hoe' van Prins Bart. Prins Dominique moet naar Avelgem. De verkiezing wordt gehouden tussen twee koppels.
Seniorenprinsenpaar 2017 : Luc Deschamps (Meiweg 17) en Bernadette Notebaert (Omer Mulielaan 7).
Na de pauze is er het toneel met Prinsen Simon, Bart en Christ, alsook Jessica, Evelien Vanoosthuyse en Lieve Seynaeve. Onder regie van Prins Nico I.

BOEMEL

 

De 8 deelnemende cafés :

 • Den Osse - FluOsse (Boemelcafé)

 • Bockor Café - K3

 • Sporthalle - Circus

 • Kantine LVD - Glow in the dark

 • Gouden Bank - Love boat

 • Olympia - Saloon Olympia

 • Kroontje - Petrus

 • FCG Kantine - Du fauwte kan10u


Beste boemelaar: Samuël Desmet - Verkeerslicht.

Best verklede boemelgroep: KSA De Grietjes – Tandenfee

Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs : Lynsey Nuttin

 • tweede prijs : Jordi Herteleer

 • derde prijs : Mathieu Coopman

KIDSFUIF

De jeugd van 3de tot 6de leerjaar is er, al dan niet verkleed, om de krokusvakantie spetterend in te zetten.
Vanaf 14 uur en einde om 17 uur kunnen ze genieten van DJ Kwak en DJ Bongo die de leukste muziek draaiden en samen met Prins Simon voor de ambiance zorgden.

 

MODESHOW

 

Zaterdagavond 25 feruari is er een Modeshow.

 

STOET

 

De 44ste stoet start om 14 uur in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt een nieuw parcours : Bissegemstraat, Dorpsplein, linksaf Bankstraat, rond punt linksaf Schuttershoflaan, rond punt rechtsaf Koningin Fabiolastraat, linksaf Grote Ieperstraat, linksaf Albrecht Rodenbachlaan, linksaf Hugo Verriestlaan, rechtsaf Pastorijweg, linksaf Gulleheemlaan, linksaf Prossecieweg, rechtsaf Kon. Fabiolastraat en linksaf Kerkstraat waar het podium opgesteld staat aan de feesttent op het Marktplein.

Met bewolkte hemel en soms een lichte motregen was het weer alsnog een meevaller.
De passage aan het rustoord "Gulle Heem" is een echte topper voor de bewoners. Het is een prachtige stoet en wat betreft deelnemers een top. De pulieke belangstelling is dan ook groot.

 

UITSLAG 44ste STOET 2017

 

Individuelen :

 1. Preus lik fjirtig - Meisjes van 40 - Saskia Wylin + Wendy Deroo

 2. De Virtuele buurtbrigade# - Rue de la colère

 3. Sultan Pic - Sefke en Picquart

 • Oude doze en oude zak gaan undercover - Patrick Lefevere

 • Met mij gaat alles rap - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 • Opa Yega - Opa Yega

 • Steens paraat - Gebr. John & Ron beton BVBA

 • De Hopelozen - Gullegem

 • Gullegem loopt - De Pijplapperkes

 • Only originals - Gullegem
   

Groepen :

 1. Londen Calling - KSA De Grietjes

 2. The Lords of the ring - Chiro Okido Gullegem

 3. Stars and Stripes - BBC Gullegem

 • Nerotica - De vrienden van t' Hoge
   

Mobiele groepen :

 1. Peter Pan - KSA Arbeid Adelt

 2. Geen aangenamere val dan carnaval - +30

 3. Gullegems toerisme op volle toeren - De bv's

 • Kom uit de kast - Un bitje van alles

 • 25 jaar Topform - Topform Gullegem
   

Wagens:

 1. Het zalige kloosterleven - D'aperitievers

 2. Rail forse1 - De Gullewappers

 3. China - +13 Werking

 • WK Veldrijden 2017 - Vermeulen & Co

 • Border wall Wevelgem - Brandweer Gullegem

 • No name no shame - De vierende vikings
   

Carnavalprijs:

 1. De moaten @the movies - De Moaten
   

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 4 maart en er is opnieuw een bomvolle zaal.
Prinsen Pieter II en Tom I doen de presentatie en animeren tussendoor het publiek.
De Orde komt "uit de kast" voor Lieve en ook de Keizer wordt betrapt in de kast en er wordt met het ordelied besloten.
Prins Dominique brengt "Jolie Jacqueline" van Lucille Starr. De nieuwe Prins Vincent I stelt zich voor met woord en zang.
Na de pauze is er het toneel met Prinsen Simon, Bart en Christ, alsook Jessica, Evelien Vanoosthuyse en Lieve Seynaeve. Onder regie van Prins Nico I.

Een ander jaartal kiezen

2016
 
2016

 

De woensdag zet de Orde op het Marktplein een grote feesttent klaar voor de activiteiten van het Openingsfeest tot de Happening.

 

OPENINGSRECEPTIE

 

De Gullegemse carnavalsfeesten starten in de verwarmde tent op het marktplein.
Vrijdag 6 februari om 19u11 werden de feesten officieel geopend door de burgemeester en een uitgebreide en goed verzorgde receptie aangeboden werd aan al de sponsors (vanaf €75) en de medewerkers aan carnaval van het afgelopen jaar.
Er werd huldig gebracht aan enkele jubilerende Ordeleden, Rolf Schiff en Hans Deltour voor 45 jaar als medestichters en Paul Gheysen als 40 jaar Prins.
Organist Dario samen met Prins Glenn zorgen voor de muzikale toets.
en DJ The Cotton Sound zorgde voor de ambiance.
Vanaf 21u was iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Glenn Moenens zijn afscheid te vieren en carnaval 2016 feestend te openen.
Natuuurlijk waren de drie prinskandidaten 2016 aanwezig met hun supporters en Keizer Jean-Pierre testte hen even op het podiumervaringen!
Waarbij nog de dans- en feestmuziek voor een leuke avond zorgde!

KINDERCARNAVAL

 

Zaterdag 7 februari kan Clown Rocky enkele uren de allerkleinsten boeien en vermaken.
Bij de verkiezing van het Kinderprinsenpaar kunnen de "Napoleons" nipt winnen van de "Regenboogmeisjes". Het nieuwe Kinderprinsenpaar zijn Seppe en Camille De Bruycker zoon (7-1-2010) en dochter (13-8-2012) van Wim en Karen Gheysen, Sint-Amandusdreef 18.

PRINSVERKIEZING

 

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins SIMON MARTIN als Super Mario Bros (KSA, Café Den Osse, Jeugdfeesten) wint de proeven met 468 punten en telt 562 stemmen (76 punten), een eindscore van 544 punten.
Tweede werd Stijn Herman alias Jan Klaassen (Kon. Harmonie Sint-Cecilia) behaald 396 punten in de proeven en 459 stemmen (62 punten) met als totaal 458.
Derde werd Nico Dupont alias Indiana Jones (PAR8) behaald 400 punten in de proeven en 90 stemmen (12 punten) met als totaal 412.
Bij het stemmen krijgen mensen een sleutelhanger, met het schijfje met een letter of getal op, dienen als tentenproef de slogan '950 GULLEGEM' zo rap mogelijk 10 maal opgehangen te worden. Simon wint de proef voor Stijn en Nico.
Simon wint bij de voorstelling en bij het lied dat moet gezongen worden behaald hij ook het meeste punten.
Voor het vrij Podium dat bij de drie kandidaten van hoog niveau is krijgt Simon het maximum van de punten van de jury.
Tijdens de verkiezing kon men genieten van “DJ Cotton Sound” en de pauzes werden gevuld met de zang van Prins Glenn begeleid door de organist Dario. Na de proeven zorgde VIOLINVASIONvoor een spetterend optreden.
De verkiezing in de verwarmde tent waar 1111 mensen kwamen stemmen, is zeker een meevaller.

 

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Willy en Serge.
De Orde komt naar voor in "kilt", de nieuwe Prins en de Keizer doen de haka..
Prins Dominique brengt "Jolie Jacqueline" van Lucille Starr. De nieuwe Prins Simon I stelt zich voor.
Prins Glenn I komt uit Tirol. Keizer Jean-Pierre is op zoek naar het golfterrein.
De gemeentewerkers Rolf en Prins Nico II zijn van dienst in de tent voor de kleine klusjes.
De Babes doen een discodans op het liedje "Dansen in de discotheek" van de Domino's.
De Prinsen Nico I, Christophe, Hans, Christ en Brecht brengen
Jean-Pierre is op het golfterrein aangekomen maar wordt gestoord door wielertoerist Nico II.
De nieuwe Prins Simon zingt zijn verkiezingslied.
Prins Hans als de broer van Freddy Devadder komt ons Westvlaams leren. De figuranten zijn Prins Pieter II en Ine Holvoet.
De Domino's doen mee aan "K3 zoekt K3" met gladgeschoren benen! Na hun liedje op zoek naar een man voor een volgende nummertje, maar dienen als kandidaten voor de verkiezing.
De verkiezing wordt gehouden met drie koppels.
Seniorenprinsenpaar 2016: Frans Phyfferoen Dreef Ter Walle 12 en Rosa Scherpereel Kwadestraat 109 A.
Na de pauze is er het toneel met Prinsen Bart, Glenn I en Christ, alsook Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve en Evelien Vanoosthuyse. Onder regie van Prins Nico I.

 

BOEMEL

In 9 cafés:

 • Ponderosa - Deep blue (Boemelcafé).

 • Den Osse - Super Mario Bross

 • Bockor Café - Jan Klaassen

 • Sporthalle - Madagascar

 • Kantine LVD - Disco

 • Gouden Bank - Bevergem

 • Olympia - Sweet dreams

 • Kroontje - De koddige kater

 • FCG Kantine - FC De Kampioenen

 

Beste boemelaar: De Prenten - Saskia Wylin + Wendy Deroo.


Best verklede boemelgroep: Spaghetti Polonaise - De MTB moaten
 

Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs : Warnez Boyd

 • tweede prijs : Demuynck Daphné

 • derde prijs : Vanoost Bart

 

KIDSFUIF

De jeugd van 3° tot 6de leerjaar is er, al dan niet verkleed, om de krokusvakantie spetterend in te zetten.
Vanaf 14 uur en einde om 17 uur kunnen ze genieten van DJ Kwak en DJ Bongo die de leukste muziek draaiden en samen met Prins Simon voor de ambiance zorgden. Natuurlijk was de polonaise ook een geliefd nummertje!
De Domino's werden zeker geapprecieerd en de jeugd zong mee uit volle borst.
Zaterdagavond is er de verkiezing van Miss 950 jaar Gullegem, met vijf kandidates in de feesttent. De kandidates zijn Julie D'Halluin (18), Aïcha Nuytten (16), Ischa Pype (23), Yolande Vandamme (17) en Yasmien Vansteenkiste (20). Naast een voorstelling van de kandidates, een kennisproef en praktische proef moeten de kandidates een persoonlijk nummer en allerlei defilés en choreografieën voorbereiden. Ischa Pype is de winnares, Aïcha Nuytten eerste eredame, verzamelde het snelst 3000 likes op FB, en Yolande Vandamme tweede eredame kreeg de titel van “publiekslieveling” voor het grootste aantal behaalde stemmen.

 

STOET

De 43ste stoet start om 14 uur in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt het parcours :
Bissegemstraat, aan de kerk Dorpsplein linksaf, Koningin Fabiolastraat tot rond punt, linksaf Hugo Verriestlaan, rechtsaf Rodenbachlaan, rechtsaf Grote Ieperstraat tot aan Kon Fabiolastraat, rechtsaf Kon Fabiolastraat tot rondpunt, linksaf Schuttershoflaan, aan rond punt rechtdoor Driemasten tot Kwadries rechtsaf tot Poststraat, rechtsaf Poststraat rechtdoor over Dorpsplein, rechts in de Kerkstraat waar het podium opgesteld staat nabij de feesttent op het Marktplein.
Na een licht bewolkte hemel met een hevige wind, begint op het einde de regenen te vallen.

 

UITSLAG 43ste STOET 2016

 

Individuelen:

 1. 10000 bouwpakketten zijn op weg- Rue de la Colère

 2. 10000 vluchtelingen - Kika, Kim en Kère

 3. De Prenten - Saskia Wylin + Wendy Deroo

 • Ergens in de 950j Gullegem - Sefke en Picquart

 • Cross tot an de watertoren - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 • Lander Etterbak - Joren Gheysen

 

Groepen:

 1.  Chiro okido naar Peru - Chiro Okido Gullegem

 2.  Sneeuwwitje en de 100 dwergen - KSA De Grietjes

 3.  Lucky BBC - BBC Gullegem

 •  Stakers - KSA de Vikingers

 •  # Niveau 3 - De Pijplapperkes

 

Mobiele groepen:

 1.  KSA Gullegem bouwt - KSA Arbeid Adelt

 2.  Waar is Wally nie? - +30

 3.  Dansen in de discotheek - De Babes

 •  K3 zoekt K3 - Patrick Lefevere

 •  The Wolf of Gullegem - JVS De losse pols

 

Wagens:

 1. 1'de is g'ntje - D'aperitievers

 2. Alice in carnavalsland - Jong leven Bissegem

 3. Met haast & spoed - +13 Werking

 

Carnavalprijs :

 1. De Gullegemse mis'n @ the love boatDe Moaten
   

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 21 februari en kent een grote belangstelling.
Prinsen Pieter II en Tom I doen de presentatie en animeren tussendoor het publiek. Tom brengt ook zijn zangtalent ten hore.
De Orde komt naar voor in "kilt", de nieuwe Prins en de Keizer doen de haka.
Prins Dominique brengt "Jolie Jacqueline" van Lucille Starr. De nieuwe Prins Simon I stelt zich voor en zingt zijn verkiezingslied.
Prins Glenn I komt uit Tirol. Keizer Jean-Pierre brengt een potpourri op zijn accordeon.
De Miss 950 jaar Gullegem brengt haar playback nummer van de verkiezing.
De Babes doen een discodans op het liedje "Dansen in de discotheek" van de Domino's.
De Prinsen Nico I, Christophe, Hans, Christ en Brecht brengen
De Domino's doen mee aan "K3 zoekt K3" met gladgeschoren benen! Na hun liedje op zoek naar een man voor een volgende nummertje, maar dienen als kandidaten voor de verkiezing.
De gemeentewerkers Rolf en Prins Nico II komen de pauze aankondigen.
Na de pauze is er het toneel met Prinsen Bart, Glenn I en Christ, alsook Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve en Evelien Vanoosthuyse. Onder regie van Prins Nico I.

i_DePamelaereNorbert.jpg

 

Op zondag 4 december 2016 overleed Norbert DEPAMELAERE te Kortrijk, hij was geboren te Deerlijk op 15 mei 1937. De uitvaartplechtigheid had plaats in de Sint-Amanduskerk op zaterdag 10 december om 11.30 uur.

Norbert was raadslid met de titel van 'Zedenmeester'. Hij was de eerste presentator van de prinsverkiezing.
Hij speelde als "Fille" vele jaren in de sketches van 'Fille en Narden' in de Seniorenshow en Revue, met Prins Urbain Maes als "Narden" en "Roza" Vanhoutte en "Chris" Degryse.

Een ander jaartal kiezen

2015
 
2015

 

OPENINGSRECEPTIE

De Gullegemse carnavalsfeesten starten in de cafetaria van het O.C. de Cerf.
Vrijdag 7 februari om 19u11 werden de feesten officieel geopend door de burgemeester en een receptie aangeboden voor al de sponsors vanaf €75 en de medewerkers aan carnaval van het afgelopen jaar.
Bij deze gelegenheid werd Prins Frans Allegaert gehuldigd voor zijn 40 jaar actief Prins Carnaval.
Organist Dario samen met Prins Glenn zorgen voor de muzikale toets.
Vanaf 21u was iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Thomas Thermote zijn afscheid te vieren en carnaval 2015 feestend te openen. DJ The Cotton Sound zorgde voor de ambiance.
Natuuurlijk waren de twee prinskandidaten 2015 aanwezig met hun supporters en mochten ze ook hun zangkwaliteiten laten horen!
Het werd een avond vol dans- en feestmuziek, kortom een voltreffer!

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 8 februari brengt vrouwelijke Clown Kimmie een boeiende muzikale en goochelshow voor onze allerkleinsten.
Bij de verkiezing van het Kinderprinsenpaar komt de "Kauwballenautomaat" als winnaars naar voor. Thore Desmedt geb. 9-11-2010, zoon van Frederik en Leigh Lauwers, Kwadestraat 109 en Nora Catelin dochter van Sonny en Annelies De Loof, Burg. Lesaffrestraat 2 Moorsele, ook van 2010 en zit in het tweede kleuterjaar in de Gulleboom.

 

PRINSVERKIEZING

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins GLENN de tweede MOENENS als Kuifje (Gouden Bank en de Moat'n) wint de proeven met 511 punten en telt 590 stemmen (98 punten), een eindscore van 609 punten. Tweede werd Michiel Thermote alias SOS Michiel (KSA en Den Osse) behaald 499 punten in de proeven en 313 stemmen (52 punten) met als totaal 551. Voor de zaalproef verzamelen de kandidaten broeksriemen, die aan elkaar gegespt moeten worden. Michiel stopte op 38,20 meter, omdat op die plaats de riemen aan elkaar waren 'geknoopt' ipv 'gegespt'! , Glenn wint met meer dan 50 meter.
Glenn wint bij de voorstelling en Vrij Podium en wint 7 op de 12 proefen.
Tijdens de verkiezing kon men genieten van “DJ Cotton Sound” en de pauzes werden gevuld met de zang van Prins Glenn begeleid door de organist Dario.
Na de proeven was er het prachtig optreden van De Domino's.
Het was een verkiezing die weer eens bij de toppers mag geplaats worden.

 

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Pieter I en Willy.
De Orde zingt "Zie ik de pluimen van de Orde".
Prins Glenn I stelt de rode draad voor "Wat als? Eerst brengen enkel prinsen wat als er geen pluimen zouden zijn! De volgende acts zijn vooraf opgenomen filmpjes.
De Babes brengen Grease.
Prins Bart komt de huwlijksceremonie houden van Werner en Monique.
Prins Dominique doet een uitbeelding van een liedje.
Prins Pieter I leest een brief van een soldaat uit WOI.
De nieuwe Prins Glenn II stelt zich voor.
Jean-Pierre brengt een frans zeemanslied samen met Lieve Seynaeve.
Rolf geflankeert door Pieter I en Thomas I brengt zijn PAUZE- nummer.
De verkiezing wordt gehouden met drie koppels. Seniorenprinsenpaar: William Vanoost Wallekouter 18 en Gerarda Vermander De Westakker 50.
Na de pauze is er een toneel met Nico I en Evelyne, Christ en Jessica, twee bevriende koppels. Glenn I als Jean-Marie de huisman en Bart I de tuinman.

Daarna volgen de koffie en sandwiches afgesloten met de trekking van de tombola.

 

BOEMEL

 

 • Bockor Café - Cupido (Boemelcafé).

 • 'n Duvel - Heaven nor hell

 • De Sporthalle - Black & White

 • Olympia - Gulleboom

 • Den Osse - 1001 Nachten

 • 't Kroontje - Halloween

 • Gouden Bank - Kuifje in da house

 • FCG Kantine - Omleiding in Gullegem

 

Beste boemelaar: Marino Punk - Bruno Bekaert.


Best verklede boemelgroep: De eieren - OUT-Leiding Scouts


Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs : DE PARIGOS

 • tweede prijs : Nathalie Caes

 • derde prijs : Jolien Lecoutere

 

STOET

De 42ste stoet start om 14 uur in de Bissegemstraat t.h.v. Kerselarenlaan en volgt het parcours :
Bissegemstraat, aan de kerk Dorpsplein linksaf, Koningin Fabiolastraat tot rond punt, linksaf Hugo Verriestlaan, rechtsaf Rodenbachlaan, rechtsaf Grote Ieperstraat tot aan Kon Fabiolastraat, rechtsaf Kon Fabiolastraat tot rondpunt, linksaf Schuttershoflaan, aan rond punt rechtsaf Bankstraat, tot Dorpsplein met podium voor de kerk.
Het is een prachtige zonnige dag!

UITSLAG 42ste STOET 2015

Individuelen:

 1. Gluren bij de buren - Rue de la Colère

 2. Safety First - De Smossers

 3. Waar is Kuifje - Sefke en Picquart

 • BG Stickerboek - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

Groepen:

 1. Halloween is ons favoriet feest - KSA De Grietjes

 2. Chiro Astrokido - Chiro Okido Gullegem

 3. Blauw van de kou - BBC Gullegem

 • Velofolies - Patrick & Co

 • No Bunny fuck - De vrienden van t' Hoge

Mobiele groepen:

 1. De slag van Waterloo 1815 - KSA Arbeid Adelt Gullegem

 2. Dieren in nesten - +30

 3. De Gullegemse Boysband - Parigos

 • Black Out Brigade - Jos B.

 • Watt nu met de lampen ?? - De Pijplapperkes

 

Wagens:

 1. Make love not Ware - De Moaten

 2. Casino-Las Vegas - +13 Werking

 3. Marvel - Jong leden Bissegem

 

Carnavalprijs : Roolercoasterd'Aperitievers

REVUE

 

De revue gaat door op zaterdag 21 februari en kent een grote belangstelling.
Prinsen Pieter II en Tom I doen de presentatie met enkele schetsjes.
De Orde zingt "Zie ik de pluimen van de Orde".
Prins Glenn I stelt de rode draad voor "Wat als? Eerst brengen enkel prinsen "Wwat als er geen pluimen zouden zijn!" De volgende acts zijn vooraf opgenomen filmpjes.
De Babes brengen Grease.
Prins Bart komt de huwelijksceremonie houden.
Prins Dominique doet een uitbeelding van een liedje.
De nieuwe Prins Glenn II brengt zijn shownummer van de verkiezing en wordt nog eeens door de presentoren aan het publiek voorgesteld!
Jean-Pierre brengt een frans zeemanslied samen met Lieve Seynaeve.
Rolf geflankeert door Pieter I en Thomas I brengt zijn PAUZE- nummer.
Na de pauze is er een toneel met Nico I en Evelyne, Christ en Jessica, twee bevriende koppels. Glenn I als Jean-Marie de huisman en Bart I de tuinman.

i_NeyrinckLaurent.jpg

 

Dinsdag 22 september is Laurent NEYRINCK (geboren 27-1-1940) overleden.
Laurent was de eerste Prins Carnaval van Gullegem en werd bij de stichting van de Orde van de Vlaskapelle tevens opgenomen als lid, waarbij hij dan ook in de beginjaren actief meewerkte. Tijdens de begrafenis op dinsdag 29 september waren dan ook meerdere van de oudere ordeleden in ornaat aanwezig.

Een ander jaartal kiezen

2014
 
2014

 

OPENINGSRECEPTIE

Voor het eerst werden de Gullegemse carnavalsfeesten geopend in de cafetaria van het O.C. de Cerf.
Vrijdag 19 februari om 19u30 werden de feesten officieel geopend door de burgemeester en een receptie aangeboden enkel voor genodigden.
Special guest op de receptie was organist Dario die samen met Prins Glenn voor de muzikale toets zorgde.
Vanaf 21u was iedereen uitgenodigd om samen met uittredend Prins Bart Gevers zijn afscheid te vieren en carnaval 2014 feestend te openen. DJ The Cotton Sound zorgde voor de ambiance.
Natuuurlijk waren de prinskandidaten 2014 aanwezig met hun supporters en mochten ze ook hun zangkwaliteiten laten horen!
Het werd een avond vol dans- en feestmuziek, kortom een voltreffer !

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 20 februari brengt Clown Tobi een boeiende muzikale en goochelshow voor onze allerkleinsten.
Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar zijn de winnaars duidelijk.
Kinderprinsenpaar: Sneeuwman en Sneeuwvrouw Jaan Soubry zoon van Tim en Nele Verstraete, Pijplap 11 en Lise Cruycke dochter van Jan en Lieve Verhulst, Driemasten 57.

PRINSVERKIEZING

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins THOMAS de eerste THERMOTE als Ding-Dong ’t Pompierke (KSA en Den Osse) wint de proeven met 494 punten en telt 467 stemmen (93 punten), een eindscore van 587 punten. Tweede werd Michael Behaeghe alias Pruike Sommers (FC Gullegem) behaald 463 punten in de proeven en 171 stemmen (34 punten) met als totaal 497 en derde Nico Vanwynsberghe als DJ Prico (café De Klokke) met 397 punten voor de proeven en 113 stemmen (23 punten) en als totaal 397. Het Vrij Podium waarbij schoenen met een verschillend maat verzameld moesten worden, werd gewonnen door Thomas (17) voor Michael (15) en Nico (13).
Tijdens de verkiezing kon men genieten van “DJ Cotton Sound” en de pauzes werden gevuld met de zang van Prins Glenn begeleid door de organist Dario. Na de proeven was er het optreden van De Pitaboys.

 

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Pieter I en Willy en brengen vanuit hun hoekje ook enkele grappen. De Orde zingt "Carnaval, carnaval... Fieste" met Glenn, Brecht en Nico I aan de micro. De Babes brengen de zwart-wit dans. De nieuwe Prins Thomas wordt voorgesteld! Prins Dominique brengt een ode aan zijn omaatje van 80 jaar. Prins Glenn zingt de hit 'Wake me up' van Aloe Blacc als cowboy verkleed en met de coy-girls Christ, Christophe I, Hans I, Nico I en Brecht. Jean-Pierre voert een sketch op 'Terug van het front '14-'18" met zijn kleinzoon, Ann Seynaeve, Nico II met zoon en Lucie. De "Domino's" Glenn Deswarte, Brecht Clauws en Nico Six gaan in Premiere met twee nummers, 'Wij zijn de Domino's' en 'Ons Stamcafé'. Rolf komt vertellen hoe het was bij zijn Eerste Communie.
De verkiezing wordt gehouden met drie koppels. Seniorenprinsenpaar: Willy Vanhoutte Ballingstraat 85 en Nicole Deschamps Kerkstraat 5.
Na de pauze is er terug een toneel met Lieve en Nico I, Evelyne en Christ en Jessica.
Daarna volgen de koffie en sandwiches afgesloten met de trekking van de tombola.

 

BOEMEL

 • Ponderosa - House off horror (Boemelcafé) Vierde maal in zes jaar.

 • 'n Duvel - 'n Duvel

 • De Sporthalle - Say dat is niet true de boeken toe

 • Bockor Café - Astrix

 • De Klokke - Sprookjesland

 • Den Osse - Happy feet

 • 't Kroontje - Blauw

 • Gouden Bank - '14 - '18

 • De Kantine - Brazil

 

Beste boemelaar: Konijn met pruimen - Merijn Degrande.
Best verklede boemelgroep: Fruitsapkes - Parigos
Winnaars loting boemelkaarten:
eerste prijs : DE MOATEN
tweede prijs : POEDI KSA
derde prijs : Boite Nadia

 

STOET

De 41ste stoet op zondag 2 maart volgt het parcours: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Koningin Fabiolastraat tot rond punt, Schuttershoflaan, rechtdoor Driemasten, rechtsaf De Westakker, rechts Kwadestraat, rechtsaf Plaatsweg, Poststraat en Dorpsplein met podium voor de kerk.
Het is een zonnige dag!

UITSLAG 41ste STOET 2014

Individuelen:

 1. 't Is nog nie ingewikkeld genoeg - Rue de la Colère

 2. Naar 't front… en terug! - Picquart en Sefke

 3. Soiten Kroote op zijn sterfbed - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 • Eigen Kweek - KLJ Manilla

 • Kuifje in Gullegem - Dirk Quidousse & Jean-Pierre Verhulst

 • SOS Fietspad - Patrick Lefevre

 • Finne Boelie - Shauni Naert

 • 500 gram vlees - Gezinsbond Gullegem

 • We geven de anderen ook een kans - Seppe en Aude

Groepen:

 1. Pirates of the Chirobean - Chiro Okido Gullegem

 2. De Wondermooie Onderwaterwereld - KSA De Grietjes

 3. Primus terug Hofleverancier - Jos B.

 • Van Ridders & Jonkvrouwen - BBC Gullegem

 • Wij doen mee! - De vrienden van t' Lage

Mobiele groepen:

 1. Pairi Panda - De Pijplapperkes

 2. Kruistocht naar … - +30

 3. De Kuisploeg - +13 Werking

 • FC de Kampioenen - Den Osse

 • Camping Brazil - Dino & Co

 • Het Vaticaan - KSA Vikingers Bissegem

 • Fjist Fo - Fotografie Willaert

 • Spongebob - Ringo en vrienden

Wagens:

 1. De botsauto's - d'Aperitievers

 2. No rules, great maids - De Moaten

 3. Een duwtje in de rug - De Parigos

 • Black and White - The Babes

 • Tomorrowland Carnavaleditie - KLJ Moorsele

Carnavalprijs : Asterix en de oude KSA'ers - KSA Arbeid Adelt Gullegem

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 8 maart. Prinsen Pieter II en Tom I doen de presentatie met enkele schetsjes. De Orde zingt "Carnaval, carnaval... Fieste" met Glenn, Brecht en Nico I aan de micro. De nieuwe Prins Thomas wordt voorgesteld! De Babes brengen de zwart-wit dans. Prins Glenn als Eddy Wally in een rolstoel begeleid door 'Marina' Rolf Schiff. De nieuwe Prins Thomas brengt zijn verkiezingsnummer. Prins Glenn zingt de hit 'Wake me up' van Aloe Blacc als cowboy verkleed en met de coy-girls Christ, Christophe I, Hans I, Nico I en Brecht. Prins Dominique brengt een ode aan Johnny Turbo met 'Pintje bier' en 'Magrietje'. De "Domino's" Glenn Deswarte, Brecht Clauws en Nico Six komen met twee nummers 'Wij zijn de Domino's' en 'Ons Stamcafé'. Rolf komt vertellen hoe het was bij zijn Eerste Communie.
Na de pauze is er het toneel met Lieve en Nico I, Evelyne en Christ en Jessica.

Een ander jaartal kiezen

2013
 
2013

 

PRINSENBAL

Vrijdag 1 februari was onze uittredende Prins Glenn I Deswarte gastheer op zijn afscheidsbal. DJ Kwak en Bongo houden er de sfeer in.
De kandidaten met hun supporters, vrienden en carnavalisten kunnen zeker genieten van de ambiance gebracht door Mike & Steve als "HITS ON TOUR".

 

KINDERCARNAVAL

 

Zaterdag 1 februari brengt Clown Tobi een boeiende show voor onze allerkleinsten.
Bij de verkiezing van het kinderprinsenpaar is vanaf het begin duidelijk wie als winnaar zal voorkomen.
Kinderprinsenpaar: De Chocomouskes, Seppe De Bruycker zoon van Wim en Karen Gheysen, Sint-Amandusdreef 18 en Aude Clauws dochter van Brecht en Elissa Stove, Pereboomhof 72.

PRINSVERKIEZING

 

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins BART de eerste GEVERS als André Van Duin (De Sporthalle, Tafeltennis) wint de proeven met 494 punten en telt 113 stemmen (22 punten), een eindscore van 516 punten. Tweede werd Jellis Soubry alias Bailey's (The Bottle) behaald 452 punten in de proeven en 234 stemmen (46 punten) met als totaal 498 en ten slotte Danny Hoste als Urbanus (Café Gouden Bank en Den Osse) met 413 punten voor de proeven en 408 stemmen (81 punten) en als totaal 494. Het Vrij Podium werd gewonnen door Danny (42 punten) voor Jellis (41) en Bart (37).
Tijdens deze verkiezing kon men genieten van de “The Cotton Sound” en de zang van onze Prins Glenn begeleid door organist Dario en na de proeven het optreden van Yves Segers.

 

SENIORENSHOW

 

De presentatie is in handen van Pieter I en Willy. Lieve en de orde brengen met het lied "We'll meet again" een ode aan Prins Urbain en Prins Luc waarbij beelden van beiden geprojecteerd worden op het scherm. De nieuwe prins Bart stelt zich voor aan het publiek. Prins Glenn zingt een cowboylied terwijl het paard Serge lustig rondhuppelt. Prins Bart voert zijn shownummer van André Van Duin op. Lieve en Serge gaan naar meester Dominique voor de echtscheiding. De Babes brengen een geslaagde charlestondans. Jean-Pierre voert een sketch op geassisteerd door Nico II, Rolf en Lucie. Dan kondigt Rolf de Pau(s)ze aan.
Na de pauze komen 3 koppels in strijd voor de titel van Seniorenprinsenpaar: Rosa Scherpereel W. Dewael Dirk Kwadestraat 109 A en Frans Phyfferoen Dreef Ter Walle 12 halen het.
Christ, Christophe I, Hans I en Nico I brengen de roze balletten. Jean-Pierre maakt Lieve het hof in een Frans lied. Pieter II en Tom I worden bijgestaan door drie KCA mannen in een TV soap. Het kamerorkest Hans I, Nico I, Lieve en Dominique houden hun wekelijkse repetitie. Prins Glenn met koor van de orde zingt een carnavalslied. De WC-madam -Glenn - krijgt enkele moeilijke klanten in haar instelling.
Daarna volgen de koffie en sandwiches afgesloten met de trekking van de tombola.

Maandag 4 februari is de Reus "Berke Bierkaartje" een knaap van 4,65 meter hoog en 125 kg zwaar. Donderdag 7-2 werd hij gedoopt, meter is Mvr. Vanhoutte Rosa en peter Mr. Seynaeve Werner.

 

BOEMEL

 

 • Ponderosa - Pong in space (Boemelcafé) Derde maal in vijf jaar.

 • De Splash - Egypte

 • De Sporthalle - We gaan naar Brazilië

 • Gouden Bank - Brasil!!

 • De Kantine - Flower power

 • Bockor Café - DDT-cars

 • Den Osse - That 70s show

 • De Klokke - Leuven centraal

 

Beste boemelaar: Dean Dawson Stenen Stampkot 17 Sint-Eloois-Winkel - I feel like shit.


Best verklede boemelgroep: Brandweer - Fyra.


Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs : Quidousse Sybren

 • tweede prijs : Maertens Nina

 • derde prijs : Quidousse Dirk

 

STOET

De 40ste stoet volgt een nieuw parcours: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Poststraat, Kwadries, Driemasten, Schuttershoflaan, Koningin Fabiolastraat, Grote Ieperstraat, Albrecht Rodenbachlaan, Hugo Verriestlaan, Koningin Fabiolastraat en Dorpsplein.
Het is een koude zonnige dag en de sneeuw wacht tot s' nachts om neer te dwarrelen!

UITSLAG 40ste STOET 2013

Individuelen:

 1. Zum Qotsen - Familie Deqlerq

 2. Grenscontrole - Franco Belge - Picquart en Sefke

 3. Bierkartjes Assistenten - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 • Wally, dead or alive - De vrienden van t' Hoge

 • De Gepensioneerde - Waar is Freddy Strauss

 • Jintje tegen de koede - De Slapmutskes (Dirk)

 

Groepen:

 1. In de lucht - Chiro Okido Gullegem

 2. Cars - Scouts Gullegem

 3. De Leeuwenkoning - KSA De Grietjes

 • Malonne met hoar ip - Gezinsbond

 • Is er soms een Urbanus in de zaal? - De vrienden van t' Lage

 • De Cerf: Centre Expat Riche Français - Les Divas '70

 • Circus BBC - BBC Gullegem

 

Mobiele groepen:

 1. Super Mario Bros - KSA Arbeid Adelt

 2. Met Pijplapperkes kan de pret niet op - De Pijplapperkes

 3. Figuren van bij ons - De Speciallekes

 • Alles om te winnen - +30

 • Back in (carnaval) time - +13 Werking

 • 40 jaar stoet - Stijn Moorsele

 • Dierenfiguren - Willaert

 • Charleston - The Babes

 

Wagens:

 1. Le Moulin Rouge - De Moat'n

 2. Aladdin - Les Amis Terrible

 3. Los Parigos - De Parigos

 • Allez Eddy - De Lustige Slijters

 • Koningshuis - Brandweer Gullegem

 • Draken - d'Aperitievers

 

Carnavalprijs : Alles is relatief - Rue de la Colère

Verdere deelnemers:


Muzieken : 

 • Passchendaele 1917  - Pipes & Drums, Passendale

 • Heulse Concertband - Heule

 • Beverly Drumband - Beveren Roeselare

 • Fanfare Kunst Veredelt - Gullegem

 • Harmonie Sint Cecilia - Gullegem
   

Reuzen :

 • Soiten Kroote

 • Treeze Biesjong

 • Bèrke Bierkartje (nieuwe reus van de Orde)

 • Géant La Belle Hélène - Steenvoorde

 • Géant Edgard le Motard - Winnezeele

 • Les Chevaliers de Flandres et d'Artois - Mont Bernenchon

 • Géant Jan Hout - St Sylvestre Capelle

 • La Géante de Pomme de Terre - Hondschote

 • Société de Géants Boulangers - Oudezeele

 • Huutje Ba - KLJ Hulste Bavikhove

 • Gaston le Machon - Rumes

 • Les amis de Guilleur et son chien

 

REVUE

 

De revue gaat door op zaterdag 16-2. De revue wordt geopend met de ode aan onze overleden Prinsen, waarbij nu ook Prins Géry is bijgekomen. Prinsen Pieter II, Cedric I en Tom I brengen korte schetsjes voor de gesloten gordijn tussen de nummers. Prins Glenn zingt een cowboylied terwijl het paard Fabian lustig rondhuppelt en de sqauw Lucie ook ten tonele komt. Prins Bart voert zijn shownummer van André Van Duin op. Lieve en Serge gaan naar meester Dominique voor de echtscheiding. De Babes brengen een geslaagde charlestondans. Jean-Pierre voert een sketch op geassisteerd door Nico II, Rolf en Lucie. Dan kondigt Rolf de Pau(s)ze aan.
Christ, Christophe I, Hans I en Nico I brengen de roze balletten. Jean-Pierre maakt Lieve het hof in een Frans lied. Pieter II en Tom I worden bijgestaan door drie KCA mannen in een TV soap. Het kamerorkest Hans I, Nico I, Lieve en Dominique houden hun wekelijkse repetitie. De WC-madam -Glenn - krijgt enkele moeilijke klanten in haar instelling. De show eindigt met Prins Glenn en koor van de orde zingt een carnavalslied. Daarna vraagt de nieuwe voorzitter Prins Christophe de uitredende Prins Thierry op het podium. Na de show is er nog dansavond met Prins Glenn.

 

Nieuwe Reus

Maandag 4 februari is een nieuwe reus, een knaap van 4,65 meter hoog en 125 kg zwaar, ter wereld gekomen. De (op)dracht verliep vlekkeloos onder het toezicht van stoetenbouwer Hans Deltour. De bevalling nam plaats in het moederhuis van Firma Rik Dejonckheere in de Bissegemstraat.
Het is een evenbeeld geworden van wijlen burgemeester Gilbert Seynaeve, erevoorzitter van de Orde. Een ontwerp van kunstenaar Wilfried Gheysen die een treffend gelijkend hoofd maakte en Philip Vermeulen die voor het ijzeren geraamte instond. Het vervaardigen van de kledij was ook niet zo gemakkelijk. Met de hulp van Liliane Nachtergaele, die de patronen voor kledij ontwierp, maakten vier dames van de orde Christiana Maes, Greta Deltour, Monique Deschamps en Greta Cattebeke de kledij.
Donderdag 7 februari werd Reus "Berke Bierkaartje" gedoopt. Zijn naam haalt hij door het feit dat wanneer burgemeester Gilbert iets gevraagd werd op café, hij steevast alles noteerde op een bierkaartje.
Gelegenheidspastoor Diederik Hanssens doopte vanop de hoogtewerker de nieuwe reus. De fiere peter en meter zijn Mr. Werner Seynaeve en Mevr. Rosa Vanhoutte, twee welbekende personen in het plaatselijke carnavalsleven.

i_GerySeys.jpg

 

Woensdag 6 februari na de Seniorenshow wordt Prins Thierry naar het ziekenhuis geroepen waar zijn vader al een drietal weken verblijft met problemen aan de darmen. Door een bijkomende longembolie is zijn toestand kritiek geworden en omstreeks 20 uur krijgen de ordeleden het bericht dat Prins Carnaval 1992 Géry Seys (°8-11-1946) overleden is. Prins Géry was verantwoordelijk voor de stoet en de seniorenshow.
Woensdag 13-2 werd Géry gecremeerd in het Crematorium Uitzicht te Kortrijk gevolgd door een afscheidsdienst, waarop vele ordeleden aanwezig waren.

i_FirminCouckuyt.jpg

 

Firmin Couckuyt, geboren op 21 januari 1940 is zachtjes thuis overleden op 16 maart 2013. Firmin was als prins 1983 drie jaar actief in de Orde, vooral zijn zang en goocheltrucs bleven ons bij.

Een ander jaartal kiezen

2012
 
2012

 

PRINSENBAL

Vrijdag 10 februari vierde onze uittredende Prins Nicolas I Vandewalle zijn afscheid samen met zijn supporters, vrienden en carnavalisten.
De DJ's The Cotton Sound en Bongo & Marre zorgden voor de carnaval sfeer. Alsook de optredens van zanger Nils Landers (Te quiero mas) en Yves Segers die voor de ambiance zorgden!

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 11 februari Show met Clown Wally.
Kinderprinsenpaar: Prinses & Ridder, Sam Coucke dochter van Mario en Isabel Vanhie, Beekstraat 34 en Lennert Vuylsteke zoon van Kristof en Inneke Staelens, Kon.Fabiolastraat 117.

 

PRINSVERKIEZING

De verkiezing werd gepresenteerd door Prins Dominique Vandenberghe.
De nieuwe Prins GLENN de eerste DESWARTE als Antoon (café The Bottle) wint de proeven met 438 punten en ook met 345 stemmen (86 punten), een eindscore van 524 punten.
Tweede werd Thomas Vandekerkhove alias The B-team Aka Ba Barakkie (Chiro, Café Den Osse) behaald 396 punten in de proeven en 138 stemmen (35 punten) met als totaal 431 en ten slotte Björn Tubaert als Tuby Turbo (Café Den Osse) met 383 punten voor de proeven en 117 stemmen (29 punten) en als totaal 412.
Voor de zaalproef worden "Marcelleke's" ingezameld, Glenn heeft er 48, Björn 32 en Thomas 14.
Het Vrij Podium werd gewonnen door Glenn (39 punten) voor Björn (38) en Thomas (30). tijdens deze verkiezing kon je genieten van de swingende klanken door “The Cotton Sound”

 

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Pieter Cassier met Jesicca openen met een leerrijke bedscène. Nicole Deryckere brengt een Vlaamse schlager. Dominique brengt een liedje. De Babes dansen op de hit van Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (Assim você me mata). Brecht, Nico I en Hans I dansen. In een eerste toneelstukje zijn Eveline met Christ en Jesica met Dominique twee getrouwde zussen die bezoek krijgen van hun Tante Toos - Ann Seynaeve. Prins Glenn brengt zijn Tiroler nummer en Rolf hangt de was op voor de pauze. Dan gaat de verkiezing door met 3 koppels.
Prins Christ treedt solo op. Kristof I en Dominique zijn twee clochards in het stuk "De Koeienvlaai" met prins Nico II en Cindy als boer en boerin. Serge en Lieve als Danny Fabry & Silvy Melody met "De telefoon huilt mee". Nico I, KSA-er, Pieter II, Cedric, Hans I, Paul en Luc vertellen het sprookje van Sneeuwwitje, en Nico II zit in de klok. 22 Ordeleden brengen het Ordelied op muziek van Vrolijke vrienden. Het slotnummer is het orkest van André Rieux, onder leiding van keizer Jean-Pierre en met zang door Eveline en Lieve.

Tijdens de koffie en de sandwiches is er de trekking van de tombola.
Seniorenprinsenpaar: Nicole Deryckere, Schoonwater 21 en Guillaume Wylin, Zevenkaven 52.

 

BOEMEL

 • De Splash - De kuifjessmurf (Boemelcafé)

 • Ponderosa - School of rock

 • Gouden Bank - Blauw

 • ’t Katje - Het trilt in ‘t katje

 • De Kantine FCG - Strand zonder zand

 • The Bottle - Jaegerstube

 • Bockor Café - ‘t Kiekekot

 • De Sporthalle - Als de rook (uit de cafetaria) is verdwenen

 • Den Osse - Harry Potter

 • De Splash - De kuifjessmurf

 • De Klokke - The Klokke is back with the partyhero’s

 

Beste boemelaar: De Gryse Delphine - Lady Gaga.


Best verklede boemelgroep: KSA - Legoblokken.


Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs : Devrieze Isabelle

 • tweede prijs : Dominique & Sandrine Ter Elst 24

 • derde prijs : Menu Eva Kapelstraat 11 Sint-Eloois-Winkel

 

STOET

De 39ste stoet volgt het parcours van verleden jaar: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Koningin Fabiolastraat, Schuttershoflaan, Driemasten, De Westakker, Kwadestraat, Plaatsweg, Poststraat en Dorpsplein.
Het is open weer met koude wind en er staat veel volk in de zonnige straten!

 

UITSLAG 39ste STOET 2012

 

Individuelen :

 1. Telkenjare erbij - De Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 2. Kerst (k)luchtversiering - De Pijplapperkes

 3. Depri - Prince Fourée

 • Stijntje, Stijntje wat doe je nu - Bart & Co

 • De zachte kant - De speciallekes

 • Rocking Bastaards - School of Rock

 • The man with the mysterious suit case - Prins Dominique

Groepen:

 1. India - Chiro Okido Gullegem

 2. High School - KSA De Grietjes

 3. Egypte - Scouts Gullegem

 • Viva Espagna - The Babes

 • BBC Gullegem in de Far-west - BBC Gullegem

 • Elio Di Milka - 42 Plussers

 • .............. - De vrienden van t' Hoge

 • Opgepast bisschop - Voetbal FC Gullegem

Mobiele groepen:

 1. Kruistocht in spijkerbroek - KSA Arbeid Adelt

 2. Mannen weten niet waarom - +30

 3. Gullegem onder water - +13 Werking

 • Belganet - Dino & Co

 • LMFAO Sorry for Party Rocking - JVS De Zatlapjes

 • Crisis Kleine Vermote Meer
   

Wagens:

 1. De Ronde - De Zabbereirs

 2. GTM - De Moaten

 3. Astrid Bryan Entourage - KLJ Moorsele

 • Studio Parigo's - Parigos

 • Bottle op weg naar de nacht vd schlagers - The Bottle

Carnavalprijs :  Gulleheem Bastaards - Dirk & Filip

 

REVUE

De revue gaat door op zaterdag 25-2. Prins Pieter II Martin en Prins Cedric I Hovelaque doen de presentatie, met schetsjes tussendoor. Pieter Cassier met Jesicca openen met een leerrijke bedscène. Dominique brengt een liedje. De Babes met Jerome zingen en dansen op de hit van Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (Assim você me mata). Brecht, Nico I en Hans I dansen. In een eerste toneelstukje zijn Eveline met Christ en Jesica met Dominique twee getrouwde zussen die bezoek krijgen van hun Tante Toos - Ann Seynaeve. Prins Glenn brengt zijn Tiroler nummer en Rolf hangt de was op voor de pauze.
Kristof I en Dominique zijn twee clochards in het stuk "De Koeienvlaai" met prins Nico II en Cindy als boer en boerin. Serge en Lieve als Danny Fabry & Silvy Melody met "De telefoon huilt mee". Prins Christ treedt solo op. Nico I, Tom, Pieter II, Cedric, Hans I, Paul en Kristof I vertellen het sprookje van Sneeuwwitje, en Nico II zit in de klok. 22 Ordeleden brengen het Ordelied op muziek van Vrolijke vrienden. Het slotnummer is het orkest van André Rieux, met zang door Eveline en Lieve.
Na de show is er nog dansavond met Discobar Cottonsound en een gastoptreden van prins Glenn.

i_LucDeryckere.jpg

Woensdag 23 mei is Prins Luc Deryckere, geboren op 2 november 1948, overleden in het A.Z. Groeninge te Kortrijk. Luc was Prins Carnaval in 1978 en hij is de eerste 'prins' waarvan wij afscheid moeten nemen, op donderdag 31 mei in de Sint-Amanduskerk. de urne met de as is begraven op het urneveld van de begraafplaats van Gullegem.

i_UrbainMaes.jpg

 

Urbain Maes, geboren te Brugge op 23-12-1920 en nu wonende in Kortrijk, is er overleden op 3 juni 2012. Urbain was Prins Carnaval in 1973, als tweede prins verkozen op het carnavalbal van Volley- en Basketball. Bij de oprichting van de Orde werd hij samen met Laurent Neyrinck - de eerste prins - opgenomen in de Orde van de Vlaskapelle. We namen afscheid van Urbain op zaterdag 30 mei in de Sint-Amanduskerk en hij kreeg zijn laatste rustplaat op de begraafplaats te Gullegem

Een ander jaartal kiezen

2011
 
2011

 

PRINSENBAL

Vrijdag 25 februari vierde onze uittredende Prins Nico II Hellebuck zijn afscheid samen met zijn supporters, vrienden en carnavalisten.
De plaatselijke DJ's Kwak & Bongo zorgden voor de ambiance en de special guest Yves Segers gekend van o.a. Café de zwaan liet de zaal uitbundig meezingen.

KINDERCARNAVAL

 

Zaterdag 26 februari Show met clown Rocky met zijn Matrozenshow.
Kinderprinsenpaar: Robin Hood & Hemelbeestje, Yaron Lemaire, Schoonwater 3, zoon van Jurgen en Sabrina Versyck en Sarah Vanackere, Schoonwater 40, dochter van Ignace en Ilse Malliet.

 

PRINSVERKIEZING

 

De nieuwe Prins Nicolas de eerste VANDEWALLE als Muhammed Wally (KSA) wint de proeven met 458 punten en ook met 432 stemmen (86 punten), een eindscore van 544 punten.
Tweede werd Arne Caes alias Onnozel Manneke (+13 Werking) behaalt 429 punten in de proeven en 231 stemmen (46 punten) met als totaal 475 en tenslotte Glenn Deswarte als de Beenhouwer (café The Bottle) met 372 punten voor de proeven en 89 stemmen (18 punten) en als totaal 390.
Voor de zaalproef worden fluo hesjes en Bob-sleutelhangers ingezameld, Nicolas heeft er 139, Arne 128 en Glenn 21.
Het Vrij Podium werd gewonnen door Arne voor Nicolas en Glenn. Voor de 40ste prinsverkiezing moeten de kandidaten - naar traditie uit de beginjaren - een lied zingen. Glen behaalt het hier voor Arne en Nicolas.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Franky, en na de proeven is er een optreden van ex-kandidaat Idool 2011 Thierry Segers.

 

SENIORENSHOW

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Glenn Deswarte brengt zijn vrij podium van de verkiezing "Het Zwin". Lieve en prins Hans kijken diep in de ogen van Wendy en Willy. Bij prins Christ is Liefde een kaartspel. Pieter I en Brecht brengen een potpourri Zeemansliedjes. Lieve en Serge komen uit de Farwest met Jackson een hit van Johnny Cash. Prins Nico I brengt een carnavalesk lied "Pascal wordt nu Chantal" geruggensteund met een gitaarsolo van prins Nico II. Glenn Deswarte komt nog eens met Dos Cervezas. Het prinsenkoor zingt het ordelied. De Vlas-Babes dansen Waka Waka. Dan is er tijd voor pauze en de verkiezing.
Na de pauze is er het toneel “Hotel Jean-Marcel met de prinsen Christ en Dominique en de babes Ann, Eveline en Lieve. Dit alles onder leiding van prins Robrecht.

Seniorenprinsenpaar: Christiane Daels, De Wandeling 2 en André Vanhauwaert, Kwadries 145.

BOEMEL

 

 • De Sporthalle - Bal der vampieren - Boemelcafé

 • De Gouden Bank - ’t Zwin in de bjitten

 • ’t Katje - In de crèche

 • The Bottle - Cabaret de Paris

 • Den Osse - Flodder

 • Bockor Café - ’t Nieuw klooster

 • Kantine FCG - De voetbalkliniek

 • Las Palmas - Studio 54


Beste boemelaar: Meryn Degrande als de cactus.


Best verklede boemelgroep: de KSA - het kegelspel

Winnaars loting boemelkaarten :

 • eerste prijs : Vincent Verstraete

 • tweede prijs : Jonas Ooms

 • derde prijs : Hannelore Carlu

 

STOET

De 38ste stoet volgt een vernieuwd parcours: start in de Bissegemstraat ter hoogte van de Kerselarenlaan tot Kruisstraat en volgt Bissegemstraat, Dorpsplein, Koningin Fabiolastraat, Schuttershoflaan, Driemasten, De Westakker, Kwadestraat, Plaatsweg, Poststraat en Dorpsplein.
Het is prachtig zonnig weer en er staat een massa volk langs het parcours.

UITSLAG 38ste STOET 2011

Individuelen:

 1. Komen eten - De 4 speciallekes

 2. Bastal - De Pijplapperkes

 3. Ik keer tevreden terug - Heilige Tweevuldigheid. Diederik & Serge

 • Bio motard - Patrick Lefevre

 • Hij heeft ons nog niet gevonden - BFF


 

Groepen:

 1. Allemaal beestjes - KSA De Grietjes

 2. Snoepfestijn - Chiro Gullegem

 3. Avatar - Scouts Gullegem

 • Sneeuwwitje en de basketdwergen - BBC Gullegem

 • Waka Waka - The Babes

 • Stop het rookverbod - De Bankgaanders

 • Stella Maris 2011 - De vrienden van t' Hoge

 • Honderd decibel - 40-jarigen

 • Dagomba - JVS De Zatlapjes
   

Mobiele groepen:

 1. Gullegem Koerse - 30+

 2. Antarctica - +13 Werking

 3. Bevrijding van Gullegem - KSA Gullegem

 • PR8 Fruit - Parigoos

 • De blijde intrede - PCBP’s

 • Miss België - KSA Bissegem

 • Fc De Kampioenen - Moorsele

Wagens:

 1. Helio Di Rupo en Bart Dezwever Rescue Team - Les Amis Terribles

 2. Schlagerfestival - De Moaten

 3. Draaksken - De Lustige Slijters

 • De vuile jeannetten - The Bottle

 • Zon zee en strand - Chiro Kierewiet Kuurne

 • Ondeugend en spel - Chiro Stiene Heules

Carnavalprijs :  Wie zoekt die vindt - Brandweer Gullegem

REVUE

 

De revue gaat door op zaterdag 13-3. Het prinsenkoor opent de show gevolgd door Jelle Seynaeve met Ik ben een vent van Jimmy B. Jelle zou een kandidaat zijn voor de volgende prinsverkiezing. Glenn Deswarte kandidaat van dit jaar brengt het Varkenslied. Lieve en Serge volgen met Jackson van Johnny Cash en Christ zingt Liefde is een kaartspel van Lisa Delbo. Nico I brengt Pascal wordt Chantal. Dominique danst de sirtaki op "Ich habe mein sonnenbril in Griechenland verloren" van Jacques Vermeire. Glenn komt nog eens met Dos cervezas. Begeleid door hun bodyguard Nico II komen Christophe, Nico I, Hans I en Christ als de groep Get Ready met Diep zo diep. Waka waka dansen de Vlasbabes en Serge en enkele prinsen komen na dit optreden het podium vervoegen voor een verrassing! Daarvoor heeft hij de hulp nodig van Lucy, maar dan blijkt dat hij op deze manier haar ten huwelijk wil vragen waarop Lucy ten volle verrast met een JA antwoordt. Daarna kan Rolf een deugddoende PAUZE aankondigen. Na de onderbreking is er de toneelopvoering ‘Hotel Jean-Marcel”.
De après-revue is een goede afsluiter van carnaval 2011 en het talrijk opgekomen publiek gaat tevreden naar huis.

Een ander jaartal kiezen

2010
 
2010

 

PRINSENBAL

Vrijdag 5 februari zorgen onze plaatselijke DJ’s Derby en Marre voor de ambiance terwijl ook dit jaar Sven Ornelis voor vuurwerk zorgt!!

 

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 16 februari Show met clown Piko.
Kinderprinsenpaar: Zoro & Signorita, Jasper Nulens, zoon van Federique en Liesbeth Devaere, Peperstraat 31 en Zita Bekaert, dochter van Bruno en Bianca Dejaeghere, Steegje 4.

 

PRINSVERKIEZING

 

De nieuwe prins is Prins Nico de tweede. Nico Hellebuck als Sefke de facteur (café Gouden Bank) wint in de proeven met 555 punten en ook met 692 stemmen (99 punten), een eindscore van 654 punten.
Wim Werbrouck alias Billy Durf (Bockor Café) behaalt 458 punten in de proeven en 359 stemmen (51 punten) met als totaal 509.
Als zaalproef moeten 20 detailfoto’s van plaatsen in Gullegem herkend worden, Nico heeft er 13 en Wim 12 juist.
De muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Franky.

SENIORENSHOW

 

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. De Vlas-Babes doen de Cupido dans. Nico onder begeleiding van Mike en Christophe zingen Mexico en Brecht beschermd hen tegen de griep. Pieter test met drie vrijwilligers wie er bang is van de lelijkste mens! Lieve brengt met pianist Tuur de hit van Susan Boyle “I dreamed a dream”. Serge en Dominique doen een kookdemonstratie. Pieter en Brecht brengen een potpourri van Nederlandstalige liedjes. Het prinsenkoor zingt een ode aan de Torrestraat. Willy moet een kip braden en krijgt hulp van SOS Pieter. Dan is er tijd voor pauze en de verkiezing.
Na de pauze is er het toneel “We zitten met een ei” met Dominique, Lieve, Nico, Christophe I, Ilse Vanwynsberghe, Krist, Jessica en Romina Corty. De regie is in handen van Robrecht.

Seniorenprinsenpaar: Lia Vanden Broucke, Torrestraat 154 en Jozef Boudewyn, Zevenkaven 9.

BOEMEL

 

 • Ponderosa - Stairway to hell  - Boemelcafé

 • De Gouden Bank - UZ GB

 • ’t Katje - Allo Allo

 • Pro Mille - Café des troll

 • De Sporthal - Tippi-Tappers

 • Den Osse - De Wellness-kliniek

 • Bockor Café - La Discothèca

 • Splash - Après-ski

 • Kantine FCG - Kabouter Wesley dorp

 
Beste boemelaar : Marijn Degrande als de vis.

 

Best verklede boemelgroep : de KSA
 

Winnaars loting boemelkaarten:

 • eerste prijs: Davy Himpe (gsm)

 • tweede prijs: Jelle Depuydt (mp3-speler)
   

UITSLAG 37ste STOET 2010

Individuelen :

 1. Strooidienst Wevelgem - Bruno Dervaux

 2. Gullegem Koerse in de puree - Heilige Tweevuldigheid. Diederik & Serge


Groepen :

 1. Liefde Is - The Babes

 2. Chiro Okido in het Land van ooit - Chiro

 3. Black and White met een Gekleurd Stipje - BBC Gullegem
   

Mobiele groepen :

 1. De Nonnen gaan op Rust en Danneels aan de Kust - 30+

 2. 100 jaar AA - KSA

 3. Het kasteel van koning Hans - KSA De Grietjes

 • Wie-Oe-Wie-Oe - +13 Werking

 • Het A-Team- PCBP’s

 • Nee Tegen de Moskee - De Vrienden van ’t Hoge

 • De Cementstudent - Stroobant

Wagens:

 1. The Great Escape - De Lustige Slijters

 2. K2 zoekt K3 - De Gouden Bank gaanders

 3. Apero-ski - De Moaten

 • Ghost City - Orde van ’t Belgiekske

 • Prison Break Brugge - Parigos

 • God is @ D.J. - De Zabbereirs

 • Stairway to Hell - Café Ponderosa

Carnavalprijs : To Bee Or Not To Bee - Les Amis Terribles

REVUE

 

De revue kent opnieuw een massale opkomst. Een bijkomende act zijn de Bijtjes van Les Amis Terribles. Peter en Brecht zingen over hun favoriete prinsen.

Een ander jaartal kiezen

2009
 
2009

 

PRINSENBAL

Vrijdag 13 januari met DJ. Sven Ornelis

 

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 14 januari Show met clown Crokson.
Kinderprinsenpaar: De Indiaantjes, Hannes Cuvelier zoon van Carl en Siska Deltour, Bankstraat 21 en Febe Cuvelier dochter van Koen en Severine Wylin, Pereboomhof 22.

 

PRINSVERKIEZING

De nieuwe prins 2009 is Prins Tom de Eerste. Tom Casteele als Spikey Hazes (KSA) wint in de proeven met 452 punten en ook met 353 stemmen (78 punten), een eindscore van 530 punten. Tweede wordt Kenny Vanhaverbeke als Fonzie (Scouts) met 450 punten in de proeven en 159 stemmen (35 punten) met als totaal 485. Derde wordt Jurgen Tassaert als Cupido (café Gouden Bank) met 439 punten in de proeven, 105 stemmen (23 punten), met een totaal van 462 punten. Tenslotte Chris Dedeyne als 't Kieken (café Trefpunt) met 349 punten in de proeven, 66 stemmen (14 punten), met een totaal van 363 punten. Als zaalproef moet per letter van het alfabet een voorwerp worden verzameld. Tom wint de proef. De  muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Franky en na de proeven speelt de Turbo (A)live Band een 10-koppig orkest met de gekende liederen van Johny Turbo.

 

SENIORENSHOW

 

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Lieve brengt de oude hit 'Lily Marleen'. Prins Nico, Christophe I en Mike verzorgen een Lalalala potpourri. Willy leest wat Poëzie-Nostalgie voor. Prins Pieter I en Brecht zingen een reeks vlaamse meezingers waarbij de zaal zich flink laat horen. De Babes gaan squaredansen. Het prinsenkoor onder leiding van Prins Serge laat zich van zijn beste kant horen. De nieuwe Prins Tom met zijn aanhang voert zijn shownummer van Hazes op. De Nerds met 'Le Lac du Conemara' laten de zaal meeklappen en zwaaien.
De verkiezing van het prinsenpaar is spannend en een bijkomende vraag moet het prinsenpaar aanduiden.
Na de pauze is er het toneel “Remulte ip 't erf” met Krist, Eveline, Lieve, Nico, Dominique, Ann en Maïté Holvoet. De regie is in handen van Robrecht.

Seniorenprinsenpaar: Georgette Vanwynsberghe Bilgenboom 7 en Joseph Dewolf Grote Ieperstraat 93

BOEMEL

 

Ponderosa - De Vlaemske middel-leeuwen (boemelcafé)
De Gouden Bank - Plopsaland
’t Katje- We goan 't wel zien
Pro Mille - Saloon
De Sporthal - De zandstuvers
Den Osse - Sensation White
Bockor Café - Lounge-bar
Trefpunt - 't Kiekekot
De Kantine - Het circus in de kantine
Las Palmas - Surprise, surprise


Beste boemelaar : Samuel Desmet als de douche


Best verklede boemelgroep : de 13 katjes - Chiromeisjes


Uitslag trekking boemelkaarten :

 • Hanne Kindt

 • Stephanie Halsberghe

 • Karen Gheysen

 

UITSLAG 36ste STOET 2009

 

Individuelen:

 1. De bospoeper - Heilige Tweevuldigheid. Diederik & Serge

 2. Fabiola achteruit - HOK Seynaeve

 3. Belleman - De Pijplapperkes

 • Den Dikken en den Dunnen - Stroobant
   

Groe pen :

 1. Op safari - Chiro

 2. Jin pot sport - Titty Twister

 3. Gullegemse Globetrotters - BBC Gullegem

 • Typisch Chris … the return - De Vrienden van ’t Hoge

 • Sound of music - Canteclaer
   

Mobiele groepen: 

 1. Egypte - +13 Werking

 2. Hocus Pocus - 30+

 3. El torro loco - KSA

 • Cowgirls - The Babes

 • Ziekenhuis - KSA De Grietjes

 • Par8 on fire - Parigos

   

Wagens :

 1. Batoet Tèchamon - Les Amis Terribles

 2. Gullywood - De moat'n

 3. The Big Apple - Orde van ’t Belgiekske

 • Boer zoekt vrouw - KLJ Moorsele

Carnavalprijs : Studio Gullegem- De Lustige Slijters

REVUE

Zaterdag 28 februari is er de Revue. De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. De optredens zijn praktisch dezelfde als de Seniorenshow. Dominique brengt een bijkomend nummer “Jollie Jacqueline” en het nummer van de nieuwe prins valt weg. Prins Pieter I en Brecht brengen een livenummer over de crisis. Er wordt opnieuw voor een volle zaal gespeeld.

Een ander jaartal kiezen

2008
 
2008

 

PRINSENBAL 

Vrijdag 25 januari met DJ. Sven Ornelis

 

KINDERCARNAVAL

Zaterdag 26 januari Show met Ignace Crombé.
Kinderprinsenpaar: Rune Deserrano zoon van Diego en Ingeborg Ooms, Paul Van Ostayenstraat 6 en Emmy Ooms dochter van Anthony en Stefanie Verrue Kleine Ieperstraat 151 als Smurf en Smurfin.

 

PRINSVERKIEZING

De nieuwe prins 2008 is Prins Hans de Eerste. HINNEKENS Hans als Hansy Kuiper (30+ carnavalvrienden) wint in de proeven met 536 punten en ook met 375 stemmen (85 punten), een eindscore van 621 punten. Tweede wordt VAN LANDUYT Mathieu als Thor Skamelson (KSA) met 414 punten in de proeven en 130 stemmen (29 punten) met als totaal 443. VAN NIEUWENHUYSE Gianni als De heiligen elektrieker (Wijk ter Walle) heeft 355 punten in de proeven, 160 stemmen (36 punten), met een totaal van 391 punten. Als de zaalproef moeten de supporters Belgische vlagjes maken, ook moeten balpennen ingezameld worden en een rijklaar autowiel moet ook op het podium komen. Hans wint de zaalproef met 1 punt verschil op Gianni. De  muzikale omlijsting werd verzorgd door organist Eddy Viaene !

SENIORENSHOW

 

De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. Prins Christophe I met Ilse Vanwijnsberghe brengen het nummer “Kom dans met mij” van Laura Lynn en Frans Bauer, de backingvocals zijn Ann en Eveline. Lieve en Jean-Pierre verzorgen een gipsy optreden samen met Serge en Rolf. Mike samen met Dominique en Ann, respectievelijk Firmin Krets en Hugo & Nicole zingen “da da da”. De Vlasbabes komen met een eerste ‘Foute dans’. Paul komt met een nummer van Urbanus. Dominique als Dalida. Pieter I zingt een eigen nummer. De Vlasbabes komen terug met nog een dans. Het nonnenkoor ‘de prinsen’ onder leiding van Sister Jean-Pierre en Mike aan de piano. Dan volgt de verkiezing van het prinsenpaar. Na de pauze aangekondigd door Rolf en Elissa is er het toneel “Rendez-vous à Paris” met Krist, Nico, Pieter I, Eveline, Lieve, Elissa en Ann. De regie is van Robrecht.

Seniorenprinsenpaar: Adhemar Dejaeghere, Bissegemstraat 19/2 en Rosa Stove Kwadestraat 93

 

BOEMEL

 • Sporthal - Schatjes van piraten Boemelcafé - Schatjes van piraten Boemelcafé

 • De Gouden Bank - Kiekeboe

 • ’t Katje - Het spookhuis

 • Pro Mille - De Viking

 • Den Osse - Punk is not dead

 • De Middenstand - ’t Badhuis

 • Trefpunt - De moneymakers

 • De Kantine - De Kantine in twee, is dat geen goed idee?

 • Las Palmas - Surprise, surprise


Beste boemelaar : De driekoppenman – Diederik Degrande 


Best verklede boemelgroep: De Badkamer – Oud leiding Scouts


Uitslag trekking boemelkaarten :

 • Michiel Deroo

 • David Caes

 • Himpe Kenny

 

UITSLAG 35ste STOET 2008

 

Individuelen :

 1. Op weg naar Brugge - Heilige Tweevuldigheid (Diederik & Serge)

 2. ’t Hoogtepunt - De Vrienden van ’t Hoge

 3. Laat ons bidden - HOK Seynaeve

 • 50 jaar gesmurfd - De Pijplapperkes

 • De onbekende beller - Incognito (Dieter Vancoillie)

Groepen :

 

 1. Chinees Nieuwjaar - Chiro

 2. The Flintstones - KSA De Grietjes

 3. Vlaanderen pineut

Mobiele groepen :

 1. Frietjes van de frituur - +13 Werking

 2. Snel weg naar de zon - 30+

 3. De Faute Babes - The Babes

 • KSA Mutant Ninja Turties - KSA

 • De Ketnetbus - The Goat

 • Ignace Crombé een beetje verliefd - Patrick Lefevere

 • En nu is ’t gedaan - PCB’s

Wagens:

 

 1. Schatjes van piraten - Les Amis Terribles

 2. In BEV - Orde van ’t Belgiekske

 3. Ma en pa Belgiekske… met hun bengels - De moat'n

 4. 2 voor 12

 

Carnavalprijs :

 1. Tommeke 16+ - De Lustige Slijters

REVUE

Zaterdag 9 februari is er de Revue. De presentatie is in handen van Willy en Pieter I. De nieuwe prins Hans brengt met de 30+vrienden zijn podiumnummer. De rest van de optredens zijn dezelfde van de Senioren, maar Krist vervangt Paul als Urbanus. De revue is opnieuw een succes.

 

i_GilbertSeynaeve.jpg

 

Zondag 18 mei 2008 overleed onze Erevoorzitter Gilbert Seynaeve (°26-9-1938) in zijn buitenverblijf in De Panne.
Wij namen afscheid van hem op zaterdag 24 mei in de Sint-Amanduskerk.
Hij was van bij de stichting als burgemeester van Gullegem aangesteld als Erevoorzitter.
Hij droeg niet alleen deze titel, maar hij volgde de werking van onze vereniging en kende het reilen en zeilen in de Orde.
Bij problemen was hij de man die voor de juiste oplossing kon zorgen.
Wij blijven hem daarvoor altijd dankbaar en zullen hem nooit vergeten.

Een ander jaartal kiezen

2007
 
2007

 

Vrijdag 9 februari

CARNAVALBAL:

Zaterdag 10 februari

KINDERCARNAVAL: Show met Clown Piko.

Kinderprinsenpaar: Milan Witdouck zoon van Kurt en Masselus Charline, Processieweg 50 en Stéphanie Devos dochter van Frederik en Lepercq Els Processieweg 46 als Edelknaap en Hofdame.

PRINSVERKIEZING: HOVELAQUE Cedric als Right Said Cete (KSA) wint in de proeven met 518 punten en ook met 336 stemmen. De stemmen leveren hem 69 punten op, het totaal wordt 584 punten en hij behaalt de titel van Prins Cedric de Eerste. Tweede wordt VANDAELE Kenny als Kenny Ryan met 495 punten in de proeven en 246 stemmen, wat 51 punten betekent met als totaal 546. VANDENKERCKHOVE Thomas als Bakkie heeft 399 punten in de proeven, 82 stemmen goed voor 17 punten, met een totaal van 416 punten. VANDENBULCKE Noël als Koordedraaier heeft 277 punten in de proeven, 66 stemmen goed voor 13 punten, en een totaal van 290 punten. In totaal werden 728 stemmen uitgebracht. Als de zaalproef moeten de kandidaten de parels die de stemmers ontvingen op een koord rijgen. Cedric Hovelaque maakt het langste snoer. De spreekproef gaat over het ‘Rookverbod’, wat niet zo evident is voor verstokte rokers! Tijdens en na de proeven zorgt Franky’s Keyboardshow voor de ambiance!

SENIORENSHOW: Willy doet de presentatie en Pieter I gaat op verplaatsing om moppen te laten vertellen aan de toog, alsook bij Urbain en Norbert. Lieve Seynaeve en Greta Cattebeke brengen “Duizend rozen in de sneeuw”. Eveline Vanoosthuyse een ‘I’ve only begun to fight’ van Natalia. Pica zingt Malle Babbe en de Babes dansen de French Cancan. Brecht en Christophe zijn de kuisvrouwen van dienst. Het toneel met Eveline, Lieve, Nico, Christ en Rolf heeft als titel “Frezen ut de lochting”

Seniorenprinsenpaar: Rosa Scherpereel, Kwadestraat 109 A en Frans Phyfferoen, Dreef Ter Walle 12.

Boemel

Boemelcafé: Gouden Bank – An de kust èm olsan dust
 

De Klokke – Villa claire & de marine
Den Osse – Studio 54
Katje – Telken jare erbie
Kroontje – Cars
Middenstand – Hard rock café Gullegem
Pandorosa – Einde beskavinge
Pleintje – In de wigwam
Pro Mille – Allo allo
Rozenhof - Alibabba & 40 rovers
Sporthal – De Nachtridders
Trefpunt – D’eiers

 

Beste boemelaar: Meryn Degrande als de Koekoek.
Best verklede boemelgroep: De Marine met Prins Laurent, De Lustige Slijters.
Uitslag trekking boemelkaarten: 1- Viaene Trine, Vierschaarstraat 14. 2- Coucke Luc, De Knok 77. 3- Carlu Hannelore, Ieperstraat 52 Moorsele.

 

Uitslag 34ste STOET 2007
 

Individuelen:  

1: Patrick Lefevere-Gullegem

2: Woestijnvis Uitgeverij HLN-Heilige Drievuldigheid. Diederik, Andy & Serge

3: Groeihormonen in het Paleis

-De Paniekzaaiers (Dieter Vanheuverbeke &  Bram Verschuere)

Internaat 2007-De Vrienden van ’t Hoge

10.000 bezoeker v/d Moulin Rouge-The Bobes

 

Groepen:  

1: Quattro stagioni-Chiro

2: Waar es'n tit damme joenk waarn?-De Kakkewieten

3: IngewikkelT-30+

Braziliaanse samba-Kousloos

 

Mobiele groepen:  

1: KSA Brandveilig-KSA

2: Peter Pan-KSA De Grietjes

3: Tjoeppe Toebaerd met het klein perlutje-Titty twister

Fire Brigade-Heule

Old Timers-Heule

 

Wagens:  

1: We zijn geridderd-Les Amis Terribles

2: Het rad van Laurette-De Zabbereirs

3: De klusjesdienst van de zeemacht-De Lustige Slijters

Aladin-Orde van ’t Belgiekske

Anna vs de Nerds-KLJ Moorsele

Wuk ne cirque-+13 Werking

Oude glorie-Beste Carnavalisten van ’t Pleintje

Petit bateau-The Goat

De nieuwe orden-PCB

 - 

 

Carnavalprijs:  

Voor en na(weeën)-Familie Desmedt

 

Stuntprijs:  

Le Moulin Rouge-The Babes

 

Revue: Zaterdag 24 februari is er de Revue. Het programma bestaat uit dit van de woensdag en de nieuwe prins voert er tevens zijn podiumnummer van de verkiezing op. Pieka brengt in zijn zangnummer een ode aan Justin Hennin. Na het optreden van The Babes wordt om een bisnummer geroepen en dit wordt gebracht door Paul, Mike, Serge en Luc. De pauze wordt aangekondigd door  Christ, Pieter II en Cedric in de “pispauze”.

Een ander jaartal kiezen

2006
 
2006

 

Vrijdag 17 februari

CARNAVALBAL: Voor de eerste maal opent het carnavalbal de festiviteiten. Met als thema Black and White wordt iedereen in zwartwit verwacht. Als verrassing komen na middernacht de kandidaten zich voorstellen aan de fuivers.

Zaterdag 18 februari

KINDERCARNAVAL: De show wordt verzorgd door de Smoeltrekkers, onder leiding van prins Pieter Casier en Jorre Cloet. Het geheim van de limonadefontein is het verhaal waar de kinderen kunnen van genieten.

Kinderprinsenpaar: De Feeën: Kristien en Katrien Bondarenko tweelingdochters van Yakov en Yelena Jan Sabbestraat 17.

PRINSVERKIEZING: Martin Pieter als Bubba & co (KSA) haalt het in de proeven met 519 punten en ook met 330 stemmen. De stemmen leveren hem 64 punten op, het totaal wordt 583 punten en de titel van Prins Pieter de Tweede is binnen. Dan volgt Accou Jan als Indiana Jean met 436 punten in de proeven en 198 stemmen, wat 39 punten betekent met als totaal 475 goed voor de tweede plaats.  Dejans Henk als Cowboy Henk heeft 390 punten in de proeven, 240 stemmen goed voor 47 punten, dus een totaal van 437 punten. In totaal werden 768 stemmen uitgebracht. Als de zaalproef moeten de kandidaten zoveel mogelijk papieren slingers maken, met 26 slingers wint Indiana Jean deze proef ( 19 voor de twee andere kandidaten). De spreekproef gaat over de ‘Ophokplicht’. Tijdens de proeven wordt de ambiance verzekerd door Franky’s Keyboardshow! Na de proeven was de Hiphopgroep Influenza van de partij.

SENIORENSHOW: Willy doet de presentatie samen Pieter I. Eveline brengt ‘Je hebt me 1000 maal bedrogen” en Nico zorgt voor de gebarentaal. Frans Bauer met Plopsaland. Pieter brengt een eigen Medley. K3 met de Zeekapiteins Lieve, Ann en Eveline. De stoelendrill door zes prinsen. Het toneel “Het valt niet mee” gaat over een bruggepensioneerde die onder de sloef zit van zijn vrouw. Zijn vriend die hem mist bij het kaarten zal hem uit deze situatie redden.

Seniorenprinsenpaar: Annie Debrauwere Wallekouter 16 en Remi Martin, Aardappelhoek 6

Boemel

’t Kroontje met Dracula wordt boemelcafé
Trefpunt – Cowboy Henk
’t Kaffee – Disco fever
’t Pleintje – De honderd ballonnen
De Gouden Bank – The Flinstones
De Middenstand – Cirque sans soleil
De Sporthal – ‘t Nunne-Gedoe
De Klokke – Samen strippen
’t Katje – Cowboy Henk
Den Osse – Bob de Brouwer
Pro Mille – Egypte

Beste boemelaar: Claerhout Kim als Tirolermeisje
Best verklede boemelgroep: KSA als de Prinsenorde
Uitslag trekking boemelkaarten: 1- Depotter Sophie Savooistraat, Ronse. 2- Eveline Vanoosthuyse,’t Hoveke 6. 3- Elisah Stove, Kwadestraat 99

Uitslag 33ste STOET 2006

 

Individuelen:  

1: Met Alain Provist -De Paniekzaaiers (Dieter Vanheuverbeke, Henk Gurdebeke & Bram Verschuere)

2: Roddels -Willempie

3: S.O.S Piet-De Vrienden van ‘t Hoge


 

Groepen:  

1: De wonderwaterwereld-Chiro

2: Chocoprins -30+

3: Ophokken-Familie Desmedt

 

Mobiele groepen:  

1: Het KSA-paard van Troje-KSA

2: ‘t Heelal-KSA De Grietjes

3: De vogelgriep-The Goat

Old Timers-Heule

 

Wagens:  

1: De zeeroverkes-Carnavalisten’t Pleintje

2: Vikings -De Zabbereirs

3: Out of space-+13 Werking

Typisch indiaan -Tytti Twister

Allez Allez Zimbabwe-Vriendenkring Brandweer Gullegem

Gezocht : Gullegemse kerstmarkt-Les Amis Terribles

De post ... nu ook te water-De Lustige Slijters

La Fiesta Mexico-‘t Belgiekske

Samen strippen-De Klokkevissers

Als de kat van huis is dansen de muizen-De Kakkewieten

 

Carnavalprijs:  

Peter met Meter-Heilige drievuldigheid. Diederik, Andy & Serge

 

Revue: Zaterdag 4 maart gaat de Revue door. Een talrijk opgekomen publiek geniet van de sketches en toneelopvoering.

Een ander jaartal kiezen

2005
 
2005

 

Zaterdag 29 januari

KINDERCARNAVAL: De verklede kinderen zijn weer talrijk aanwezig. Clown Rocky weet hen allen te boeien en velen mogen ook op het podium om mee te spelen. Zelfs papa’s en mama’s kunnen ook eens hun talenten laten zien.

Kinderprinsenpaar: De Egyptische Farao’s: Ulrike Vandermersch dochter van Pascale en Anelore Pereboomhof 72 en Tjörven Deschamps zoon van Ignace en Cindy Seys Dorpsplein 2.

PRINSVERKIEZING: Cottyn Christ als Frans Brauer (De Middenstand – ‘t Belgiekskse) wint in de proeven met 603 punten, 188 stemmen leveren hem 65 punten op. Met een totaal van 668 punten blijft hij op de eerste plaats en wordt Prins carnaval 2005. Tweede in de proeven is  Cloet Jorre als Aerobix Dramix (KSA) 572 punten, 261 stemmen = 90 punten maakt een totaal van 662 punten en een tweede plaats. Toebaert Mario als De Boskabouter (De Klokke) wordt derde: 461 punten, 80 stemmen = 28 punten, een totaal van 489. Tenslotte Desmedt Angelo als Bob De Bouwer (Basket) met 393 punten voor de proeven, 49 stemmen = 17 punten en een totaal van 410 punten. In totaal werden 578 stemmen uitgebracht. Bij de zaalproef moeten de kandidaten verschillende soorten sigarettenverpakkingen verzamelen, de euromunten van de verschillende landen inzamelen en een berichtje met de voornaam van hun kandidaat sturen naar de GSM van vijf gelote prinsen. De spreekproef gaat over de ‘patat’. Tijdens en na de proeven wordt de ambiance verzekerd door Franky’s Keyboardshow !

Woensdag 2 februari

SENIORENSHOW: Willy doet de presentatie en samen met Ann brengen zij de schets van de markt. Nico is de stand-in voor Jean-Pierre in het nummer van André Hazes ‘ Zij gelooft in mij ‘ . Christophe brengt op de fiets een ode aan Museeuw. Pieter komt als vader Abraham naar het kleine café. Abba brengt een oud succesnummer en Nico en Pieter gaan op de klassieke toer met een origineel pianoconcert. De nieuwe prins Christ voert zijn nummer ‘Heb je even voor mij’ . Zijn dochters assisteren met hun dansact, maar daarbij vragen zij nog enkele danseressen uit het publiek! Zodoende krijgen we volk op het podium voor de verkiezing van het Seniorenpaar. ‘Red de meubels’ is de sketch in het tweede deel, opgevoerd door Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve, Eveline Vanoosthuyse, Pieter Casier, Nico Six, Luc Deryckere, Rolf Schiff en Serge Derveaux. In een regie van José Depuydt.

Seniorenprinsenpaar: Monique Holvoet Dwarsweg 41 en Daniël Mestdagh, De Knok 31

Vrijdag 4 februari

KINDERCARNAVALSOPTOCHT: Het is droog en niet te koud waardoor talloze aanwezigen op meerdere plaatsen de optocht komen bewonderen.

BOEMELNACHT: De café’s hebben hun uiterste best gedaan en ook de boemelaars zijn massaal op stap. Een boemel om u tegen te zeggen. Een 180 volle boemelkaarten komen in aanmerking voor de prijzen.
Pro Mille als ‘Château del pro’ wordt Boemelcafé
’t Kroontje – ‘Donkere tijden’ wordt tweede
De Middenstand met ‘De poane preute’ komt als derde in de reeks en verder
’t Katje - Shrek
Gouden Bank - Bank XIX
De Klokke - De melkherberg
Cafetaria Sporthalle - Om ter ljèlikst
Het Pleintje - Heksen in wording
‘t Kaffee - ‘Kaffee anno 40-45
Den Osse - André forever

Uitslag Boemelnacht:

Beste boemelaar: Diederik Degrande als Hartenheer

Best verklede boemelgroep: De verpleegsters afdeling Spoed van Nico Roelstraete & Bruno Bekaert

Uitslag trekking (180) volle boemelkaarten: Mathieu Desmet, Bankstraat 29 – Heidi Willems, Wijnbergstraat 71 Wevelgem – Carolien Masschelein, Heulestraat 11 Gullegem

Zaterdag 5 februari

De KIDS-FUIF draait goed en dj. Prico met prinsen Bram, Brecht en Pieter zorgen voor de ambiance. Voor de eerste maal is er een verkiezing van een Kidsprinsenpaar. Drie koppeltjes komen in de finale en door hun danskunsten en steun van hun aanhang worden Laura Vermeulen, De Knok 10 (10-9-1993) en Stijn Neyrinck Hondschotestraat 4 (7-7-1993) het eerste Kidsprinsenpaar. Zij worden getooid met lint en een pet met logo van de orde, en mogen zondag ook deelnemen aan de stoet.

De FUIF met als thema ‘Gullegems Bal Maské’ laat de jongeren uit de bol gaan. Dj. Bitter & Derby met de lichtshow van Fun Systems en de nodige maskers zorgen voor de sfeer. De Magic Moment om middernacht is een gratis vat voor de gemaskerden.

Zondag 6 februari

32ste CARNAVALSSTOET. Het is een zonnige en warme dag, de mensen zijn massaal aanwezig over gans het parcours.

Uitslag 32ste stoet 2005
Individuelen:
1: Casino Kursaal                  - Heilige drievuldigheid Diederik, Andy & Serge
2: Johan is uit ’t land             - Firmin Depuydt & Lieve Seynaeve
3: De Boerkas                       - Hans Schiff & co
Ene met kaas ene met hesp    – De Paniekzaaiers (Dieter Vanheuverbeke &      Bram Verschuere)
Word wakker                        - Keizergebuur
IJskoud                                - De collega’s

Groepen:
1: Reis rond de wereld           - Chiro
2: De Superfamilie                 - De Pijplapperkes
3: Kinderopvang ‘Net-Werk     - Familie Desmedt
Allez Allez Zimbabwe             - De Vrienden van ‘t Hoge
Zone 30                               - Titty Twister
Eindelijk ook in Gullegem       - Judoclub

Mobiele groepen:
1: Harry Potter en het Mysterie van de KSA    - KSA
2: Kabouters                        - KSA De Grietjes
3: 20 jaar later                     - 30+
City Parade 2005                   -  The Goat
75 jaar Volkstuin                   - De Volkstuin
Old Timers                           - Heule

Wagens:
1: Allice in Wonderland          - ‘t Belgiekske
2: Kabouterland                    - De zeevissers v/d Klokke
3: De Oplossing                    - t’ Kaffee
+ 13 Goes Lalalalalalalalala    - +13 Werking
Froni Parki                            - ’t Pleintje
Oud Egypte                          - De Kakkewieten
Om ter ljèlikst                      - Les Amis Terribles (Cafetaria Sporthal)

Carnavalprijs: De Gullegemse Wellness Kliniek   - Vriendenkring    Brandweergroep Gullegem

Zaterdag 12 februari:

REVUE:

Keizer Jean-Pierre mag de revue openen met het lied van André Hazes. De andere nummers van woensdag worden dan ook opgevoerd. Pieter brengt nu een ode aan zijn ex-en met een zelf geschreven tekst, welke zeker veel bijval kent. Het toneel verloopt ook prima, maar in tegenstelling tot woensdag waar de barometer van de kast viel, valt nu de kader langs één kant van de nagel af... de slappe lach is er opnieuw bij! De opkomst is groter dan verwacht en de aanwezigen zullen zeker het reclamebord zijn voor volgend jaar.

Een ander jaartal kiezen

2004
 
2004

 

Dominique Vandenberghe verlaat Gullegem en de functie van secretaris wordt overgenomen door Bram Deltour.

 

Zaterdag 14 februari

KINDERCARNAVAL: Een volle zaal verklede kinderen genieten van de show van Clown Rocky. Vanaf het eerste moment weet deze de kinderen te boeien.

Kinderprinsenpaar: Mel en Daan Louage als clowns (tweeling 19-sept 2000) dochter en zoon van Peter en Griet Seynaeve Pijplap 23.

 

PRINSVERKIEZING: Goethals Mike als Firmin Crets (Reserven Wevelgem City) wint in de proeven met 653 punten. De 160 stemmen leveren hem 31 punten op en met een totaal van 684 punten blijft hij op de eerste plaats en wordt Prins carnaval 2004. Tweede in de proeven is  Rogolle Christof als Bolle (café ‘t Kaffee) 606 punten, 199 stemmen maakt een totaal van 644 punten en een tweede plaats. Verfaillie Bruno als Robin Hood (+13 Werking) wordt derde: 535 punten, 412 stemmen en een totaal van 614. Tenslotte Catteeuw Ringo als Ringo de Janeiro (café De Middenstand) met 482 punten voor de proeven, 268 stemmen en een totaal van 534 punten. In totaal werden 1039 stemmen uitgebracht. Bij de zaalproef dienen de kandidaten de muntjes van 1, 2 en 5 eurocent te verzamelen en na de weging heeft Christof 6,525 kg, Mike 6,005 kg, Bruno 5,055 kg en Ringo 2,875 kg. Voor zijn vrij podium krijgt Christof vijf maal het maximum van de punten. Als spreekproef met thema ‘Ode aan Cupido’ blijven Bruno en Christof steken bij enkele zinnen Ringo bekomt het meeste punten (80) van de jury. Kunstenaar Dirk Obin demonstreert vakkundig het potten draaien en daarna mogen de kandidaten hun kunsten tonen.

Tijdens en na de proeven wordt de ambiance verzekerd door Franky’s Keyboardshow !

 

Woensdag 18 februari

SENIORENSHOW: Firmin Debusseré is moppentapper van dienst. Het Symfonisch Orkest onder leiding van Jean-Pierre begeleidt Lotti alias Prins Fabian. Er zijn optredens van Lieve met Keizer Jean-Pierre, Prins Pieter zingt ‘Het dorp’ en begeleidt zich op de gitaar en een gastoptreden van Gullegems koppel Vantomme Georgette & Roger, dat enkele nummers playbackt. Na de verkiezing van het prinsenpaar wordt de sketch ‘Zeg het met bloemen’ opgevoerd door Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve, Monique Deschamps, Thierry Seys, Nico Six en José Depuydt.

Seniorenprinsenpaar: Laurette Maseure Schuttershoflaan 46 en Hendrik Verscheuren, Vijverlaan 23

 

Vrijdag 20 februari

KINDERCARNAVALSOPTOCHT: Onder grote belangstelling trekken de kinderen door de straten. Het is koud maar droog.

 

BOEMELNACHT: In de tien deelnemende café’s is er overal volle ambiance. Vele boemelaars zijn op stap en 165 volle boemelkaarten worden ingeleverd.

’t Kroontje als ‘Biergarde’ wordt Boemelcafé

’t Kaffee                 - Olympische Spelen

’t Katje                    - Lik Gewente

’t Pleintje                - De Piepshow

De Gouden Bank     - Allemaal Beestjes

De Klokke                - Van Punkers tot Piraten

De Middenstand     - Brasil

De Sporthal            - Alleen als het ijs en ijskoud is

Den Osse                 - Afscheid nemen is zo moeilijk (De Rozentuin)

Pro Mille                  - Petit Paris

Uitslag Boemelnacht

Beste boemelaar: Diederik Degrande

Best verklede boemelgroep: Grieken van ‘t Kaffee

Uitslag trekking volle boemelkaarten: Vandeghinste Bart, Gullegem – Stragier Jelle, Roeselarestraat 51 Heule – Debus Michael (‘t Belgiekse) Gullegem

 

Zaterdag 21 februari

De KIDS-FUIF kent terug een succes, 163 entrees en dj. Prico bijgestaan door Prins Thierry heeft weinig moeite om het jonge volkje op de dansvloer te krijgen. Zelfs een slow wordt door menig jongen en meisje geapprecieerd! Luchtgitaar spelen is dan weer de specialiteit van de jongens.

De FUIF met als thema ‘Gullegem goes Grease’ kent een ruime belangstelling (434 entrees). Dj. X-resident (Prico) en een prachtige lichtshow, in een gedeeld aangepast kader zorgen voor de ‘Grease’ sfeer.

 

Zondag 22 februari

De 31ste CARNAVALSSTOET is weer één van de beter uitgaven. De deelnemers die nog op het laatst inschrijven voor de stoet, bewijzen dat carnaval weer een topjaar is geworden, 29 groepen nemen deel voor prijs. Het weer is koud en blijft droog tot een half uur na de start waarbij enkele koude regenbuien uit de lucht vallen. De wind blaast telkens alles droog maar de koude speelt wel parten bij deelnemers en toeschouwers.

Uitslag 31ste stoet 2004
Individuelen:
  1  België 10 jaar later                                                    - Piccars (Jean-Pierre & Johny)
  2 Nicole en Hugo                                                          - Heilige drievuldigheid Diederik, Andy & Serge

   3 De Mohammed Al-Sahas show                                     - De Paniekzaaiers
     In het hol van Sadam                                                 –  t’ Hoge army
     De Burgemeesters                                                      - Middenstand & Frituur Geert

      De omgekeerde clowns                                               - De collega’s
Groepen:
  1  Circus Okido                                                              - Chiro
  2 Finding Nemo                                                             - De Pijplapperkes
  3 Het jungleboek                                                          - KSA De Grietjes
     Eest te Lettre en nu te Vele                                        - Familie Desmedt
     Gullegem betaalt zich blauw                                       - Degrande kids
     Coupa de Janeiro                                                       - Ringo & Chris
     Judo, goed voor je . . .                                               - Judoclub
Mobiele groepen:
  1  KSA Verovert de Ruimte                                             - KSA
  2 Na een lange carrière eindelijk met pensioen              - 30+
  3 Van Punk tot Piraat                                                    - De zeevissers v/d Klokke
     Daar is èm                                                                 - Picquers
     Olivier de Rijke                                                         - Ollie en de Lady’s
     De beste vrienden van Amerika en Irak                      - De Irakezen
     Old Timers                                                                - Heule
     Muziek “ Leiegalm “                                                    - Bissegem
Wagens:
  1  Alleen als het ijs - en ijskoud is!                                 - Les Amis Terribles (Cafetaria Sporthal)
  2 De Dolle Bizons                                                          - +13 Werking
  3 City “Parade” Gullegem                                               - KLJ Moorsele
     De Puf-Puffers                                                          - De Puf Club
     Koningskinderen bereiden zich voor op Olympische Spelen 2016    - ‘t Belgiekske
     De «H» maakt het verschil                                         - KWB
     Pipo’s de clowns                                                         - De Stap Lauwe
     20 jaar Canteclaer                                                     - Kinderkoor Canteclaer
Carnavalprijs: Olympische Spelen (Groot) Wevelgem         - t’ Kaffee

 

Zaterdag 28 februari:

REVUE: Prins Willy is de presentator van dienst. In het eerste deel is er het Symfonisch Orkest onder leiding van Jean-Pierre die Prins José begeleidt met een Wiener lied en Prins Fabian als ‘ Lotti ’. Prins José brengt een bloemlezing aan zijne hof, Lieve met Keizer Jean-Pierre een Griekse song en ‘De Sauna’ wordt bezocht door Nico, Lieve, Fabian, Luc, Johny, Frans en Hans. Rolf komt de pauze aankondigen in de dampen van de sauna ! In het tweede deel wordt de sketch ‘Zeg het met bloemen’ opgevoerd door Lieve Seynaeve, Ann Seynaeve, Monique Deschamps, Thierry Seys, Nico Six en José Depuydt. Er zijn een honderdtal aanwezigen.

Een ander jaartal kiezen

2003
 
2003

 

Kinderprinsenpaar: Piratenkoppel Parmentier Gilian (25-4-1997) en Jonah (5-5-2000) zonen van Bart en Belinda Deryckere Hugo Verriestlaan 92.

Prins Brecht Clauws als 'Brecht Flinstone' voor +13 Werking, (752 punten, 460 stemmen) wint met één punt veschil van Wim Werbrouck als 'Willempie' van café De Middenstand (751, 284). Nico Nuyten als " 't Lam Gods' van de Barbaraschutters werd derde (568, 69). Stephan Porte - Alias Porte van ‘t Kaffee, eveneens ingeschreven moet in laatse instantie forfait geven wegens ziekte van zijn moeder.

Senioren Prinsenpaar: Firmin Depuydt (vader van Fabian) en Monika Vandeghinste (echtgenote van Werner Seynaeve)

Boemelnacht

Wisseltrofee beste boemelcafé : Pro Mille met ‘Gedronkn en gezonkn’ of de 'Tricolor'
‘t Kroontje - We zien wel
De Middenstand - Mega Brulofte
‘t Kaffee - Frank Dewinne
De Klokke - Circus Prico
Den Osse - Ciné Ossa
‘t Katje - Ge zult wel zien
De Gouden Bank - Aan de Noordzee
De Sporthal - We doen “wok” were mee

Uitslag Boemelnacht:
Beste boemelaar: Frédéric Leireman als "Bob de Shower"
Best verklede boemelgroep : de M & M's (Hinnekens, Huysentruyt, Degrande)
Uitslag trekking volle boemelkaarten : Inge Debuysere, Gullegem - Maarten Noppe, Gullegem -  Jorre "Dramix" Cloet, Gullegem

Uitslag 30ste stoet 2003

  Individuelen :
  1. Planck-Art - Opnieuw erbij
  2. Schone Jenny - Prins Dominique I
  3. Leger - Andy & Diederik
      Weekendje Wevelgem - Piccars
      Met of zonder ?- De Pijplapperkes
      Willempie - Wim Werbrouck
      Kat en muis - 2 geburen

  Groepen :
  1. De piramides van Chirops en Stoetanchamon - Chiro Gullegem
  2. te Lac Gilbert - Familie Desmedt
  3. Dolle pret - BBC Gullegem
      De Dulle Grietjes - Meisjes KSA "De Grietjes"
      De Propere Vuilaard - Judoclub
      De gemeentelijke technische dienst - De Collega's

  Mobiele groepen :
  1. Vampiers op jacht - KSA
  2. De Ketnet-Zapper - 30 +
  3. Disney's Kidsparade - Kinderopvang Boerkenaas
      Tineke van de Watermolen - Heule
      Top Idool 2003 - Topform
      De 2PK's - De Gekke Bolides
      Old Timers - Heule

  Wagens :
  1. De Flintstones - +13 Werking
  2. We doen WOK were mee - Les Amis Terribles& café Sporthal
  3. België Barst ?!? - 't Belgiekske
      Frank Dewinne - ’t Kaffee
      Disco Fever - Waschottis
      De Slijters - Huwelijk Laurent & Claire

  Carnavalprijs: "Mes(t)kien" - KWB

Een ander jaartal kiezen

2002
 
2002

Donderdag 24 januari overlijdt na een langdurige ziekte Frida Lapeire (°20-8-1938), de ‘marraine’ van de orde.
De begrafenis vindt plaats op zaterdag 2 februari om 10.30 uur, dag van de prinsverkiezing!
Vele ordeleden nemen in ornaat plaats vooraan in de kerk en na de kerkdienst begeleiden ze Frida naar haar laatste rustplaats.

i_FridaL.jpg

 

 

Het thema van het kindercarnaval staat in het teken van ‘Heksen, lekker griezelen’. Carine Six, Caroline Haemers, Lieve Seynaeve, Evelyne en prins Pieter I doen de presentatie.

De tweeling Julie en Charlotte Decavele, dochters van Koen en Toye Inge, Vlaskapelstraat 10, verkleed als prinsesjes, wordt het kinderprinsenpaar. Daar het gezin Decavele net op skivakantie vertrekt worden ze in de stoet vervangen door het tweede koppeltje, de twee indiaantjes.

Tijdens de prinsverkiezing moet de enige kandidaat Bram Deltour (zoon van Hans) ‘Mic Mac Bram Pudding’ die voor de chiro deel­neemt, het opnemen tegen de vijf laatst verkozen prinsen. Wegens ziekte van prins Nico worden er dit slechts vier. De voorstelling, spreekproef en vrij podium zijn enkel voor de kandidaat. Van de overige zeven proeven worden er slechts twee gewonnen door de prinsen. Met meer dan 230 stemmen en een volle zaal enthousiaste supporters lijkt deze prinsverkiezing toch zeer geslaagd. Een als zaalproef aangekondigde Polonaise laat gans de zaal meedoen tot op het podium, dit alles onder de kundige begeleiding van organist Franky. Na de proeven treedt de folkgroep ‘Soap & Water’ op. Zo wordt Bram aangesteld als Prins Bram I, Prins Carnaval 2002.
Jury: voorzitter Vandermeersch Ann, Donald Vanneste, Paul Gheysens, Karl Gheysen.

Voor de seniorennamiddag (alsook de revue) treedt de groep ‘De Zonnevrienden’ uit Ingelmunster op. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de optredens van de ordeleden.

Seniorenprinsenpaar: Michel Vermeersch De Wandeling 36 en Monique Raes Kerkstraat 10/6.

De kinderoptocht vrijdag 8 februari vertrekt zonder regen, om 13.45 uur. Na een uurtje begint het stilaan te druppelen, maar de pret en het plezier blijft er niet minder om. Veel ouders en sympathisanten komen de feestelijk uitgedoste kinderen bewonderen. Na de tocht krijgen de kinderen een drankje aangeboden.

Aan de boemel verlenen negen cafés hun medewerking. De Rosse Snor, een gelegenheidscafé geopend door kandidaat Bram Del­tour in een schuur in de Kon. Fabiolastraat, neemt ook deel aan de boemel. De ‘Vlasser’ werd, in analogie met Manneke Pis, voor de carnavalsfeesten door Bram en de zijnen in een schots pak aangestoken.

De boemelprijs gaat naar café ‘t Kroontje met ‘Ge zult wel zien!’ (een Griekse tempel)
De Gouden Bank - Effe anders ( Den Osse)
Den Osse - Effe anders (De Gouden Bank)
De Klokke - De Zillion
De Middenstand - Grease
Pro Mille - Vijgen na Pasen
’t Katje - We zien wel !
’t Kaffee - De Schotten
De Rosse Snor - Scottish fun
Beste boemelaar wordt Harald Pattyn als Domo-renner Frank Vandenbroucke.
De titel van beste boemelgroep gaat naar de Schotten van ‘t Kaffee.
Boemelkaarten : Stefaan Wylin, Vincent Vandecasteele en Beni Jacobs – Wevelgem.
Zuipkaarten: Nick “Kricknick” Flamez, Stijn “Cevil” Cuvelier en “Otto” van de KSA.

Op zaterdag 9-2 om 14 uur vindt voor de eerste maal een kidsfuif plaats en dit voor de kinderen vanaf het vierde leerjaar. 136 kinderen komen ons in de namiddag vervoegen om omstreeks 18 uur de fuif te beëindigen.

Voor de avondfuif met dj Bouchard is er een ruime belangstelling.

Op zondag 10 februari schijnt de zon volop en dit lokt veel volk naar Gullegem. Het wordt een prachtige stoet en een massa confetti ligt in de straten. De carnavalsprijs gaat naar ‘Oele Boele Voodoo’ een kleurrijke groep van de Pijplapperkes. ‘Islamietje op zoek ...’ van Andy Seynaeve krijgt de eerste prijs bij de individuelen. Bij de groepen is ‘De wraak van de Daltons’ van de KSA goed voor de eerste prijs en bij de mobiele groepen gaan ‘De schotten bij McDonalds’ van ‘t Kaffee met de prijs lopen. De wagen van ‘t Belgiekske met ‘Pak me dan, als je kan’ een com­binatie van Ben Laden en Sabena, krijgt de eerste prijs.

Uitslag stoet2002 :

  Individuelen:
  1. Islamietje op zoek... - Andy Seynaeve
  2. Carnavalsfusie - De Collega’s
  3. Man gebeten door carnaval - Paul Stroobandt
  4. Fusie van voetbal en carnaval - Piccars (Keizer Jean-Pierre en Prins Johny)

  Groepen:
  1. De wraak van de Daltons - KSA
  2. Een schot in de roos - Chiro
  3. 40.3399 Nieuwjaarsbrief van de burgemeester - Familie Desmedt
  4. Miss Burkina Faso en de Tour Karavaan - + 30
  5. Vooruit met de geit - Judoclub

  Mobiele groepen:
  1. De schotten bij McDonalds - ‘t Kaffee
  2. Lol in Tirol- Les Amis Terribles
  3. De ronde van Burkina Faso - + 31
  4. Osamo drinkn - Waschottis
  5. Harry Potter - Kinderopvang Boerkenaas
  6. Ons frankskes is gevallen - Basketclub
  7. De 2 PK’s voetbalfusie - De gekke bolides
  8. Grease - De Middenstand

  Wagens:
  1. Pak me dan, als je kan - ’t Belgiekske
  2. De Hellestokers - +13 Werking
  3. Drempelvrees van J-M Dedecker ! - KWB
  4. De Toverkare - Basisschool Lauwe (Isabelle Deryckere)

  Carnavalsprijs: Oele Boele Voodoo - Pijplapperkes

Zondag 17 februari wordt de revue opgevoerd met een optreden van de ‘Zonnevrienden’ uit Ingelmunster die hun nieuwe show opvoeren. Er is echter weinig volk komen opdagen.

Een ander jaartal kiezen

2001
 
2001

 

De persconferentie vindt plaats op zondagvoormiddag 28 januari in de Gouden Bank. Er is een grote belangstelling van persmensen en fotografen waar de laatste jaren steeds minder opkomst was de donderavond.

Het thema van het kindercarnaval is ‘Het Circus’. Carine Six, Caroline Haemers, Greta Cattebeke, Lieve Seynaeve, Nico Six en zijn echtgenote Evelyne verzorgen de presentatie. De geluidsversterking van de Cerf wordt tevens gebruikt voor deze dag.

Het kinderprinsenpaar wordt de heksjes Alycia Macco dochter Aldo en Anneke Vancraeyveldt Rozenstraat 114 Moorsele en Lynn Decroix dochter van Kurt en Nancy Eeckhout Plaatsweg 63.

Op de prinsverkiezing wint Pieter Casier alias ‘Ronny P. King’ met 730 punten en 379 stem­men voor Fréderic De Jonghe als CIF’ke (Carlsberg In Fles) met 671 punten en 194 stemmen. Jonathan Clarysse als Joe aus Tirol heeft 505 punten en krijgt 117 stemmen. en Jonathan Clarysse. Er is tijdens de verkiezing een optreden van Lucy Loes uit Oostende met haar succesnummer ‘Gie zie m’n zeekapitein’.

Jury: voorzitter Seynaeve Sabine, Vandermeersch Ann, Holvoet Etienne, Demeyere Eddy (Menen) en Jean-Marie Rijckoort.

De voorzitter heeft bij de aanschaf van de nieuwe smoking voor prins Pieter ook een aantal nieuwe strikken gekocht zodat de ordeleden nu allemaal met een gelijke strik rondlopen.

Als seniorenprinsenpaar wordt Werner Seynaeve Pijplap 1  en Simona Vandekerckhove (wed. Seynaeve Leo) Bilgenboom 6 verkozen. Voor de seniorenshow wordt een tekst opgediept van Fille en Narden uit 1992. Prins Urbain en prins Robrecht helpen de sketches voorbereiden.

De carnavalsoptocht van de kinderen verloopt onder een stralend zonnetje en heel wat ouders supporteren voor hun verklede kinderen.

Aan de vrijdagse boemel nemen acht cafés deel. Er wordt terug een busje voorzien met een viertal stop­plaatsen. Slechts op het Dorpsplein wordt gestopt voor al de cafés rond de plaats en verder Gouden Bank, Pro Mille en ’t Kaffee.

Ieder café duidt een jurylid aan. Samen met enkele ordeleden geven zij punten voor de beste boemelaar en boemelcafé.
De zondagavond om 19 uur is er verzameling met deze mensen om de uitslag op te maken.

De sporthal met ‘Nie te doen, de sporthalle wordt ‘t saloon’ haalt weer eens de boemeltrofee binnen.

De Sporthal - ‘Nie te doen’ De Sporthalle wordt ’t Saloon (Boemelcafé)
De Gouden Bank - L&H
De Klokke - De Kalender draait zot
De Middenstand - De Eskimo’s
Den Osse - Halloween
Pro Mille - In Memoriam
’t Katje - Dancing Zillion
’t Kaffee - Mexico (had op het laatst beslist om deel te nemen !)

Beste boemelaar wordt Kurt Vanwuymelbeke (Heule) als oma.
Beste boemelgroep wordt Oraproximobielen met o.a. Roel Herman, Roger Huysentruyt en familie.
Boemelkaarten: Devos Marcel Torrestraat  90, Iserbyt Wouter Europalaan 86, Huysentruyt Griet Hoog Einde 56 Lendelede
Zuipkaart: Frederik Gryspeerdt.

Onder ruime belangstelling vindt op zaterdag de fuif plaats die voor een grote omzet zorgt. Muziek wordt gebracht door d.j. Prico en de Cotton Sound zorgt voor de geluidsinstallatie. De ‘Breezers’ verkopen goed!

De feestelijke stoet op zondag krijgt een lichte sneeuwbui over zich. Tussen 13 en 14 uur is het droog maar koud. Omstreeks 14u30 begint een zeer lichte sneeuwval maar dooit op de grond, naarmate de uren strijken verhevigd de sneeuwval maar nog niet zo erg om de mensen naar binnen te jagen.
De groep +13 Werking bezorgt de toeschouwers van op hun wagen ‘Peuterweelde’ een massale regen van confetti waarvoor ze de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Bij de mobiele groepen wint cafetaria sporthal met ‘Niet te doen, de sporthalle wordt het saloon’ hun thema van de boemelavond. De chiro haalt het bij de groepen als ‘Aste­rix en Obelix’ en keizer Jean-Pierre en prins Johny stellen de nieuwe ‘Federale Politie’ voor en winnen bij de individuelen. De carnavalsprijs gaat nogmaals naar ‘t Belgiekske, die met ‘Memorandum’ de Menenpoort van Ieper vervolledigen met de namen van de aandeelhouders van L&H.

 Uitslag stoet 2001:
  Individuelen:
  1.   Federale politie - Piccars (Keizer J-Pierre en Prins Johny)
  2. The Zillion - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
  3. De veedrijver - Andy Seynaeve en Ludo Willems
  4. Anders gaan leven - Paul Stroobandt

   Groepen:
  1. Asterix en Obelix - Chiro
  2. Lollitas en sombreros - De Pijplapperkes
  3. Cannabis - Familie Desmedt
  4.Criminaliteit aangepakt te Gullegem - Cordier & co (fam. Wilfried Gheysen)
  5. Dragster - Constructies Espeel Rumbeke
  6. Gullegem Slangen Vrij - Judoclub Gullegem

   Mobiele groepen:
  1. Niet te doen, De Sporthalle is ‘t Saloon ! - Cafetaria Sporthal
  2. Het Laatste oordeel - +30
  3. This is America - BBC Gullegem
  4. Halloween - Familie Sabbe
  5. Oma’s aan den top - De collega’s Hanssens
  6. Old timers - Vanackere Heule
  7. De geitjes - De gekke bolides

   Wagens:
  1. Peuterweelde - +13 Werking
  2. Het schaap van de rekening - KWB
  3. Vrouwen vragen waarom ? Paters weten waarom !- Droge Levers
  4. Het Big Brother Huis - Familie Deschodt    
  5. Kabilla is niet meer - ’t Kaffee

Carnavalsprijs:
   Memorandum - ’t Belgiekske

Zondag 3 maart wordt de revue opgevoerd met een prachtoptreden van keizer Jean-Pierre als Ivan Rebrov en Kalinka. Tevens komt CIF’ke (kandidaat Fréderick De Jonghe) zijn show­nummer van de verkiezing opvoeren.

Door de pers wordt een tentoonstelling over dertig jaar prins carnaval aan­gekondigd, die zal plaatsvinden op 1 april in de Gouden Bank. In de bovenzaal staan de foto’s van de dertig prinsen met hun naam, jaartal en de figuur die ze hebben uitgebeeld bij de verkiezing maar natuurlijk ook een vis! Er komen slechts enkele - verraste - geïnteresseerden op af. Maar menig café­bezoeker zit toch met twijfels. Ondertussen komen er bij mensen wel reacties op de vraag of die nog over gegevens beschikken om de historiek verder af te werken.

 

 • Zaterdag 21 april overlijdt in Gent na een pijnlijke ziekte, Eric D’Hallewin (Menen 27-8-1943) wonende Avelgemstraat 15 te Helkijn. Eric was in de beginjaren schatbewaarder in de orde.

i_EricDHalewin.jpg
2000
 
2000

 

Het Ontmoetingscentrum 'de Cerf' in de vroegere gebouwen van 'de Bond' is eindelijk beschikbaar. Voor de Seniorenshow en Revue zijn we terug op onze vertrouwde plaats. Kindercarnaval en Prinsverkiezing zullen er na lang beraad op een vergadering toch doorgaan. Men vreesde dat voor de verkiezing de zaal te klein zou zijn en ook eventuele schade aan de pas ingerichte accommodaties risicovol en duur kon zijn. Daarom wordt voor de verkiezing de cafetaria beneden erbij gehuurd om de eventuele massa op te vangen! Gezien de huurprijs en borg beiden 20.000 bef bedragen of de winst op de consumpties slechts 30 % voor de organisatoren is worden fuif en happening in het nieuw gedeelte van de sporthal gehouden waar. Gezien er nog geen sportvloer ligt vergemakkelijkt dit het klaarzetten van de zaal.

ZATERDAG 26 februari om 14 uur in het Ontmoetingscentrum 'de Cerf' gingen Carine Six, Caroline Haemers en Greta Cattebeke 'Op zoek naar de schat'. Lieve Seynaeve en Nico Six werkten mee achter de schermen. Er zijn een 200-tal kinderen aanwezig. Ibrich Quidousse (6 j.) dochter van Pieter en Els Otté, Kerkstraat 28, (won reeds in 1998) en Elisah Vandewalle (4 j.) dochter van Freddy en Bourgois Caroline, Klijtstraat 3, twee meisjes met Miny-Mousse kleedjes worden verkozen als kinderprinsenpaar.
 

Zaterdag 26 februari : PRINSVERKIEZING. Om 20 uur in O.C. de Cerf.

Bij gebrek aan kandidaten zijn we overgeschakeld naar een GROEPSVERKIEZING waarbij 3 personen - waarvan tenminste één van het mannelijk geslacht - uit een vereniging of club, gezamenlijk op het podium komen om zo de overwinning in de wacht te slepen. Een door hen vooraf aangeduide man wordt de nieuwe Prins Carnaval .

Drie groepen ( allen mannen ! ) zijn ingeschreven voor deze verkiezing:

 • Kon. Karabijnschutters Sint-Barbara met Seynaeve Tony, Soubry Vincent en Willems Ludo als 'de Vuile Jeanetten' en winnen met 678 punten. 188 stemmen.

 • KSA-Gullegem met Iserbyt Wouter, Decock Tim en Lefevre Benoit als ' Mik & Mak en Mon ' worden tweede met 660 punten en 206 stemmen

De 'Vriendengroep' bestaande uit Hostyn Marnik met Baert Wim en eerst Leroux Tom (in brochure) daarna Dedeurwaarder Geert (tijdens persconferentie) en uiteindelijk Lieven Baert (broer van Wim) halen 432 punten en hebben 17 stemmen.

Als zaalproef moeten de kroonkurken die bij de verkoop van bierbonnen gegeven werden vastgemaakt worden op een koord en werden achteraf gewogen. KSA 2,150 kg, Schutters 2,800 kg en Vriendengroep 0,620 kg.
Door de jury werd de proef waarbij pingpongballetjes door een buis dien geblaasd te worden geannuleerd omdat de moeilijkheidsgraad voor de drie ploegen niet gelijk was. De Vriendengroep had door de trekken op de buis de zak om de balletjes op te vangen voor de buis laten hangen waardoor de balletjes bleven steken. De kandidaten en ordeleden waren verrast van deze beslissing omdat er nergens opmerkingen waren van de ploegen. Ludo Willems werd zo kwaad dat hij de zaal verlaten heeft. Voor de laatste proef waar de drie kandidaten deel moesten aan nemen werd met akkoord van de 2 andere ploegen een supporter (Jonathan Clarysse) gevraagd voor de Schutters wat door de jury die ook niet op de hoogte was gebracht ook eerst afgekeurd werd maar na samenspraak liet begaan.
Presentatie : Willy Heernaert. De jury bestaat nog uit 5 leden wegens plaatsgebrek in 'de Cerf '. Voorzitter Verstraete Pol, Mej. Vandermeersch Ann, Mr. Holvoet Etienne, Danny Dujardin (Keizer van Menen) en Jean-Marie Ryckoort. Na de proeven die uitlopen tot bijna 1 uur is er een optreden van accordeonist Marino Punk uit Menen.

Seniorenshow: Er zijn een 220 inschrijvingen en in de zaal worden 270 stoelen geplaatst die bijna allemaal bezet geraken. Ook de sandwiches waarbij voor 300 personen voorzien werden zijn vlug uitgedeeld en medewerkers aan de show die achteraf gewoonlijk ook een sandwich verorberen moeten op) hun kin kloppen!
Firmin Debuseré van Sint-Eloois-Winkel is de moppentapper van dienst en doet tevens de presentatie. Er is een optreden van K3 - Carine Six, Lieve Seynaeve en Heidy Seys, Schatteman & Couvreur - met Jean-Pierre Picquart en Lieve Seynaeve. Alsook Dominique, Willy, Jean-Claude. De sketches van Fille en Narden zijn opnieuw geschreven door Jean-Claude Compernolle en houden verband met de priester-dichter Guido Gezelle.

Seniorenpaar: Fernand Steenhuyse ,Wallekouter 14 en Jeanette Decroubele (Mv. Cottyn Werner) Plaatsweg 18 die voor de derde maal prinses werd (1991 - 1997 ).

Op vrijdagnamiddag 3 maart kunnen de verklede kinderen van de 'Meisjesschool' niet op straat komen wegens de regenbuien. De kinderen van eerste tot derde leerjaar komen even tijdens een droge periode naar buiten en gaan tot aan het rustoord waar ze enthousiast bewonderd worden door de bewoners. Achteraf is er een Cécémel en koek van 'Kinder' voor allen. De leerkrachten zijn tevens prachtig verkleed en de nieuwe directeur die voor het eerst carnaval in Gullegem meemaakt is erg tevreden over het initiatief van de Orde! De Rijksbasisschool gaf voor de derde maal op rij forfait en zullen in het vervolg niet meer aangeschreven worden, temeer daar blijkt dat de school in de toekomst niet meer zouden blijven bestaan in Gullegem.


Boemel : Er is geen vervoer voorzien noch voor de Orde, noch voor de boemelaars gezien het risico bij ongevallen. Gelukkig is het niet koud en droog op een korte fikse bui na.
Cafés:

 • Den Osse -Love & Peace (Boemeltrofee)

 • Het Pleintje - De toren van pizza (Exterieur)

 • De Sporthal -Raar maar waar, de sporthalle stript! (Interieur)

 • De Gouden Bank -Den Ouden Bank

 • De Klokke - Duivelsgebraad

 • Pro Mille -Café Hoger Op

 • 't Kroontje - Jail

 • 't Katje -In 't Velootje

Boemelgroep : De Schotten met Frédéric Leireman & Babette Defossez (Kerkstraat), Lieven Vanfleteren en Ilse Schiff (Lendelede) + 2 bevriende koppels uit Brussel.
Beste boemelaar : Lena Douchy als ' Baby '
Boemelkaarten: 1. Cardinael Sabine, Allée G. Pompidou 3/31 Halluin (Frankrijk) - 2. Defossez Babette, Kerkstraat 12/6 - 3. Moenens Matieu, Akkerwindestraat 9 Bissegem - 4. Dewispelaere Lieven, H. Verriestlaan 99/1
Carnavalzuipkaart : Maarten Cuvelier Lage Kouter 40 Gullegem

Fuif met DJ's The Huskey's. Klank en geluidsinstallatie van The Cotton Sound. Er is een optreden van een danseres met speciale zwoele dansact ! Er werden 345 kaarten verkocht.

Uitslag stoet 2000 :

   Individuelen:
  1. De meeneemchinees - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
  2. Den politiek - Willy Ghillemyn
  3. 't Velootje - Paul Stroobandt

   Groepen:
  1. Het tinnen soldaatje - De Pijplapperkes
  2. Voeger ' Vele ' nu ' Lettre ' - B.G.J.G.
  3. Het laatste avondmaal - De Bende
  4. Just be smoke free - Anti-Stink-Stokkers St.Paulus Moorsele
  5. Dragster - Constructies Espeel Rumbeke
  6. Kinderopvang 'Boerken Aas' - Famillie Sabbe
  7. Black & White - Kon. Fanfare 'Kunst Veredelt'

   Mobiele groepen:
  1. Los Piratos - K.S.A.
  2. Raar maar waar de Sporthalle stript - cafetaria Sporthal
  3. 40 Jaar basket in Gullegem - BBC Gullegem
  4. TV6 : houdt van Mathilde - De collega's Hanssens
  5. Voetbalfusie SK Gullegem-SV Wevelgem - Lieven Bouckaert - Bouchard & Co
  6. Millenniumgekte - Famillie Sabbe
  7. De geitjes - De gekke bolides

   Wagens:
  1. De ridders van de ronde tafel - Chiro
  2. Los Piratos - +13 Werking
  3. Verskiet nie - 't Belgiekske
  4. Porky's - St.Barbara schutters
  5. Bei Haider in den bergen - Andy Seynaeve en vrienden

   Carnavalsprijs :
  Ode aan . . . de draaiende vlasser - KWB

Alle uitslagen van boemel en stoet worden bekend gemaakt tijdens de happening in de Sporthal. Er is een disccussie over de prijs van het beste boemelinterieur wat volgens sommige naar de Pro Mille moest gaan i.p.v. Sporthalle. De uitslag van 4 vreemde juryleden van buiten Gullegem had één punt verschil.

Revue: Voor de revue zijn er 98 kaarten in voorverkoop en 8 aan de deur verkocht.

Twee studenten van het PIH te Kortrijk: Ben Vanpoucke uit Gullegem en Xavier Decock uit Moorsele maken een website over de Orde van de Vlaskapelle.

Een ander jaartal kiezen

1999
 
1999

 

De eerste vergadering op vrijdag 2 oktober 1998 begint met het ontslag van Willy als voorzitter. Daar blijkbaar niemand zich geroepen voelt deze taak op zich te nemen wordt een stemronde gehouden onder de 15 aanwezigen. Thierry Seys voelt zich na de stemming wel bereid het voorzitterschap te aanvaarden.

Kinderprinsenpaar: Lecoutere tweeling van Philip en Cottyn Isabelle ('t Stampkot) K.Fabiolastraat 109

Revue optreden volksdansgroep De Velt uit Harelbeke samen met Tijl Uilenspiegel uit Kortrijk

Senioren: Van Thomme Leon Poststraat 44 en Hanssens Gabrielle Kwameers 2


voorzitter: Mr. VANHOUCKE Geert
Secretaresses: Mvr. SEYNAEVE Sabine & Mej. VANDERMEERSCH Ann
Mr. VANACKERE Paul - Mr. BECQUAERT Eddy - Mr. STEELAND Robert - Mvr. CORNEILLIE Lily - Mej. BECQUART Nancy - Mvr. WOLFCARIUS Marijke - Mr. KETELS Hans

Het shownummer van kandidaat Nico bestaat uit het optreden van de Chipendales. Samen met nog vier mannen in blauw luchtvaartkostuum doen ze een striptease tot op het zwembroekje na! Op hun billen staan dan de letters ANTIVIAGRA.


Uitslag stoet 1999 :

 

Individuelen:
1. Bachten de nadar - Kwadries Gullegem
2. Queen Elisabeth landt in Gullegem - De Vrienden 't Hoge
3. Zonder papier(en) - Familie Desmedt
4. Teletubbies - Gullegem Van Nieuwenhuyse
5. Weg - Wijzer - Desmedt

Groepen:
1. 't Fernin - De Pijplapperkes
2. V.V.B.A.M. - De Bende
3. De Steve Stevaert fiiiiiiiiiiiiets - +13 Werking
4. Honderd jaar jong - Kon Harmonie Sint Cecilia

Mobiele groepen:
1. Er is leven na de dood - K.S.A.
2. Liekendaele - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
3. De Teletubbies - K.L.J. Moorsele
4. Grease - cafetaria Sporthal
5. ' Steve Afbraak ' in Gullegem - BBC Gullegem
6. Ten huize van waar mijn Stella staat - De collega's Hanssens

Wagens:
1. Kabouter Plop - 't Belgiekske
2. Straffe thee - KWB
3. Prins Laurent - Andy Seynaeve en vrienden
4. The Addams family - 't Pleintje
5. De vlasboerkes - L.G.M.B.K.(Leiegalm muziek Bissegem-Kor)

Carnavalsprijs :
Keizer van China - Chiro

Na de stoet geeft de Drumband 'Kunst Veredelt' nog een kort optreden aan het podium.
Daarna gooien de Prinsen en Prinses het snoep te grabbel.
De happening met bekendmaking van de uitslag stoet gaat door in de Loods met DJ VANNI.

Beste boemelaar : Marnix Seys
Stempelkaarten: 1. Oroir Filiep, Moenstraat 15 8554 Sint-Denijs - 2. Pattyn Tommy, Lage Kouter 28 - 3. Verschaete Dries, Bergelen 34 - 4. Devos Peter, Bankstraat
Carnavalzuipkaart : Abé Pieter Boekhoutdreef 9

Zaterdag 3 juli 1999 om 18 uur is er de onthulling van het standbeeld " De Vlasser ", op de rotonde aan de Gouden Bank.
Het werd gebeeldhouwd door Wilfried Gheysen en Joris Olivier en weegt 2.250 kg. Het beeld werd gehouwen uit een blok witsteen van circa 8000 kg.
Er werden replica's gemaakt te koop aan 4000 frank.
De Orde van de Vlaskapelle neemt voor dit symbool van Gullegem het peterschap op zich.

Een ander jaartal kiezen

1998
 
1998

 

In de kindercarnaval zaterdag 14 februari is het thema 'Droomshow' in een presentatie van Thierry, Lieve, Greta en Caroline. Kinderprinsenpaar zijn de Bietjes: Ewout Wylin (4 j.) zoon van Stefaan en Corry Vaniseghem, Vierschaarstraat 9 en Ibrich Quidousse (4 j.) dochter van Pieter en Els Otté, Kerkstraat 28. In de stoet kan Ibrich niet mee maar zorgt voor een plaatsvervangster.

Prinsverkiezing: Er zijn drie kandidaten, Wim Baert doet mee als zuster Vaseline en eindigt derde met 683 punten en 61 stemmen. Paul Stroobandt is aan zijn derde deelname toe als Boma Worst . Tijdens de 3 eerste reeksen staat hij aan de leiding, maar met een zwakkere vierde reeks wordt hij uiteindelijk tweede met 855 punten en 234 stemmen. Na een spannende strijd wordt Andy Seys als Turre de Snufbout nieuwe prins met 928 punten en 241 stemmen.

Willy Heernaert doet de presentatie van de verkiezing. Jean-Pierre Vlaemynck is voorzitter van de jury, waar ook Geert Vanhoucke en Suzy Vemeulen alias de veearts en zijn vrouw uit West-Side van WTV in zetelen. Na de proeven is er opnieuw een optreden van Johny Turbo.

Seniorenshow gaat door in de Jongensschool waar geen tafels voorzien zijn Een 250 ingeschrevenen kunnen dat ook juist plaats nemen in de zaal. Koffie kan afgehaald worden achteraan en de sandwiches worden meegegeven bij het verlaten van de zaal . Willy doet de presentatie en is tevens de nieuwe tekstschrijver voor Fille en Narden die zonder werk zijn gevallen. Prinsenpaar Sylvère Crabbe (De Wandeling 32) en Agnes Nachtergaele (De Wandeling 7).

Boemel in 9 cafés:

 • De Lekkerbek - Nonssens / Winnaar boemeltrofee.

 • De Klokke - De Punkers / Prijs voor het mooiste exterieur.

 • Het Pleintje - D.D.P. K.O. Cars / Prijs voor het mooiste interieur.

 • De Sporthalle - Flower Power / Prijs voor de best verkleedden.

 • Gouden Bank - Mac Didi's

 • Las Palmas - Bananas

 • De Middenstand - The Sixties

 • Pit Stop - Rally is not a crime

 • 't Katje - Kom toch eens kijken

Café Olympia aanvankelijk ingeschreven doet uiteindelijk toch niet mee aan de boemel.
Boemelaar: Sonja Decroubele als de vrouw van 't Veegeetje.

Stempelkaarten:


De FUIF gaat door in de Sporthal, plastiek en tapijten alsook vele nadars moeten vloer en muren beschermen tegen vuil en schade. De Cotton Sound zorgt voor de geluidsinstallatie en DJ Prico draait de muziek. Er zijn een 400-tal aanwezigen.

Stoet.


De ganse voormiddag is het licht aan het regenen maar na de middag klaart het op en krijgen we een zonnige, winderige en niet te koude namiddag. De publieke belangstelling is over gans het parkoers groot. De presentatie van de stoet gebeurd door Prins Lieven I. Ter gelegenheid van de 25ste stoet is de prijzenpot verhoogd tot 200.000 frank. Een wagen uit Waregem met voorstelling van de vlasbewerking is present. Cirque de Watrelos uit Frankrijk is ook van de partij.


Uitslag stoet 1998 :


Individuelen:
1. Telkenjare erbij - Vrienden van de Post (Serge, Diederik)
2. Ren en Stempy - onbekend
3. Menselijk monster - onbekend
4. Vogelverschrikkers - onbekend

Groepen:
1. Allemaal beestjes - Chiro
2. 101 Dalmatiërs - De Pijplapperkes
3. Jong Gullegem in vuur en vlam - Jong Gullegem
4. Zigeuners - De Ware Vrienden
5. Schalkse ruiters - Kon Harmonie Sint Cecilia
6. Toebak "King Size" - BBC Gullegem

Mobiele groepen:
1. Robin Hood - K.S.A.
2. Flower Power - cafetaria Sporthal
3. DOEL " Anno 2000" - Familie Desmedt
4. 100 jaar brandweer - Brandweer Gullegem
5. H.T.D. en D - De Bende
6. D.D.P KO Cars - café 't Pleintje
7. Old Timers - Vanackere Heule

Wagens:
1. Rijstpap met gouden lepeltjes - 't Belgiekske
2. Bill Klunten - Andy Seynaeve en vrienden
3. Spice Girls "Live in concert" - Vermeulen & Co
4. Duizend en zovele - KWB
5. VIP's in de hemel - De collega's Hanssens
6. Zuster Vaseline - De Lekkerbek

Carnavalsprijs :
Kabilanisme - Schuttersgilde Sint Barbara
 

Na de stoet geeft de Daiselse Drumband nog een show-optreden aan het podium.
Daarna gooien de Prinsen snoep te grabbel.

De happening met bekendmaking van de uitslag stoet gaat door in de zaal van de Sporthal met DJ VANNI.
De opkomst voor de Revue op zondag 1 maart in de Jongensschool is gematigd. Een 150-tal aanwezigen gaan toch blij en tevreden terug naar huis.

Een ander jaartal kiezen

1997
 
1997

 

Om de nieuwe Carnavalsperiode aan te kondigen, gaat er op vrijdag 19 november 1996 in de Sporthal een Karaokeavond door, verzorgd door Franky en Dj Mario Vanneste . Door de trainingen de vrijdagavond is er wel een grote schare jeugd aanwezig, ook enkele sympathisanten komen een kijkje nemen. De toegang is gratis, maar van 21 tot 01 uur tijdens de Karaoke is zijn de prijzen van de consumpties verhoogd met 10 frank. Een verrassingsact is er ook voorzien, want om 10u30 is er een optreden van Angèle en Soupapke, gekend van WTV, die een eerste cd-single hebben opgenomen, nl. ' Ge zit allemale zot'.

Zaterdag 23 november 1996 nemen Frans, Hans en Robrecht deel aan de 7° Avond van de Pers, in het Cultureel Centrum te Wevelgem. Er zijn 14 deelnemende ploegen en ondanks een schare supporters kunnen ze niet in de finale met 4 ploegen geraken.

De persconferentie gaat door in de bovenzaal van het O.C. (de oude Bond). De pers is goed vertegenwoordigd, voor het Laatste Nieuws is er een nieuwe reporter i.p.v. Jacques Meersman. De drie kandidaten zijn aanwezig en Rosa en Modest komen aangereden in een Amerikaanse slee. Na de persconferentie verzeilen we nog in Las Palmas.

Kindercarnaval op zaterdag 1 februari in het teken van de stripfiguren. Thierry zorgt voor de algemene leiding en de presentatie gebeurd door Greet Cattebeke, Caroline Haemers de nieuwe prins Patrick en Franky Ballois kandidaat van verleden jaar.

Kinderprinsenpaar worden Micky en Mini Mouse, Kasper Coopman z.v. Bart en Hilde Biesbrouck en Anthea Porte d.v. Rino en Petra Coopman, kleinkinderen van André Coopman en Gislinde Schöbe uit de Dwarsweg.

Prinsverkiezing met 3 kandidaten:
Kristof Gurdebeke, Meiweg 5, wint als Koekoek Kurkel met 946 punten (367 stemmen) voor Rosa en Modest Paul Stroobandt (tweede deelname) 901 punten (174 stemmen) Winnaar van de proeven. Spiessens Franky De Jode krijgt 69 stemmen en 672 punten.

Na de verkiezing is er een optreden van Johny Turbo.

De seniorenshow op woensdag 5 febr. zorgt voor het prinsenpaar Palmer Dekyvere (Hondschotestraat 186) en Jeannette Decroubele (vr.Cottyn Werner) Plaatsweg 18 (ook reeds prinses in 1991).

Fille (Dominique) en Rosa (Lieve) winnen de Lotto, Narden (Patrick) en Kris (Ann Seynaeve) zullen hen helpen bij het opstarten van een Japans hotel. Willy doet de presentatie.

Boemel in 9 cafés:

 • De Klokke - Dragqueens / Winnaar boemeltrofee.

 • Het Pleintje - De lustige slapers / Prijs voor de best verkleedden.

 • Gouden Bank - Planet Hollywood / Prijs voor het mooiste interieur.

 • Las Palmas - De tirolers stoeien / Prijs voor het mooiste exterieur.

 • De Sporthalle - Sporthal goes classic

 • Kantine SK Gullegem - Belgisch Voetbal (peuterweelde)

 • De Lekkerbek - Het Jeneverkot

 • 't Katje - 't Patershol

 • De Middenstand - De Boereleute

Boemelaar: Dieter Debrouwer als dragqueen.

Gezien het succes van de stempelkaarten zijn drie prijzen voorzien. 100 volle stempelkaarten worden ingeleverd, op 600 uitgedeeld. De eerste prijs gaat naar Seys José. Tweede prijs : Deloof Daniël. Derde prijs: Deraeve Ingrid.

De Instuif kent terug een groot succes. DJ Fre (Fredrick Hugelier) draait muziek tot 3u15.


Uitslag stoet 1997 :


Individuelen:
1. De IJskoninginnen - Zo maar (Isabelle Dervaux- Valerie Verschelde)
2. Rolling clowns - onbekend
3. De 2 gounous - Verscheure en vriend
4. Spiessens - Frank De Jode
5. Dragqueens - Vrienden van de Klokke

Groepen:
1. Koekoek zegt de kip - K.S.A.
2. Plaats- en pstraatnaam wijzigingen - Jong Gullegem
3. Recyclage - Chiro
4. De losbollige clowns - De jeugd
5. De Simpsons - Pro Mille

Mobiele groepen:
1. Alée Vevoa nog 25 roverkes - De Pijplapperkes
2. Les Gilles d'Anderlecht - Familie Desmedt
3. onbekend - Sporthal
4. Waar Gebeurd - BBC Gullegem
5. Kandidaat 13 - Rosa & Modest
6. Actie - Kinderkankerfonds
7. Cowboy gegijzeld - Gullegem

Wagens:
1. De Familie Von Trap - Vermeulen & Co
2. Nieuw lokaal - Kon. Fanfare " Kunst Veredelt "
3. Schalkse ruiters - KWB
4. A Gigolo - De Gouden Bank
5. De slopers - Pic-Cars

Carnavalsprijs :
Ons Vaderlands potje - 't Belgiekske

De Prins en zijn gezelschap werpen na de stoet reeds snoep uit terwijl de groep Mimosa uit Houdeng nog altijd show aan het geven is.

De happening met bekendmaking uitslag stoet kent vanaf 20 uur een grote belangstelling.

De Revue gaat voor de eerste maal twee keer door, op zaterdag 15 om 20 uur en zondag 16 feb. om 17 uur telkens in het O.C. Bankstraat. De opkomst is groter.

De eerste vergadering na het carnaval gaat door in café De Middenstand. ( Gouden Bank was bezet)

Prins Kristof II en Jean-Claude Compernolle als nieuw ordelid worden er ook verwelkomd.

Een ander jaartal kiezen

1996
 
1996

 

Rik Devos, die door zijn werk in de media dit jaar niet meer actief is voor de orde, wordt vervangen door Thierry Seys die de presentatie van de stoet op het podium doet. José en Dominique zorgen voor de samenstelling van de brochure.

Op 18 december 1995 overleed Rosa Seynaeve, zij was de initiatiefneemster en grote bezieler van onze seniorennamiddag.

Kindercarnaval op zaterdag 10 februari stranden Thierry, Greet en Lieve op een verlaten eiland.

Kinderprinsenpaar worden Assepoester en haar Prins, R. V. en Sander Lefever, zoon van Gerdy en Veerle Glorieux , Dreef ter Walle 67.

Voor de Prinsverkiezing zijn 4 kandidaten:
Patrick Verscheuren, Kwadestraat 149, alias de militair die het haalt met 920 punten ( 245 stemmen ). Ballois Franky, K.Fabiolastr. 170, als Kamiel Spiessens, 792 pnt. en 236 stemmen.

Vercruysse David, J.Sabbestr. 24, 't metserke, 751 pnt. met 112 stemmen.
Stroobandt Paul, K.Fabiolastr. 76, Strauss I , 714 pnt. en 44 stemmen
Rik Demeestere die om beroepsreden dit jaar forfait moet geven, wordt vervangen door Luc Deryckere, die de presentatie vlekkeloos afwerkt. Er zijn enkele optredens van de orde. De drank werd besteld bij brouwerij Bavik, waardoor er meer werk is maar ook meer winst.

Woensdag 14 februari om 14 uur Carnavalshow voor Senioren en Zieken.

Prinsenpaar Senioren : Paula Seynhaeve(mv. Vanoost) Binnenhof 6 en Remi Martin, Aardappelhoek 6

Er is terug een tombola aan 5 fr. per lotje maar er zijn meerdere prijzen voorzien

Fille heeft problemen met Rosa en werd buiten gesmeten.

Boemel: 12 cafés schrijven zich in :

 • De Sporthalle - De spookfirma / Derde maal boemelcafé.

 • De Pondorosa - De zoo / Prijs voor mooiste interieur.

 • Kantine SK Gullegem - Up 't werf / Prijs voor het mooiste exterieur.

 • Het Pleintje - Pocahontas / Prijs voor de best verkleedden.

 • Las Palmas - De heksenketel

 • De Klokke - 't Soldatenkwartier

 • Den Bond - De Kultuurzolder

 • De Lekkerbek - Mega - Dancing

 • Gouden Bank - Herberg 't Gulle Heem

 • Pro Mille - Diep in de zee

 • 't Katje - Kom ne keer zien

 • 't Kroontje - De jungle

Boemelaar: Freddy Cappon van 't Katje als travestiet.

Gezien het succes van de stempelkaarten zijn drie prijzen voorzien. 132 volle stempelkaarten worden ingeleverd, op 400 uitgedeeld. De eerste prijs gaat naar Pedro Verriest, Hoge Kouter 45. Tweede prijs : Marianne Mullie, Disgracht 31 Heule en de derde prijs is voor Luc Vandorpe, Grote Ieperstr. 23.

De Fuif kent terug een groot succes. DJ Mario draait muziek tot 3u15.

STOET In de voormiddag regen en waait het waardoor de technische dienst van de gemeente de reuzen niet opbouwt. 's Namiddags blijft het gelukkig over. De presentatie wordt gedaan door Jan Folens. De Showband Calypso uit Zwevegem opent de stoet. Na het einde van de stoet geven ze nog een concert aan het podium. Er is ook het Circus van Wattrelos (Frankrijk).


Uitslag stoet 1996 :  

Individuelen:
1. Geflitst - Les flics (Prins Fabian)
2. Schuur Degraeve - Dames Volleybal
3. Het wachten moe - Familie Desmedt
4. Alleen(Kamiel Spiessens) - Familie Desmedt
5. Rambo - Jan Delannoy Moorsele

Groepen:
1. Cascades - Chiro
2. Niet alleen carnaval in Rio - Jong Gullegem
3. Jongeren maken beweging - VKAJ
4. Stijn de reus - Die Freule Heule
5. Carnaval in 't Frans - Familie Desmedt
6. Surprise - Anonymus

Mobiele groepen:
1. Dat verdient een bloemetje - K.S.A.
2. Der in geluisd - De Pijplapperkes
3. Verloren voorwerpen Sporthal - Volleybal
4. De slopers : Politiecorps Wevelmenin - Pic-cars
5. Strauss Turbo - Stroobandt & co
6. Geitencircus - Anzegem
7. Keverclub - Wevelgem
8. Rode neuzen actie - Klini-clowns
9. Old timers - Vanackere Paul

Wagens:
1. De heksen gaan op zwier - Vermeulen & Co
2. Sluitingsuur - Reserven SK Gullegem
3. Groenen-Boerenconcurrentie - L.J. Gullegem Devos & Co
4. De nieuwe spelling - KWB
5. Vandaag ben ik Bob - Familie Seys
6. Kamiel moet in de soep - Collega's Hanssens
7. V.R.A. Boys & Grills - Gullegem

Carnavalsprijs :
Verhuis naar Marke - Vrienden van de Post. Serge & Diederik

De Prins en zijn gezelschap delen na de stoet chips uit.

De happening met bekendmaking uitslag stoet kent terug een massale opkomst.

Op zondag 25 februari om 17 uur gaat als opsluit van het carnavalsgebeuren de Gullegemse Revue door. De opkomst is groot, ruim 300 toeschouwers beleven een amusante avond. Rosa Vanhoutte sedert zaterdag 17 ll. met een voet in het gips, moet optreden in een rolstoel. Thuisverpleger "Albert" Picquart zorgt met tedere hand voor zijn patiënte. Lieve Seynaeve is wegens 'ongesteldheid' de dag zelf opgenomen in de kliniek en Ann Seynaeve leert een uurtje voor de aanvang haar rol. Met de tekst op tafel en omgekeerd geplakt bij de telefoon brengt zij de sketch tot een goed eind.

Naar aanleiding van de vijfentwintigste Prinsverkiezing wordt de Orde op zaterdag 30 maart, ontvangen op het gemeentehuis. Schepen Bart Vanneste opende de zitting, met een toespraak over carnaval in het algemeen. Voorzitter Willy Heernaert had het over de Gullegemse carnaval en zijn 25 prinsen. Daarna werd door burgemeester en erevoorzitter Gilbert Seynaeve de tinnen herinneringsschaal overhandig aan de voorzitter en de zilveren prins ontving een eremedaille van de gemeente. Met de genodigden werd een glas gedronken terwijl de videomontage van Jean-Claude Compernolle werd vertoond. Na de receptie trok de Orde naar feestzaal Hondschoote waar het feestdiner werd opgediend.